Logo 112Ede

Redactie partnerbijdrage 0 reactie(s) do 22 december 2022, 16:28

4 tips voor het tweeten van je vacature

Laten we eerlijk zijn, het adverteren van een vacature kan lastig zijn. Tenzij je organisatie uitbreidt, is het meestal een taak die optreedt wanneer iemand uit het niets zijn opzegging indient en het is een extra ding om te doen bovenop een toch al verlammende werkdruk. Het gemakkelijkste is om de kopie uit te graven die de laatste keer dat de functie werd geadverteerd over alle communicatiekanalen te verspreiden en te zien wat voor effect het heeft. Ga je nieuwe vacatures plaatsen? Deel ze dan op Twitter met behulp van de onderstaande tips!

Aantal woorden

Hoewel er een toegestane hoeveelheid van 280 tekens per tweet is, is gesuggereerd dat kortere tweets, tussen 120 en 130 tekens lang, meer doorkliks genereren, dus het is essentieel om je bericht te maximaliseren in het kortst mogelijke aantal tekens. Als je eenmaal rekening houdt met links, afbeeldingen (zie hieronder), trefwoorden en hashtags, is er heel weinig om mee te spelen als je begint met het samenstellen van je eigenlijke bericht. Het is daarom belangrijk om na te denken over wat de unieke verkoopargumenten zijn van werken voor je bedrijf en/of waar je doelgroep naar op zoek zal zijn in de volgende stap van hun carrière.

Hashtags

Het gebruik van hashtags is de meest effectieve manier om je vacature onder de aandacht te brengen bij een relevante doelgroep die je niet noodzakelijkerwijs volgt. Ook bij een personeelsadvertentie plaatsen kun je hier eventueel gebruik van maken. Door het ‘#’-symbool voor trefwoorden te gebruiken in de hoofdkopie of als trefwoord aan het einde van een tweet, wordt deze namelijk gecategoriseerd en gemakkelijker weergegeven in een relevante zoekopdracht. De standaardhashtags die meestal wordt gebruikt voor vacatures is #banen & #vacatures, wat prima is, maar niet bepaald specifiek. Probeer locatie en industrieën te gebruiken om je hashtags specifieker te maken voor je doelgroep, bijvoorbeeld #Amsterdam of #engineer.

Link

Hoewel lange, logge links niet noodzakelijkerwijs al je personagetoewijzing in beslag nemen, maken ze een tweet er niet bepaald aantrekkelijk uit. Beheerplatforms voor sociale media zullen je links automatisch inkorten wanneer je via hen post of om een ​​stap verder te gaan, kun je bitly gebruiken  om je links tegen een kleine vergoeding te brandmerken. Het lijkt ook de standaardpraktijk te zijn om de link aan het einde van de tweet te plaatsen, terwijl uit onderzoek is gebleken dat tweets met een link in het eerste kwart een hogere klikfrequentie (CTR) hebben.

Afbeelding

Ze zeggen dat een beeld meer zegt dan 1000 woorden en dit lijkt ook op Twitter het geval te zijn. Foto’s geven geverifieerde gebruikers een stijging van 35% in retweets volgens een Twitter Media blog en Buffer heeft ontdekt dat tweets met afbeeldingen 18% meer klikken opleveren. Net als bij het schrijven van je tekst, moet je bij het opnemen van een afbeelding nadenken over wat je doelgroep zal aanspreken. Als je bedrijf een moderne, hoogtechnologische werkomgeving heeft, wil je daar misschien een foto van tweeten of als de vacature gepaard gaat met een bijzonder mooie bedrijfswagen, zal een afbeelding daarvan misschien meer interesse wekken.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Ede

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Ede
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.