Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 07:59:57 Bezuidenhout Ede 6711JX 52349 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 07-108

Ambulance 07-108

maandag 25 juni 2018

DINSDAG 06|06

Droefheid op de Donnerschool in De Glind

We weten ons daarbij gesteund door het besef dat velen – in De Glind, in Barneveld, in Hoevelaken, in Nijkerk en overal in ons land – met gebeden en gedachten rondom familie, vrienden en school staan

We zijn – net als zóvelen in onze gemeente, in onze regio, in ons land – diep geschokt door het overlijden van Savannah Dekker uit Bunschoten-Spakenburg en Romy Nieuwburg uit Hoevelaken. Romy – 14 jaar jong – was leerlinge op de J.H. Donnerschool in De Glind. En daarmee zijn het verdriet en het gemis wel heel dichtbij gekomen. Talloze vragen vragen om een antwoord, maar vaak blijft het zo stil.

 

Het is eenvoudigweg niet voor te stellen wat het betekent om deze intrieste boodschap – je kind komt niet meer terug – te horen te krijgen, na een periode tussen hoop en vrees te hebben moeten leven. 's Morgens vrolijk weggereden... om nooit meer thuis te komen.

 

Onze gedachten en ons medeleven gaan natuurlijk in de eerste plaats uit naar haar ouders en directe familie. Hun dochter, hun zus, hun kleindochter, hun nichtje is uit dit leven weggerukt.

We denken in Barneveld ook aan de directie, leerkrachten, medewerkers en – vooral ook – de klasgenoten van Romy. Een lege plek op school, in de klas, die niet meer wordt gevuld.

 

Vaak blijft het zo stil, zei ik. Maar dat betekent niet dat je er niet – door samen stil te zijn – voor de ander kunt zijn. We willen er zijn voor de school: gisteren, vandaag én morgen. Ook als het leven van alledag zijn schijnbare loop herneemt. Als het nieuws door iets anders dan dit verschrikkelijke wordt gedomineerd. Ook dan.

 

We weten ons daarbij gesteund door het besef dat velen – in De Glind, in Barneveld, in Hoevelaken, in Nijkerk en overal in ons land – met gebeden en gedachten rondom familie, vrienden en school staan.

 

Dr. J.W.A. van Dijk
Burgemeester Barneveld

Foto's
1/1
Reacties
Kees Kooijman zegt: spacer
Het houdt me bezig. In gedachten zie ik Romy vanaf de Donnerschool over de Schonebekerweg achter ons voormalig huis aan de Glindhorst naar haar huis in Hoevelaken fietsen. Daar waar dit 14 jarige meisje nooit zal aankomen. Onbestaanbaar.
07-06-17 08:39
Score: 4
Anoniem zegt: spacer
Mij houd het ook bezig. Moeder van een van de leerlingen van de bovenbouw. We kenden haar niet en toch voelt het erg dichtbij. Ik voel verdriet en onbegrip. En hoop dat iedereen die lijdt de kracht kan vinden en de liefde krijgt die o zo nodig is nu.
07-06-17 23:52
Score: 1
Van Leijrnhorst zegt: spacer
Ik den dat het voor de wederzijdse ouders vreselijk zal zijn. Je hebt hier geen woorden voor !!
08-06-17 18:34
Score: 0
Rieka zegt: spacer
Het is verschikerlijk 2 jonge meiden ineens uit het leven.
Ik heb zelf 2 kids heel jong nog maar ook die krijgen straks de leeftijden dat ze zelfstandig worden en ook een beetje moet los laten. Gelukkig duurt dat nog lang.
Ik heb het heel erg beiden ouders tedoen. Het zal je maar gebeuren?! Mijn god ik moet er niet aan denken. Wij kenne de familie's niet maar zulle zekker morgen en overmorgen even stil staan dat die mensen hun kinderen moeten weg brengen na hun laatste rust plaats.

Rust zacht meiden!
Sterkte voor allen
12-06-17 16:22
Score: 0
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie