Ede

Ede is een gemeente in de Nederlandse provincie Gelderland, te vinden op de westflank van de Veluwe en de zuidelijke Gelderse Vallei. De gemeente Ede beslaat zo’n 32.000 hectare. De gemeente heeft in totaal 120.037 inwoners.

Plaatsen gemeente Ede

De gemeente Ede omvat naast de gelijknamige stad verder nog de dorpen Bennekom, De Klomp, Ederveen, Harskamp, Hoenderloo (gedeeltelijk), Lunteren, Otterlo en Wekerom en de buurtschappen Benedeneind (voor een zeer klein deel), De Ginkel, De Kade, De Kraats, De Valk (mogelijk niet in zijn geheel, zie aldaar), Deelen (grotendeels), Doesburgerbuurt, Driesprong, Eschoten, Hoekelum, Hoog Baarlo, Manen, Meulunteren, Mossel, Nederwoud, Nergena, Nieuw-Reemst en Oud-Reemst (tweelingbuurtschap), Overwoud, Roekel en Walderveen (grotendeels). In totaal zijn dit 1 stad, 8 dorpen en 21 buurtschappen.

Regio FoodValley

De gemeente maakte tot 2011 deel uit van het intergemeentelijke samenwerkingsverband WERV (Wageningen, Ede, Rhenen, Veenendaal). Dit regionale netwerk werkte samen op het gebied van ruimtelijke en landschapelijke ontwikkeling, sociale zaken, volkshuisvesting en economie. In 2011 is WERV opgevolgd door het regionale samenwerkingsverband Regio FoodValley, waarin 8 gemeenten samenwerken. Naast de reeds genoemde gemeenten zijn dat verder nog de Gelderse Vallei-gemeenten Barneveld, Nijkerk, Renswoude en Scherpenzeel.

Weersverwachting Ede

Volg ons

Volg ons