Redactie lokaal 0 reactie(s) do 11 november 2021, 17:03

Basisschoolkinderen in Ede planten bomen tijdens de nationale Boomfeestdag

Laatst bijgewerkt: donderdag 17:03 uur
EDE – Woensdag 10 november was het de nationale Boomfeestdag. Het doel van deze dag is om basisschoolkinderen meer inzicht, kennis en begrip voor bomen bij te brengen. Een tweetal basisscholen in Ede heeft bomen geplant, samen met de wethouders Ritsema en Van der Schans.

Dit jaar hebben leerlingen van OBS de Roedel en Christelijke basisschool de Zaaier bomen geplant. Dit vond plaats bij Boerderij Het Klaverblad op landgoed de Harscamp. Boerderij en landgoed waren ooit in eigendom van het echtpaar Kröller-Müller.

In het kader van het project Levend Landschap is de voorbije jaren door vrijwilligers hard gewerkt aan herstel van het landgoed. De huidige eigenaar van de boerderij, de familie Mackay heeft ingestemd met het laten planten van verschillende soorten bomenrassen op hun historische boerderij. Door het terugbrengen van fruitbomen levert de nationale boomfeestdag hier een mooie bijdrage aan.

Na het planten van de bomen kregen de kinderen een oorkonde.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Ede

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Ede
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.