Redactie misdaad 0 reactie(s) za 01 april 2023, 17:07

Burgemeester sluit per direct pand in Bennekom vanwege vondst van wapen

BENNEKOM – Vrijdagavond 31 maart is op last van de burgemeester een bedrijfspand in Bennekom per direct gesloten. Burgemeester René Verhulst heeft dit besluit genomen op grond van de APV. Het bezitten van een wapen en mogelijk overige geweldsmiddelen is verboden en strafbaar. De sluiting betekent dat het pand de komende twee weken door niemand betreden mag worden. In die tijd onderzoekt de gemeente de vervolgmaatregelen die genomen worden.

De gemeente voerde op 31 maart, samen met de omgevingsdienst de vallei (ODDV) en de RDW, een controle uit in Bennekom. Tijdens deze controle werd een wapen gevonden. Daarop is de politie gewaarschuwd. Er is één auto en een aantal andere goederen in beslag genomen. Daaronder bevond zich ook zeker één vuurwapen. Het politieonderzoek richt zich op overtreding van de Wet wapens en munitie en mogelijke diefstal. Er zijn twee aanhoudingen verricht.

De aanpak van de georganiseerde criminaliteit, waarbij de onder- en bovenwereld worden vermengd, zogenaamde ondermijning, is een van de speerpunten op het gebied van veiligheid van de burgemeester van Ede. Daarom voert de gemeente Ede ook regelmatig routinecontroles uit bij bedrijven in Ede.

Burgemeester René Verhulst: “Iedereen weet dat wapenbezit verboden is. Daarbij is de kans op gevaar voor de omgeving ook nog eens heel groot. Ik vind dit onbestaanbaar! Het is belangrijk dat iedereen zich bewust is van de gevaren hiervan. Maar ook dat men de risico’s kent die je loopt als je meewerkt aan criminaliteit.”

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Ede

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Ede
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.