Redactie algemeen 0 reactie(s) di 11 januari 2022, 19:09

Ede en Wageningen: Laat ondernemers verantwoord en veilig ondernemen

Laatste update: 1 jaar geleden

REGIO – Geef ondernemers de ruimte om op een verantwoorde en veilige manier te ondernemen. Dat schrijven de colleges van burgemeester en wethouders in Ede en Wageningen aan minister president Mark Rutte. Het kabinet neemt deze week een nieuw besluit over de coronamaatregelen. De gemeente krijgt steeds meer signalen dat ondernemers in de retail, horeca, sport en cultuursector op hun tandvlees lopen.

Veilig ondernemen
De levendigheid en de toekomst van de centra in de gemeente Ede komen daarmee in gevaar. De colleges zijn ervan overtuigd dat ondernemers in staat zijn om met de nodige maatregelen veilig te ondernemen.

We zien dat ondernemers veel hebben gedaan om de veiligheid voor medewerkers en bezoekers te waarborgen. We roepen het kabinet op dit nadrukkelijk mee te wegen bij hun besluit over de coronamaatregelen later deze week: geef ondernemers de ruimte om te ondernemen.

Compensatie
Daarnaast roepen de bestuurders in Wageningen en Ede op ondernemers beter en ruimhartiger te compenseren: ,,Als het kabinet van mening is dat de maatregelen verlengd moeten worden, moeten ondernemers voldoende gecompenseerd worden. Dat gebeurt nu onvoldoende en draagt ook bij aan de negatieve spiraal. De rek is er ook financieel uit.’’

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Ede

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Ede
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Liever geen cookies voor gepersonaliseerde advertenties? Ga naar onze Privacy pagina en pas je keuze aan.