Redactie algemeen 0 reactie(s) do 13 april 2023, 16:47

Beginnen met ondernemen in Ede? Hier kun je rekening mee houden

Voor velen is het een droom om een eigen onderneming op te starten. Is dit ook jouw droom én wil je deze binnenkort graag in Ede verwezenlijken? Dan is het belangrijk om met het een en ander rekening te houden, zodat jij op de juiste manier van start kunt gaan. We zullen het in de onderstaande blog vertellen.

1. Bedrijfswagen leasen

Krijg jij binnen jouw onderneming te maken met klanten, leveranciers of andere zakelijke partners? Dan kan het handig zijn als je een vervoersmiddel hebt waarmee jij op een representatieve manier deze mensen kunt bezoeken. Dit kan een fiets zijn voor als jouw klantenkring voornamelijk in de binnenstad te vinden is.

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je langere afstanden moet afleggen; hiervoor is een auto erg handig. Vooral een auto leasen is ideaal. Kies bijvoorbeeld voor occasion lease, waarbij je een tweedehands auto leaset. Occasions zijn vaak per direct beschikbaar, zijn vaak nog erg kwalitatief én betaalbaar. Een occasion lease je meestal op basis van financial lease. Met deze leasevorm ben je meteen economisch eigenaar van de wagen, wat betekent dat je de auto ook bijvoorbeeld kunt bestickeren. Met zowel een representatieve auto en bestickering kun jij jouw onderneming zeker laten opvallen. Nog een groot voordeel van financial lease: je hebt recht op een aantal fiscale voordelen.

2. Bedrijfspand zoeken

Heb je een auto geregeld? Dan komt de tweede stap: een bedrijfspand! Je kunt er natuurlijk voor kiezen om vanuit huis te werken, maar dat is niet voor iedereen haalbaar. Wellicht wil je een eigen winkel beginnen of heb je ruimte nodig voor opslag. In dat geval moet de zoektocht starten naar een geschikt bedrijfspand, zodat jij probleemloos aan de slag kunt op het moment dat jij voor jezelf wil beginnen.

3. Vergunningen aanvragen

In sommige gevallen moet je als beginnend ondernemer vergunningen aanvragen. Dit hangt natuurlijk wel af van in welke branche jij werkzaam gaat zijn óf wat je precies wil doen met jouw bedrijfspand. Wellicht wil je jouw bedrijfspand wel uitbreiden door middel van een verbouwing; in dat geval moet je vaak eerst toestemming vragen bij de gemeente. Ook heb je in sommige branches vergunningen nodig voordat je jouw werk mag uitvoeren.

4. Reclame maken

Om succesvol te kunnen ondernemen moet je natuurlijk wel bekend zijn én worden. Zonder bekendheid gaat het binnenslepen van nieuwe klanten nogal moeilijk. Daarom is het belangrijk om reclame te maken. Denk bijvoorbeeld aan jezelf promoten op social media, in kranten en op banners. Ook het hebben van een mooie website kan ervoor zorgen dat je opvalt bij de klanten. En natuurlijk: jouw auto voorzien van het logo van jouw onderneming.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Ede

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Ede
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.