Logo 112Ede

Redactie overig 3 reactie(s) ma 23 januari 2023, 16:56

Inmiddels zijn de werkzaamheden aan de Bennekomseweg en Edeseweg een week bezig. Wat zien we tot nu toe?

BENNEKOM – Op de eerste dag van de werkzaamheden was het erg druk in Bennekom. De dagen daarna was het rustiger. De gemeente blijft dit in de gaten houden, vooral omdat ook de Kierkamperweg van 6 februari tot en met 20 maart dicht gaat. De gemeente werkt scenario’s uit over wat er kan en moet gebeuren bij grote verkeersproblemen.

De gemeente heeft van veel weggebruikers tips en adviezen doorgekregen. Met behulp van deze adviezen zijn een aantal verbeteringen doorgevoerd:

  • Bij de omleiding voor fietsers wordt de route naar diverse bestemmingen nu duidelijker aangegeven.
  • De gemeente kreeg veel signalen dat het voor fietsers onveilig voelt om over te steken op de Zandlaan richting de Diedenweg. Daarom staat hier in de ochtendspits voorlopig een verkeersregelaar.
  • De verkeerslichten bij de Poortwachter zijn anders ingesteld voor een betere doorstroming.

Waarmee gaat de gemeente aan de slag?

De komende tijd gaat de gemeente de kruisingen Emmalaan-Akulaan en Diedenweg-Zandlaan verbeteren voor fietsers én automobilisten. Er komen bij de bushalte Halderbrink, vanaf waar de pendelbus door Bennekom rijdt, hekken om je fiets te stallen.

Reacties

3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Ook interessant

Weersverwachting Ede

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Ede
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.