Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 07:00:36 Willem Marisflat Willem Marislaan Ede 6717HC 44197 Prio Middel Eenheid | Ambulance 07-114

Ambulance 07-114

maandag 28 mei 2018

DINSDAG 04|07

Samen aan de slag met Keurmerk Veilig Ondernemen Buitengebied

In Oost-Nederland krijgen boerenbedrijven steeds vaker te maken met criminele activiteiten

EDE - Voorkomen van criminaliteit en behouden of waar nodig verbeteren van de leefbaarheid. Dat wil de gemeente Ede samen met bewoners en ondernemers van De Kraats en Nergena bereiken met het Keurmerk Veilig Ondernemen Buitengebied. Ook de brandweer, de politie en het OM doen mee met deze brede aanpak. Het gaat om een pilot, die uiteindelijk landelijk ingezet zal worden. Het Keurmerk is een initiatief van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV). Maandag 3 juli werd de intentieverklaring ondertekend in biologische boerderij de Hooilanden.

 

Het CCV brengt publiek-private partijen bij elkaar. Het centrum helpt hen bij het zetten van de noodzakelijke stappen voor meer veiligheid en leefbaarheid in het landelijk gebied. Een projectgroep trekt de kar. De gemeente Bronckhorst was de eerste gemeente in Nederland die door het CCV werd begeleid bij dit proces.

 

Het gebied De Kraats en Nergena is een afgebakend gebied, waar niet per se veel onveiligheid is. In Oost-Nederland krijgen boerenbedrijven wel steeds vaker te maken met criminele activiteiten. Om te voorkomen dat in Ede bepaalde problematiek zich gaat manifesteren, start nu dit project. Er komen doelstellingen om veiligheidssituaties en de leefbaarheid in het gebied zo nodig te verbeteren. Met het Keurmerk willen deelnemende partijen blijvende aandacht voor (verkeers- en sociale) veiligheid in het landelijk gebied.

 

Met een handtekening onder de verklaring zeggen partijen dat zij zich duurzaam willen inzetten voor de veiligheid en leefbaarheid in De Kraats en Nergena. De brede deelname is een goede stap in de richting van een productieve samenwerking tussen bewoners, ondernemers en de overheid.

Foto's
1/1

Headlines