Redactie overig 0 reactie(s) do 20 januari 2022, 19:56

Brandweer Gelderland-Midden neemt nieuwe waterwagens in gebruik

Laatst bijgewerkt: vrijdag 07:15 uur
REGIO – In de afgelopen weken hebben brandweer Ede, Kootwijkerbroek, Velp en Rheden een nieuwe waterwagen in gebruik genomen. Burgemeester Jan Luteijn van de gemeente Barneveld kwam langs bij brandweer Kootwijkerbroek voor een proefrit.

Brandweer Gelderland-Midden
Binnen het verzorgingsgebied van Brandweer Gelderland-Midden wordt het voor de basis brandweerzorg benodigde water, momenteel nog veelal onttrokken aan brandkranen. De verwachting is dat het aantal brandkranen, en/of de capaciteit daarvan, in de komende jaren af zal nemen. Om ook in de toekomst over voldoende bluswater te beschikken gaat Brandweer Gelderland-Midden gebruik maken van tankwagens.

Volvo FMX
De tankwagens worden door Kenbri gebouwd op een Volvo FMX chassis. Een robuuste truck, geschikt voor veeleisende werkzaamheden. Het motorvermogen is 380 pk en het maximale koppel bedraagt 1.800Nm. De inhoud van de tank is ruim 16000 liter.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Ede

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Ede
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.