Redactie overval 0 reactie(s) wo 22 februari 2023, 17:35

Man (32) uit Ede aangehouden voor gewelddadige overval op juwelier in Leersum

LEERSUM – De politie hield deze week een verdachte aan van de gewelddadige overval op een juwelier op 8 december vorig jaar in Leersum. Het gaat om een 32-jarige man uit Ede, een bekende van de politie. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

De juwelier was donderdagnacht 8 december 2022 in zijn zaak aan de Rijksstraat in Leersum. Plotseling werd zij verrast door drie personen. Zij waren vermomd met wat lijkt op regenjassen en bivakmutsen.

Het slachtoffer werd onder dwang vastgehouden waardoor de daders kans zagen er vandoor te gaan met een nog onbekende buit. Vermoedelijk zijn ze daarna met een auto gevlucht.

Het slachtoffer slaagde erin zelf contact te zoeken met hulpdiensten. Daarop is de politie direct een zoekactie gestart naar de mogelijke daders.

Deze week is dus één verdachte aangehouden. De politie is nog op zoek naar de andere twee verdachten en hoopt ze binnenkort aan te houden.

De politie is nog steeds op zoek naar getuigen. Heeft u vlak voor of na de overval misschien iets gezien of gehoord in de omgeving van de Rijksstraat dat hiermee te maken kan hebben? Of heeft u camerabeelden die ons meer kunnen vertellen? Geef uw informatie dan door via het telefoonnummer 0900-8844. Dit kan ook via Meld Misdaad Anoniem (M) 0800-7000.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Ede

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Ede
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.