Redactie algemeen 0 reactie(s) di 18 januari 2022, 15:09

Gelderse automobilisten meer kans op autoschade, Ede in de top 5

EDE – Automobilisten hebben een groot risico op schade in de provincie Gelderland, zo blijkt uit de Auto Risicometer van Independer. De kans dat je auto onder andere mikpunt wordt van inbraak, vandalisme of zelfs diefstal is hier zo’n 8,7% groter dan elders in Nederland. Tiel blijkt de meest onveilige gemeente voor autobezitters.

De Auto Risicometer van Independer ‘meet’ de kans op autoschade. Dit risico wordt bepaald op basis van het aantal geregistreerde auto-inbraken, autodiefstallen, verkeersongelukken binnen de bebouwde kom, gevallen van autovandalisme en het aantal van de weg gehaalde dronken bestuurders in 2020. Deze aantallen worden afgewogen tegen het aantal geregistreerde personenauto’s per gemeente en provincie.

Tiel, Ede en Nijmegen meest onveilige gemeenten
Tiel blijkt relatief onveilig voor automobilisten. In geen enkele gemeente in Gelderland is de kans op autoschade namelijk zo groot als in deze Hanzestad (+51,2%). De top 5 gemeenten met de meeste kans op schade aan auto’s wordt verder aangevuld door:

  1. Tiel (+51,2%)
  2. Ede (+37,4%)
  3. Nijmegen (+29%)
  4. Doetinchem (+28%)
  5. Arnhem (+23,7%)

De gemeente Rozendaal komt juist als de veiligste Gelderse gemeente uit de bus, aldus de Auto Risicometer. De kans op autoschade is hier juist 47% lager dan elders in Nederland. Ook in Heerde (-34%) en Voorst (-28,4%) lopen automobilisten veel minder risico op onder andere auto-inbraken, -diefstallen en -vandalisme.

Bron: Independer

Deel dit artikel

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Ook interessant

Weersverwachting Ede

Volg ons

Volg ons