Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 07:00:36 Willem Marisflat Willem Marislaan Ede 6717HC 44197 Prio Middel Eenheid | Ambulance 07-114

Ambulance 07-114

maandag 28 mei 2018

VRIJDAG 28|07

Maaien, dorsen en een klompenmars tijdens het Oogstfeest in Voorthuizen

Op de hoek van de Noordersingel en de Overhorsterweg wordt een nostalgisch stro-dorp opgebouwd omringd door gezellige kramen met allerhande regionale- en streekproducten

VOORTHUIZEN - Jaarlijks op de laatste zaterdag van juli (morgen) organiseert de Oranjevereniging een Oogstfeest, waarin we teruggaan in de tijd en de bezoekers meenemen naar een periode waarin vele soorten maai-, dors-, en andere oogstmachines werden gebruikt. Aangedreven door diesel- of stoommachines of zelfs door paarden. Op de hoek van de Noordersingel en de Overhorsterweg wordt een nostalgisch stro-dorp opgebouwd omringd door gezellige kramen met allerhande regionale- en streekproducten.


De hele dag door zijn er demonstraties en zien we o.a. hoe het er aan toe- gaat bij het maaien en dorsen en het aan schoven binden van het koren. Ook is er een kinderboerderij met vee en kuikens. De echte liefhebbers kunnen op houten klompen deelnemen aan de klompenmars die in een tocht van ruim 2 uur voert langs mooie en unieke plekjes in en rond Voorthuizen.

 

Programma:
10:00 uur Opening door de voorzitter van de Oranjevereniging Voorthuizen
10:00 – 11:00 uur Inschrijven op het veld voor de klompenmars. Aanmelden via info@oranjeverenigingvoorthuizen.nl
11:00 uur Start klompenmars. Houten klompen tijdens de mars verplicht.
15:00 uur Terugkomst klompenmars
16:00 uur Prijsuitreiking aan de deelnemers van de klompenmars. Alle deelnemers ont- vangen sowieso een leuke herinnering.
18:00 uur Einde oogstfeest

Foto's
1/1
Locatie
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Headlines