Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 20:39:46 Ns Station Lunteren Spoorstraat Lunteren 6741DE 75371 Prio Middel Eenheid | Ambulance 07-109

Ambulance 07-109

woensdag 20 september 2017

DINSDAG 15|08

Hoe helpen we de pluimveesector?

Bijeenkomst fipronil in Ederveen

EDERVEEN - Maandagmiddag 14 augustus is er in 't Trefpunt in Ederveen een bijeenkomst geweest over de fipronil-crisis in de pluimveesector. Robert Bos, directeur van P. Bos Veevoeders heeft een aantal getroffen pluimveehouders uitgenodigd om in gesprek te gaan met Elbert Dijkgraaf, Tweede Kamerlid voor de SGP. Hierbij waren ook de SGP'ers Bennie Wijnne (lid Provinciale Staten Gelderland), Piet van den Bunt (raadslid Barneveld) en Theo Folmer (raadslid Ede) aanwezig.

 

Aan de orde kwamen onder andere het optreden van de NVWA, het ophopen van eieren op de bedrijven en de financiƫle consequenties. Ook zijn verschillende routes besproken om te komen tot een eerlijke compensatieregeling door de overheid. Hierbij zijn de (on)mogelijkheden van zowel gemeente, provincie als het rijk besproken. De SGP-vertegenwoordigers zeiden hun best te doen om de pluimveesector te helpen om door deze crisis te komen.

Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie