Redactie gemeentebericht 0 reactie(s) vr 03 februari 2023, 19:45

Koninklijke onderscheiding voor Jessica Laumen-de Valk

EDE – Mevrouw Laumen-de Valk uit Ede is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester René Verhulst heeft haar op vrijdag 3 februari de versierselen opgespeld die horen bij deze Koninklijke onderscheiding.

De uitreiking vond plaats op een mini-afscheidssymposium waar werd teruggeblikt op 10 jaar nieuwe rekenmethodiek Overlijdensschade en waar werd stilgestaan bij de pensionering van mevrouw Laumen.

Na een aantal zware rugoperaties werd mevrouw Laumen in de jaren ‘90 arbeidsongeschikt verklaard.Zij kon haar carrière bij de Koninklijke Marine niet voortzetten, maar stilzitten was voor haar geen optie. Ze kwam terecht bij een schadebureau waar ze al snel doorgroeide tot rekenkundige. In 1995 besloot ze haar eigen rekenkundig bureau in letselschade op te richten. Met succes: in 2002 werd ze uitgeroepen tot Verzekeringsvrouw van het jaar in de categorie Algemeen Management.

In 2009 nam mevrouw Laumen het initiatief om een nieuwe rekenmethode te ontwikkelen voor overlijdensschade. De rekenmethode die op dat moment gebruikt werd bleek erg ingewikkeld en de hele branche vond dat het anders moest. Ze richtte de ‘denktank Overlijdenschade’ op en na jaren van onderzoek en vergaderen is het gelukt om een nieuwe rekenmethodiek voor overlijdensschade te lanceren. Het betreft gevallen waarbij één volwassene in een gezin wegvalt en waarbij één partner (eventueel met kinderen) achterblijft. Een baanbrekende ontwikkeling in het vakgebied die zij ontwikkelde in haar vrije tijd. In de jaren daarna heeft mevrouw Laumen de methode doorontwikkeld zodat deze nu toepasbaar is in bijna alle gevallen van overlijdenschade.

Mevrouw Laumen-de Valk heeft ondanks tegenslag doorgezet en is uitgegroeid tot een gerenommeerd specialist in de letselschade. Ze dwingt groot respect af vanwege haar doorzettingsvermogen, vakkennis en innovatief vermogen. Ze heeft met haar rekenmethode ervoor gezorgd dat nabestaanden of slachtoffers recht wordt gedaan. Hiermee heeft zij een belangrijke bijdrage geleverd aan de sector en is zij een voorbeeld voor anderen.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Ede

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Ede
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Liever geen cookies voor gepersonaliseerde advertenties? Ga naar onze Privacy pagina en pas je keuze aan.