Redactie lokaal 0 reactie(s) di 07 december 2021, 19:19

Duim voor toegankelijk koffiecafé 30ml

Laatste update: 7 dec 2021 19:19 uur

EDE – Koffiecafé 30ml in Ede heeft de eerste duimsticker van de Koplopersgroep Inclusie ontvangen. 30 ml ontvangt de sticker omdat het café veel doet om de toegankelijkheid voor alle Edenaren te vergroten.

Koplopers Inclusie
De Koplopersgroep met Edese inwoners adviseert en ondersteunt de gemeente bij het toegankelijker maken van Ede. Koploper Els Holland: “Eigenaresse Anna krijgt de sticker omdat zij echt heeft nagedacht over toegankelijkheid. Er is een aangepast toilet, je mag er naar het toilet zonder iets te drinken en er is ruimte om je baby te verschonen. Anna is in voor nieuwe ideeën en denkt er zelfs over om haar personeel wat simpele eerste gebaren te leren voor dove of slechthorende gasten.”

Duimsticker
De duimsticker is ontwikkeld naar een voorbeeld van de Gehandicaptenraad Ede. Hij is bedoeld voor winkels, horeca en buurtcentra die goed op weg zijn met toegankelijkheid. Dus die bijvoorbeeld werk maken van een aangepast toilet, die hun drempels aanpassen of zorgen voldoende ruimte in de winkel voor mensen in een rolstoel. Wethouder Van der Schans (Levendig Centrum) is blij de eerste sticker uit te reiken: ,,Ik hoop dat er nog vele duimen volgen. Sommige maatregelen kun je heel eenvoudig nemen. Zo maken we ook ons centrum stap voor stap toegankelijk voor iedereen.’’

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Ede

Volg ons

Volg ons