Redactie gemeentebericht 0 reactie(s) di 31 januari 2023, 19:39

LED-verlichting op Edese sportparken

EDE – Het college van burgemeester en wethouders wil dit jaar LED-verlichting aanleggen op alle gemeentelijke buitensportparken. Het college vraagt aan de gemeenteraad om het geld hiervoor ter beschikking te stellen. De gemeente wil zo snel het energieverbruik terugdringen én de energierekening voor de sportverenigingen verlagen.

Besparing

Een deel van de Edese sportvelden is al voorzien van LED-verlichting, maar voor 24 velden geldt dit nog niet. De gemeente wil deze velden nu versneld aanpakken. De besparing in energieverbruik kan oplopen tot 50 procent. De verenigingen betalen zelf voor de stroom die ze gebruiken. Met het huidige prijspeil kunnen ze jaarlijks in totaal ongeveer 30.000 euro aan energielasten besparen.

Verenigingen

De sportverenigingen worden vanaf half februari nader geïnformeerd over de plannen. De werkzaamheden vragen voorbereidingstijd en worden daarom naar verwachting in het najaar uitgevoerd.

Investering

De aanleg van LED-verlichting rond 24 sportvelden kost ruim acht ton. Dit kan deels worden bekostigd uit middelen die de gemeente al beschikbaar heeft voor het onderhoud van vastgoed. De gemeenteraad wordt gevraagd om een investeringskrediet van 458.000 euro beschikbaar te stellen.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Ede

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Ede
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.