Redactie gemeentebericht 0 reactie(s) do 30 maart 2023, 16:32

Komend weekend geen treinen vanwege werkzaamheden nieuwe station Ede-Wageningen

EDE – De werkzaamheden aan het nieuwe station Ede-Wageningen gaan hard door. Langzaam wordt het nieuwe station zichtbaar. De werkzaamheden hebben ook gevolgen voor het (trein)verkeer.

Komend weekend plaatsen we de laatste kolommen die straks de nieuwe sporenkap dragen. Die kap bestaat uit 23 driehoeken. Deze driehoeken worden op dit moment voorgebouwd en volledig afgewerkt op de bouwplaats aan de Akulaan. Iedere driehoek heeft straks al verlichting, glas en een groen dak. Daarna worden ze op de juiste plek gehesen. Dat gebeurt in twee weekenden in mei en juli. Voor sommige werkzaamheden is het noodzakelijk dat de treinen niet rijden. In 2023 zijn er nog drie treinvrije weekenden:

Vrijdag 31 maart 05:00 uur t/m dinsdag 4 april 05:00 uur
Vrijdag 12 mei 01:00 uur t/m maandag 15 mei 05:00 uur
Vrijdag 7 juli 01:00 uur t/m maandag 10 juli 05:00 uur

Omdat de hijswerkzaamheden boven de Albertstunnel plaatsvinden, moeten we ook de Klinkenbergerweg tijdelijk afsluiten. De afsluiting is tussen het kruispunt Emmalaan-Akulaan en de kruising met de Parklaan. Dit is in ieder geval op zo op zaterdag 1 april van 02:00 tot 09:00 uur.

𝐔𝐩𝐝𝐚𝐭𝐞 đĨ𝐚𝐧𝐠đŗ𝐚𝐚đĻđ¯đžđĢ𝐤𝐞𝐞đĢđŦ𝐛đĢ𝐮𝐠 𝐒𝐲đŦđŦ𝐞đĨ𝐭

Naast de werkzaamheden aan het station, werken we ook aan de bouw van de langzaamverkeersbrug. Via deze brug kun je straks met de fiets of te voet van ENKA naar WFC-terrein en andersom. In het weekend van 12 mei wordt het dek van de brug op zijn plek gehesen. Daarna werken we de brug verder af en leggen we de fietspaden aan. We verwachten de brug deze zomer feestelijk te openen.

𝐔𝐩𝐝𝐚𝐭𝐞 𝐟đĸ𝐞𝐭đŦ𝐩𝐚𝐝 𝐊𝐞đĢ𝐤𝐰𝐞𝐠

Het fietspad bij de oude spoorwegovergang bij de Kerkweg trekken we rechtdoor. Dit stond al in de planning voor deze zomer, maar helaas is op deze plek onkruid (Japanse duizendknoop) aangetroffen. Dat bestrijden we eerst. Het aanpassen van het fietspad loopt hierdoor een jaar vertraging op. We verwachten dat de aanpassing voor de zomer van 2024 klaar is. Tot die tijd is het hier nog even slalommen op de fiets.

𝐌𝐞𝐞đĢ đĸ𝐧𝐟𝐨đĢđĻ𝐚𝐭đĸ𝐞

Wil je meer weten over wat we precies doen tijdens de treinvrije weekenden? Of zoek je meer informatie over wegafsluitingen? Kijk dan op www.spoorzone-ede.nl.

Deel dit artikel

Video

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Ede

Volg ons

Volg ons

Copyright Š 112Ede
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.