Logo 112Ede

Botulisme
Redactie gemeentebericht 0 reactie(s) ma 17 juli 2023, 17:10

Botulisme in vijver bij de Veldjesgraaf in Ederveen

EDERVEEN – Waterschap Vallei en Veluwe heeft botulisme aangetroffen in de vijver bij de Veldjesgraaf in Ederveen. De gemeente plaatst hier waarschuwingsborden. Vermijd contact met het water en laat honden of andere huisdieren niet in het water zwemmen of er van drinken.

Botulisme

Gevallen van botulisme komen iedere zomer voor. Dit is een vergiftiging die dodelijk kan zijn voor watervogels, maar ook voor andere dieren. Botulisme doet zich bij warm weer vooral voor in ondiep water, dat al snel warmer wordt dan 20°C. Deze omstandigheden verhogen de kans dat de botulismebacterie actief wordt. Het gif van deze bacterie verlamt de spieren van vissen en watervogels.

Kadavers van deze dieren kunnen mensen of andere dieren besmetten. Daarom moeten dode dieren zo snel mogelijk worden opgeruimd. Doe dat niet zelf, maar bel naar Waterschap Vallei en Veluwe (055-5272 272). Raak de kadavers niet aan, geef ze niet mee aan het vuilnis en begraaf ze ook niet. Medewerkers van de gemeente of het waterschap zorgen dat zieke en dode vissen en watervogels snel werden weggehaald.

Locatie

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Ede

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Ede
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.