Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 08:47:06 Graag Contact Met Cellengang Ede Aub Prio Eenheid | Forensisch Arts Ambulance Arnhem GelderlandMidden
woensdag 13 december 2017
1/1
TOP NIEUWS

GISTEREN 12|12

EDE - Betere en energiezuinige schoolgebouwen, dat is de inzet van de gemeente Ede. Daarom wordt de onderwijsbegroting vanaf 2022 verhoogd met 220.000 euro per jaar.

 

De verwachting is dat veel schoolbesturen daar 10 procent gaan bijleggen, zodat meer scholen sneller voldoen aan scherpere landelijke eisen en de BENG-normen. Edese scholen worden zo omgevormd tot Bijna Energie Neutrale Gebouwen.

 

De gemeente zet deze stap in overleg met de schoolbesturen. Goede schoolgebouwen vormen een wezenlijk onderdeel van goed onderwijs. De gebouwen moeten passend zijn voor het aantal ...

1/1

GISTEREN 12|12

EDE - De Adviesraad Sociaal Domein Ede (ASDE) is het formele adviesorgaan van het college van burgemeester en wethouders voor zaken binnen het Sociaal Domein. Onder Sociaal Domein wordt verstaan het gehele beleidsdomein dat direct of indirect is gerelateerd aan de uitvoering van de Jeugdwet, WMO 2015 en Participatiewet. De ASDE zet zich zo goed in voor integrale beleidsadvisering over die drie wetten, dat het college besloten heeft de aanstellingen met drie jaar te verlengen.

 

De Adviesraad Sociaal Domein Ede geeft gevraagd en ongevraagd advies aan het college van burgemeester en ...

GISTEREN 12|12

HARDERWIJK - De brandweer van Harderwijk is dinsdag 12 december uitgerukt voor een autobrand aan de Deventerweg. Er bleek brand te zijn ontstaan in het motorcompartiment van de auto.

 

De brandweer heeft de brand geblust. Wat de brand heeft veroorzaakt is nog niet bekend. De auto moet als total loss worden beschouwd.

GISTEREN 12|12

BARNEVELD - Het bedrijf Eurofins Analytico aan de Gildeweg in Barneveld is ontruimd. Door een dikke sneeuwlaag dreigt het dak van het chemische onderzoeksbureau te bezwijken. Alle 350 medewerkers zijn geëvacueerd. Een deel van het personeel is naar huis gestuurd. De veiligheid is niet in gevaar.

 

Op het dak ligt een laag van 40 tot 50 centimeter sneeuw. Vanmiddag zagen medewerkers dat het dak enkele centimeters doorboog waarna werd besloten het gebouw te ontruimen.

 

Eurofins Analytico is een chemisch lab dat onder meer water- en bodemonderzoek doet. Daarom ligt in het pand ...

GISTEREN 12|12

EDE - Een appartementencomplex aan de Edisonstraat in Ede is dinsdag 12 december ontruimd na een melding van een gaslekkage. Alle bewoners hebben het pand moeten verlaten.

 

De brandweer verricht metingen in het pand. Er blijkt een lekkage in de grond te zitten. Het gas komt volgens de officier van de brandweer via een mantelbuis de woning binnen. Volgens Liander zit het lek bij een koppeling. Liander is bezig met graafwerkzaamheden om het lek te gaan dichten. Inmiddels zijn zeventien woningen in de omgeving ontruimd. De bewoners van het wooncomplex worden elders ...

GISTEREN 12|12

LUNTEREN - Een voorbijganger ontdekte in de nacht van maandag op dinsdag een brandende tractor op de Nederwoudseweg in Lunteren. De tractor stond naast een schuur volledig in brand.

 

De man die de brand ontdekte was met een shovel onderweg en waarschuwde direct de brandweer. De brandweer van Barneveld en Renswoude bluste het vuur. De naastgelegen schuur bleef uiteindelijk bespaard. De oorzaak van de brand is niet duidelijk.

MAANDAG 11|12

SCHERPENZEEL - Een bestelwagen is maandagavond op de Barneveldseweg in Scherpenzeel te water geraakt. De bestuurder bleek na de duikeling bij een boerderij binnen bij de kachel te zitten.

 

Een voorbijganger zag de auto in de sloot liggen en alarmeerde de hulpdiensten. Diverse brandweer eenheden, waaronder een duikteam, een ambulance en diverse politie eenheden werden met spoed aangestuurd. Gelukkig bleek de bestuurder bij de warme kachel te zitten in de boerderij. Hij mankeerde niets.

 

Iets verderop belandde ook een tweede bestelwagen ook in de sloot.

...

GISTEREN 12|12

EDE - Er wordt hard gewerkt aan het toevoegen van 400 betaalbare huurwoningen in Ede. In 2017 zijn er op verschillende locaties in Ede woningen bijgekomen of is de bouw van de woningen gestart. 2018 is het jaar waarin veel van de betaalbare woningen worden opgeleverd. De vraag naar betaalbare woningen is groot en het aanbod is te klein. Eind 2015 is er om die reden een project gestart om versnelt 400 betaalbare huurwoningen bij te bouwen. Dit aantal komt bovenop het aantal woningen dat de gemeente Ede al in de planning had staan.

 

Harry van Huijstee, wethouder Wonen: "Het ...

MAANDAG 11|12

VOORTHUIZEN - De politie heeft maandag 11 december tussen 07:10 uur en 08:00 uur een verlichtings controle fietsers gehouden op de Baron van Nagellstraat in Voorthuizen. Twee fietsers hadden geen verlichting en kregen een bekeuring.

 

De controle wordt binnenkort herhaald!

Meer artikelen