Logo 112Ede

Redactie gemeentebericht 2 reactie(s) ma 09 januari 2023, 16:45

Het Museumplein in Ede krijgt de komende maanden in nieuwe inrichting

EDE – In opdracht van gemeente Ede start aannemer Van de Haar met het opnieuw inrichten van het Museumplein. Naar verwachting is het grootste deel van het plein in april 2023 klaar. Wethouder Jan Pieter van der Schans gaf samen met de ondernemers van het plein het startsein voor de werkzaamheden.

Sfeervol plein

Ondernemers en omwonenden dachten mee over het ontwerp en de terrasopstelling. In het ontwerp is volop ruimte voor terrassen en het station blijft goed bereikbaar voor voetgangers en fietsers. De nieuwe inrichting nodigt fietsers uit om rustig aan te doen. Het plein wordt zo ingericht dat er nog steeds kleinschalige evenementen kunnen plaatsvinden.

Ook wordt het plein veel groener. Het extra groen komt in drie grote plantvakken, vergelijkbaar met de kleurrijke planten op het Kuiperplein en marktplein. Op de rand van een van de plantvakken komt een waterkunstwerk. De bestaande bomen krijgen meer ruimte om te groeien en er komen een aantal nieuwe bomen. Ook worden er diverse openbare zitgelegenheden geplaatst. De bestrating sluit straks mooi aan op de rest van het opgeknapte centrum.

Wethouder Jan Pieter van der Schans: ,,Hét horecaplein van Ede Centrum wordt een nog aantrekkelijkere plek om te verblijven, ook op de momenten dat de terrassen niet in gebruik zijn. Ik ben ervan overtuigd dat na de herinrichting nog meer bezoekers het sfeervolle plein weten te vinden.’’

Werkzaamheden

Tijdens de werkzaamheden blijven woningen en ondernemingen op het plein altijd bereikbaar. Voor de start van het terrasseizoen is het plein grotendeels klaar. Voor het gedeelte bij het spoor is een werkvergunning van ProRail nodig. Deze vergunning is nog niet verleend, waardoor dat gedeelte op een later moment wordt uitgevoerd.

Opknapbeurt zijstraten

De zijstraten De Halte, het Maandereind (Kolensteegje) en de Nieuwe Stationsstraat krijgen later dit jaar ook een opknapbeurt. Daardoor sluiten alle straten en pleinen in het centrum straks mooi op elkaar aan en worden bezoekers vanuit deze straten verleid om het Museumplein te bezoeken.

Levendig Centrum

De gemeente Ede werkt sinds 2016 actief aan een groener, levendiger en prettiger centrum. De herinrichting van de openbare ruimte levert hier een belangrijke bijdrage aan. Eerder werden onder meer het marktplein, Kuiperplein, Grotestraat, Brouwerstraat en Telefoonweg aangepakt. Meer informatie over de werkzaamheden is te vinden op www.ede.nl/museumplein.

Locatie

Reacties

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Ook interessant

Weersverwachting Ede

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Ede
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.