Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 13:24:03 Boetselaarsburg Ede 6714GJ 52435 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 07-108

Ambulance 07-108

maandag 25 juni 2018

DINSDAG 11|07

Otterlo is klaar voor de 31e Skeelerronde

Kom langs! Als je eenmaal bent geweest, wil je er de volgende jaren ook bij zijn. Het wordt elk jaar gekker!

OTTERLO - Drie wedstrijden, vele nationale toppers en een groot spektakel. Dat is kort gezegd wat er te wachten staat bij de 31e Skeelerronde van Otterlo. Zaterdag 15 juli komt Otterlo en omgeving bijeen om het 'jaarlijkse dorpsfeest' bij te wonen. "Het leeft hier al enorm."

 

De hele dag worden er in hartje Otterlo wedstrijden verreden. Zo is er een NK 100 meter, de KNSB Marathon Cup Finale en de Gouden Luctra. Dat is een wedstrijd over 670 meter waaraan zes vrouwen strijden om een gouden skeeler en een ketting, gemaakt door de goudsmederij, ter waarde van 1500 euro. De snelste vier vrouwen plaatsen zich voor de halve finale en vanaf dan is het een knockout-systeem.

 

Ireen Wüst
Toernooiorganisator Rob Hummelen is trots op het evenement en vindt de charme van de ronde in Otterlo bijzonder. "Het mooie van dit rondje is dat het dwars door de dorpskern heengaat: langs de kroegen, het dorpsplein en langs de kerk. Dat vind ik wel heel gaaf", aldus Hummelen, die net als de voorgaande jaren een aantal grote namen wist te strikken. Zo strijden Jorien ter Mors, Irene Schouten, Manon Kamminga, Bianca Roosenboom, Anice Das en Lotte van Beek om de Gouden Luctra.

 

"Irene Schouten is ongelooflijk populair. Haar naam staat op alle straten bij ons. En zelf ben ik helemaal fan van Jorien ter Mors." En alsof dat nog niet genoeg is, hengelde Hummelen onlangs ook nog meervoudig olympisch kampioene Ireen Wüst binnen. Zij zal onder meer de startschoten van de Gouden Luctra Races en de prijsuitreikingen verrichten. "Dat de meest succesvolle schaatsster uit de historie van Nederland naar Otterlo komt.. Daar ben ik onwijs trots op."

 

Bij het NK 100 meter zijn Michel Mulder en Jesper Hospes sowieso aanwezig. Ronald Mulder meldde zich af, hij wil geen risico lopen met zijn lies. Bij de KNSB Marathon Cup Finale zijn er naast de wisseltrofee ook rondeprijzen te verdienen. Die zijn beschikbaar gesteld door een aantal lokale ondernemers. De rijders kunnen onder meer een dinerbon winnen.

 

Elfstedentocht voor mini's
Tot slot is er voor kinderen het een en ander geregeld. Zo is er een mini-Elfstedentocht voor alle kinderen van de basisschool in Otterlo en voor leden van de Edese ijsvereniging. Renate Groenewold en Anice Das zullen hierbij helpen. Bovendien geven de twee aan het begin van de middag een clinic. Zo is er de hele dag wat te doen in Otterlo, een dorp met zo'n 2000 inwoners. "Maar ik verwacht zo'n 8000 mensen als het lekker weer is. Ha, Otterlo gaat echt uit haar voegen barsten!"

 

Hummelen is er onwijs trots op dat er zoveel sponsoren willen meewerken aan dit jaarlijkse evenement. Voor de Skeelerronde zijn er meer dan 120 sponsoren en 18 hoofdsponsors. "Er is zoveel animo voor. Er zijn er zelfs een aantal die mij bellen om te vragen of ze mogen sponsoren. Geweldig toch!?"

 

Het is ook een van de redenen waarom het evenement gratis toegankelijk is. Hummelen: "Ik zou zeggen: kom langs! Als je eenmaal bent geweest, wil je er de volgende jaren ook bij zijn. Het wordt elk jaar gekker!"

Foto's
1/1
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie