Redactie algemeen 0 reactie(s) vr 21 januari 2022, 19:34

Lege klaslokalen, directeuren publieke gezondheid willen versoepeling quarantainebeleid

Laatste update: 21 jan 2022 19:34 uur

NEDERLAND – Het aantal schoolklassen dat naar huis gestuurd wordt door de huidige quarantaineregels, neemt snel toe. Hele klassen moeten nu in quarantaine bij 3 of meer besmettingen. Dat is best snel. In heel Nederland zit op dit moment een kwart van de basisschoolleerlingen in quarantaine.

Groei coronabesmettingen
Op basis van de groei in het aantal coronabesmettingen zal dit aantal de komende week nog fors groeien. Elke 4 besmette personen infecteren nu 5 nieuwe mensen met COVID-19. Wel lijkt het erop, dat de omikronvariant leidt tot minder ernstige ziekteverschijnselen en ziekenhuisopnames. Ook kinderen en jongeren hebben minder klachten van deze coronavariant.

Directeuren vragen om versoepeling
Vanuit zorg voor de gezondheid van alle jonge inwoners van onze regio’s pleiten de Directeuren publieke gezondheid daarom voor een versoepeling van het nu geldende quarantainebeleid. Scholen zijn dan weer beter in staat op een normale manier onderwijs te verzorgen en jongeren krijgen weer de kans om zich gezond en veilig te ontwikkelen. Dit verzoek is vandaag door tientallen Directeuren publieke gezondheid bij het kabinet ingediend.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Ede

Volg ons

Volg ons