Redactie gemeentebericht 0 reactie(s) di 25 april 2023, 15:51

Opvang dak- en thuislozen komende winter niet bij zwembad De Vrije Slag

EDE / BENNEKOM – De noodopvang voor dak- en thuislozen in zwembad de Vrije Slag in Bennekom heeft goed gefunctioneerd, maar komt volgende winter niet terug. Dat blijkt uit een evaluatie die de gemeente met direct betrokkenen heeft gehouden. Ede gaat op zoek naar een structurele oplossing.

Dak- en thuislozen konden in de winter van 2022-2023 gebruik maken van een tent die geplaatst was op het terrein van zwembad De Vrije Slag. Met omwonenden, bestuur van Stichting Zwembad Bennekom, betrokken (zorg)professionals en de gemeente is afgesproken dat het gebruik van deze locatie geëvalueerd wordt.

Evaluatie

De noodopvang kon plek bieden aan totaal 20 personen. Gemiddeld sliepen er negen personen per nacht. Er werd vooraf door omwonenden gevreesd voor overlast van de gebruikers. Dit is beperkt gebleven tot enkele incidenten. Uit de evaluatie blijkt dat het wenselijk is om een opvang in de toekomst dichter bij een centrum te realiseren, omdat daar meer voorzieningen zijn waarvan de dak- en thuislozen gebruik maken. Wethouder Leon Meijer: “De opvang was sober ingericht, maar bood wel alle noodzakelijke voorzieningen. Ik vind het mooi om te horen dat de begeleiding van de buitenslapers enorm gewaardeerd werd. Tegelijk werken we hard aan een structurele oplossing. Deze evaluatie biedt daarvoor waardevolle input.”

Structurele opvang

De gemeente werkt momenteel verschillende scenario’s uit voor een structurele oplossing. Het is mogelijk dat de structurele oplossing aankomende winter nog niet beschikbaar is en er dus weer een tijdelijke noodopvang gerealiseerd moet worden. Duidelijk is wel dat dit in ieder geval niet op het terrein van Zwembad de Vrije Slag zal zijn. Op dit terrein wordt komend jaar groot onderhoud gepleegd.

De evaluatie kunt u raadplegen via www.ede.nl/buitenslapers.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Ede

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Ede
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.