Logo 112Ede

Redactie misdaad 0 reactie(s) ma 01 mei 2023, 17:06

Mannen uit Wageningen en Ede aangehouden voor stroperij en illegaal wapenbezit

WAGENINGEN – Afgelopen zondag, 30 april, zijn drie verdachten aangehouden op verdenking van stroperij en illegaal wapenbezit. Een 21- jarige man en een 22-jarige man, beiden uit Wageningen en een 23- jarige man uit Ede zitten momenteel vast voor verder onderzoek.

De politie kwam hen op het spoor door een alerte melder die zag dat er vanuit een voertuig werd geschoten op watervogels. De politie wist niet veel later het voertuig op te sporen. Door BGTV (Benaderingstechniek Gevaarlijke Verdachten) toe te passen wist zij de drie verdachten aan te houden. Het voertuig werd na de aanhoudingen van de drie verdachten doorzocht. In het voertuig troffen zij onder andere een luchtbuks, pepperspray en patronen aan. Alle goederen zijn in beslag genomen voor het verdere onderzoek.

Stroperij

Stroperij is een ernstig milieudelict waar bij niet toegestane middelen worden gebruikt om de dieren op een gruwelijke wijze te doden. In veel van de gevallen worden de dieren afgeschoten om zelf op te eten, vanuit de sport of voor de verkoop.

Melding maken heeft zin!

Bent u getuige van een dier in nood of wordt u geconfronteerd met mishandeling of verwaarlozing van dieren? Neem dan telefonisch contact op met Meldpunt 144 of doe melding via onderstaande formulier. Maar dit geldt uiteraard ook voor stroperij, mocht u iets verdachts zien of horen, maak melding! U kunt ons bereiken via 0900 8844 of bij een heterdaadsituatie belt u 112. Liever anoniem melding maken? Dat kan ook via MeldMisdaadAnoniem, 0800 7000 of via meldmisdaadanoniem.nl

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Ede

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Ede
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.