Redactie lokaal 0 reactie(s) do 04 mei 2023, 21:01

Bloemstuk neergelegd bij het monument van Robert N Greene in De Valk

DE VALK – Op de Vijfsprongweg in De Valk is donderdagavond een bloemstuk neergelegd bij het monument van Robert N Greene. Twee buurtbewoners onderhouden het monument regelmatig. (Dhr AG Jager en Evert Hazeleger).

Robert Greene was piloot van een Republic P-47D Thunderbolt van de 353rd Fighter Group van de American Eighth Air Force, gestationeerd in Raydon, Engeland. Meneer Jager heeft het vliegtuig op 17 september 1944 brandend zien neerstorten vlakbij het Wekeromse Zand.

Bij het Kultuurhuus De Hooge Valk werden drie kransen gelegd namens de verzetsstrijders, plaatselijk belang samen met de Valkse School en namens de gemeente Ede door wethouder Van der Schans. Tientallen kinderen legde daarna nog bloemen bij de kransen. Bij het Kultuurhuus hielden enkele honderden inwoners van De Valk twee minuten stilte voor de oorlogsslachtoffers.

Deel dit artikel

Locatie

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Ede

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Ede
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.