Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 16:19:41 Merellaan Ede 6713BH 54894 Prio Middel Eenheid | Ambulance 07-111

Ambulance 07-111

woensdag 17 juli 2019

Archief

Man in trein bij Veenendaal-De Klomp roept dat hij een bom heeft

Gemaakt: Woensdag, 30 januari 2019 16:36

DE KLOMP - De trein bij Veenendaal-De Klomp werd woensdagmiddag stilgezet na een melding over een man die gezegd had dat hij mensen wat aan wilde doen. De verdachte is meegenomen naar het politiebureau.

 

Vanwege de verdachte situatie werd de trein stilgezet. Volgens iemand ter plekke had een persoon geroepen dat hij een bom had en kwam vervolgens 12 man met kogelwerende vesten erbij.

 

Volgens de politie kreeg zij een melding over een man die gezegd had dat hij mensen wat aan wilde doen. De man had bij zijn aanhouding vermoedelijk harddrugs bij zich. Omdat hij verward overkwam, wordt hij beoordeeld door de crisisdienst.

 

Er konden door het incident enige tijd geen treinen rijden tussen Driebergen-Zeist en Ede-Wageningen.

Steekvlam uit vrachtwagen bij bedrijf aan de Boylestraat in Ede

Gemaakt: Vrijdag, 01 februari 2019 05:46

EDE - Bij een bedrijf aan de Boylestraat in Ede is in de nacht van donderdag op vrijdag 1 februari brand ontdekt in een vrachtwagen. De brandweer rukte rond 04:15 uur uit.

 

Een medewerker van het bedrijf reed op de 20 kilometer truck om een betonplaat te laden en zag een grote steekvlam bij zijn voeten. Hij kon net op tijd uit de cabine komen want de trekker stond in enkele tijd volledig in de brand.

 

De brandweer heeft het vuur kunnen blussen. Van de trekker is weinig meer over. De oorzaak van de brand is kortsluiting.

Politieauto's geramd tijdens achtervolging inbrekers

Gemaakt: Maandag, 04 februari 2019 17:25

EDE - Zondagmiddag is in de buurt van Ede de auto aangetroffen die zaterdagavond betrokken was bij een achtervolging vanuit Lottum. Nadat twee mannen werden overlopen tijdens een woninginbraak, vluchtten zij. Er werd een achtervolging ingezet waarbij twee politieauto's zijn geramd. Er raakte niemand gewond. De twee inzittende van de auto die is aangetroffen zijn aangehouden en overgebracht naar de politie in Venlo.

 

De politie onderzoekt of deze twee mannen, 18 en 19 jaar, uit Veenendaal, betrokken waren bij de inbraak en de achtervolging. Zaterdagavond zijn er twee mannen op heterdaad betrapt bij een woninginbraak.

 

Toen de bewoners van een pand aan de Hombergerweg twee inbrekers hadden overlopen, belden zij meteen de politie. Agenten gingen in enkele voertuigen van de politie op de melding af en kwamen de vluchtauto waarin de verdachten zaten op het spoor. Bij de A73 in Horst werd een politieauto door de auto zodanig geramd, dat de politieauto niet meer verder kon rijden. Een andere politieauto bleef de vluchtauto op het spoor. Ter hoogte van Overloon werd op de A73 ook dit politievoertuig geramd door de vluchtauto. Hierdoor moest ook de tweede politieauto de achtervolging even later staken. Geen van de betrokken agenten raakten bij de achtervolging gewond.

Gewonde bij aanrijding op de A30 bij Ede

Gemaakt: Dinsdag, 05 februari 2019 22:06

EDE - Op de A30 tussen Lunteren en Ede zijn dinsdagavond rond 20:30 uur twee auto's met elkaar in botsing gekomen. Een personenauto reed achterop tegen een andere auto.

 

Eén persoon is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht. De brandweer controleerde de auto’s op lekkages.

Bestelwagen vliegt in brand op de A30 tussen Lunteren en Ede

Gemaakt: Dinsdag, 05 februari 2019 22:12

LUNTEREN - Op de A30 tussen Lunteren en Ede is dinsdagavond een bestelbus in de brand gevlogen. De bestuurder kon op tijd veilig uitstappen. De bestelbus brandde geheel uit.

 

De auto vloog in brand op het punt waar eerder op de avond een ongeval gebeurde. De politie was nog ter plaatse voor de afhandeling van de aanrijding. De snelweg richting Ede vanuit Lunteren zat tijdelijk dicht.

 

Zie ook:

Jongen (18) uit Ede aangehouden voor overval tabakswinkel Bennekom

Gemaakt: Vrijdag, 08 februari 2019 17:53

BENNEKOM - Met de aanhouding van een 18-jarige jongen uit Ede heeft de politie het onderzoek naar de gewapende overval op een tabakswinkel in Bennekom afgerond. In het totaal zijn drie personen aangehouden voor deze overval.

 

De tabakswinkel aan de Brinkstraat werd op 6 november 2018 overvallen. Drie personen met bivakmutsen bedreigden de medewerkster en eisten de inhoud van de kassa. De drie verdachten gingen er vervolgens vandoor. Een oplettende burger zag het voorval gebeuren en zette de achtervolging in. Mede dankzij de hulp van deze getuige kon de politie één man direct aanhouden, een 18-jarige jongen uit Lelystad. De politie zocht met behulp van een speurhond en helikopter de omgeving af maar trof de andere verdachten niet aan.

 

De politie startte direct na de overval een onderzoek. Zo werd er ondermeer buurtonderzoek gedaan en werden camerabeelden bekeken. Dankzij de inspanningen van de recherche werd in januari de tweede verdachte, een 17-jarige jongen uit Druten, aangehouden. Dinsdag 5 februari werd de derde verdachte, de 18-jarige jongen uit Ede, aangehouden. Hiermee is het onderzoek afgerond.

 

Het slachtoffer is geïnformeerd over de aanhouding.

 

Zie ook:

Auto door brand verwoest in Ede

Gemaakt: Zondag, 10 februari 2019 08:51

EDE - Op de Arnold Koningsstraat in Ede is zondagmorgen een auto in brand geraakt. De melding kwam rond 07:45 uur binnen bij de hulpdiensten. 

 

De brandweer van Ede Stadspoort heeft het vuur geblust. De politie sloot een deel van de parkeerplaats af voor onderzoek, ze gaan uit van brandstichting. Meerdere buurtbewoners gaven aan harde knallen gehoord te hebben. De politie zoekt getuigen die iets gezien hebben zondagmorgen rond 07:45 uur. 

Politie Ede zoekt neusbijter

Gemaakt: Maandag, 11 februari 2019 17:09

EDE - Het is al even geleden, maar toch wil de politie in Ede vragen of je kan helpen met het oplossen van een mishandeling.


In de nacht van vrijdag 14 december 2018 op zaterdag 15 december 2018 is een jongen door een andere jongen in zijn neus gebeten. Dit gebeurde tijdens een stapavond in een café op het Museumplein in Ede. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan en verklaarde daarin dat hij probeerde een ruzie te sussen tussen twee voor hem onbekende jongens. Uit het niets werd hij hierbij door een van deze jongens in zijn neus gebeten.

 

Door de mishandeling heeft het slachtoffer een behandeling in het ziekenhuis moeten ondergaan en zijn er onder andere 10 hechtingen gezet. Het valt maar te hopen dat er geen sprake is van blijvend letsel.

 

Heb jij meer informatie over deze opvallende en laffe mishandeling, laat het de politie weten via telefoonnummer 0900-8844 of anoniem 0800-7000. Camerabeelden zijn al in onderzoek.

Blikschade bij aanrijding op de Bennekomseweg in Ede

Gemaakt: Woensdag, 13 februari 2019 19:18

EDE - Op de kruising Enkalaan met de Bennekomseweg in Ede is woensdagavond een aanrijding gebeurd. Bij de aanrijding tussen drie voertuigen ontstond flinke schade.

 

De opgeroepen brandweer bleek niet nodig bleek te zijn. Niemand raakte gewond bij de aanrijding. De schade is wel aanzienlijk.

Echtpaar in het Edesche Bosch belaagd door man in fietskleding

Gemaakt: Woensdag, 13 februari 2019 20:50

EDE - Op dinsdag 12 februari 2019 omstreeks 15.00 uur liet een echtpaar hun honden uit in het Edesche Bosch ter hoogte van de Zonneoordlaan. Terwijl het echtpaar daar liep, werden zij aangesproken door een man. Deze man was gekleed in fietskleding en was daar waarschijnlijk aan het mountainbiken. De man sprak het echtpaar aan en ging een discussie met hen aan. Op een gegeven moment begon de man het echtpaar ook te achtervolgen en te filmen met zijn telefoon.


Vervolgens liep de situatie uit de hand en sloeg en schopte de man het echtpaar meerdere malen. Hierdoor heeft een van hen letsel opgelopen. Wij zijn daarom dringend opzoek naar getuigen die in de buurt waren van de mishandeling en die mogelijk wat gezien hebben. Mocht u onderstaand signalement herkennen en weten wie de verdachte is, dan komen wij natuurlijk graag met u in contact. U kunt contact met ons opnemen via het algemene nummer (0900-8844).


Signalement van de verdachte:
- Blanke huidskleur
- Ongeveer 40 jaar oud
- Ongeveer 1.90 meter lang
- Slank/sportief postuur
- Kort donker haar
- Zwarte softshell jas met capuchon
- Zwarte lange fietsbroek
- Donkerkleurige/zwarte sportschoenen

Ravage en gewonde bij ongeval in Wekerom

Gemaakt: Donderdag, 14 februari 2019 08:53

WEKEROM - Een aanrijding heeft donderdagmorgen voor een ravage gezorgd in Wekerom. Er raakte één persoon gewond.


Twee voertuigen knalden op elkaar op de kruising van de Lage Valkseweg met de Koperensteeg. Een auto boorde zich rond 06.15 uur op de kruising in een bestelbusje. Het busje raakte van de weg en liep grote schade op. Het voertuig is vrijwel helemaal opengereten. De auto kwam meters verder pas tot stilstand en raakte eveneens zwaar beschadigd.

 

Een inzittende raakte gewond en is overgebracht naar het ziekenhuis.

 

Hoe het ongeval kon gebeuren, is nog onduidelijk. Mogelijk is een voorrangsfout de oorzaak geweest.

Schommel in brand aan het Knoopkruid in Bennekom

Gemaakt: Zaterdag, 16 februari 2019 01:03

BENNEKOM - Op vrijdag 15 februari zijn handhaving en brandweer rond 21:15 uur uitgerukt naar het Knoopkruid in Bennekom. Ter plaatse trof het handhavingsteam een brandende schommel aan die zij hebben geblust.

 

De brandweer kwam nog ter plaatse voor het nablussen. De schommel is waarschijnlijk in brand gestoken.

Gaslek in woning Ede verraadt hennepkwekerij

Gemaakt: Maandag, 18 februari 2019 18:20

EDE - Afgelopen weekend werd er door een bewoner op de Groevenbeek in Ede een gaslek gemeld. Bij inspectie door brandweer en politie, bleek er een in opbouw zijnde hennepkwekerij in de woning te zijn. Kennelijk was bij het boren van de gaten voor de ontluchting hiervan de gasleiding geraakt, waardoor de woning inmiddels al vol gas stond.

 

Toen agenten ter plaatse kwamen, viel het al op dat de ramen dichtgeplakt waren en dat er ventilatoren in de woning hingen. Toen zij verder zochten, ontdekten zij de in opbouw zijnde kwekerij.


De bewoner is aangehouden voor het treffen van voorbereidingshandelingen voor het vervaardigen van softdrugs en voor het opzettelijk in gevaar brengen van anderen door middel van brand of ontploffing.

Het hebben van een hennepkwekerij brengt een enorm gevaar voor de directe omgeving met zich mee. De politie roept dan ook op te melden als u in de omgeving een sterke henneplucht ruikt, het opvalt dat er ramen dichtgeplakt zijn, condens op de ramen zit of dat er in een ogenschijnlijk leegstaand pand veel activiteiten plaatsvinden.

 

De aanpak van de ondermijning, waar onder andere de drugsproductie onder valt, heeft bij de politie een hoge prioriteit!

Veilig werken doel van oefening brandweer Lunteren

Gemaakt: Maandag, 18 februari 2019 22:00

LUNTEREN - De brandweer heeft maandagavond twee inzet oefeningen gehouden bij Jur Soetendaal aan de Vitterweg in Lunteren.

 

Het korps kreeg een brandmelding in een loods, ter plaatse bleken in de hal twee vuurhaarden te zijn waarbij slachtoffers gered moesten worden. Aan de achterkant kreeg de 2e ploeg te maken met een ongeval met beknelling. Twee personen waren onder shovelbakken terecht gekomen en kwamen bekneld te zitten.

 

Doel van de oefening was voornamelijk het beoefenen van het veilig werken met het materiaal en de eigen veiligheid. De oefening duurde ruim een uur. De brandweer van Lunteren bedankt de firma Jur Soetendaal voor de medewerking op de oefen locatie.

Brandweer naar woning aan het Wilgenroosje in Bennekom voor gaslucht

Gemaakt: Dinsdag, 19 februari 2019 16:10

BENNEKOM - Op dinsdag 19 februari is de brandweer naar een woning aan het Wilgenroosje in Bennekom gestuurd vanwege een gaslucht.

 

Volgens omstanders zou de bewoner de gaskraan hebben opengedraaid. De reden hiervoor is niet bekend. De brandweer ging na overleg met de politie weer retour kazerne.

Ravage op de N310 in Harskamp na aanrijding

Gemaakt: Dinsdag, 19 februari 2019 23:28

HARSKAMP - Bij een aanrijding op de N310 in Harskamp zijn dinsdagavond 19 februari twee personen lichtgewond geraakt.

 

De weg is tijdelijk afgesloten geweest om de brokstukken op te ruimen. De oorzaak van de aanrijding is onbekend.

Fietser aangereden op de Rijksweg in Ede

Gemaakt: Woensdag, 20 februari 2019 18:11

EDE - Op de kruising Rijksweg met de Lagewoud in Ede is woensdag rond 17:45 uur een ongeval gebeurd. Een fietser werd aangereden door een automobilist en raakte gewond.

 

De man is met onbekende verwondingen per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Hennepkwekerij ontdekt aan de Ampèrestraat na anonieme melding

Gemaakt: Donderdag, 21 februari 2019 17:10

EDE - Op de Ampèrestraat op het industriegebied van Ede heeft de politie donderdagmiddag 21 februari een hennepkwekerij ontdekt. Dit na een anonieme melding.


In de kwekerij was een man aanwezig en die is aangehouden. De eerste schatting is dat er ongeveer 1000 planten stonden. Ook is er sprake van diefstal van stroom. De kwekerij wordt vernietigd en de man mag zich verantwoorden.

Getuigen gezocht van mishandeling met zwaar letsel

Gemaakt: Donderdag, 21 februari 2019 21:44

EDE - De politie in Ede is op zoek naar getuigen van een mishandeling met zwaar letsel.


De mishandeling gebeurde op dinsdag 5 februari 2019 omstreeks 7:30 uur op de N224 ter hoogte van de snelweg A30 viaduct.

 

Getuigen kunnen zich melden bij de politie via telefoonnummer 0900-8844.

Afrit Ede-Noord van de A30 afgesloten wegens oliespoor

Gemaakt: Maandag, 25 februari 2019 16:17

EDE - De afrit Ede-Noord en de oprit Ede-Industie van de snelweg A30 is momenteel afgesloten wegens een lang oliespoor. Het vloeistoflek werd rond 11:30 uur gemeld aan de rijkswaterstaat. Een vrachtwagen heeft carterolie gelekt over een afstand van zeker 2 kilometer.

 

Met een speciale soab-cleaner wordt geprobeerd de olie van de weg te krijgen. Omdat de veegmachine niet genoeg water aan boord had is de brandweer ingeschakeld om voor extra water te zorgen.

 

Rijkswaterstaat hoopt de afrit rond 16:30 weer vrij te geven.

Auto raakt van de weg en rijdt door muur van garage in Ede

Gemaakt: Maandag, 25 februari 2019 18:56

EDE - Een automobilist is maandag 25 februari aan de Arthur van Schendellaan in Ede met zijn voertuig van de weggeraakt en tegen een stenen garage tot stilstand gekomen. De bestuurder van de auto is per ambulance voor controle naar het ziekenhuis vervoerd.

 

Hoe de auto van de weg kon raken is niet bekend. De auto is door een berger afgesleept. De garage zal gestut moeten worden.

Schoorsteenbrand aan de Martin Luther Kingstate in Ede

Gemaakt: Woensdag, 27 februari 2019 01:40

EDE - Op dinsdagavond 26 februari rukte de brandweer van Ede uit voor een schoorsteenbrand aan de Martin Luther Kingstate.

 

Met behulp van de hoogwerker heeft de brandweer de schoorsteen geveegd. De brandweer kon snel weer terug naar de kazerne.

Vlammen slaan uit schoorsteen van woning in Lunteren

Gemaakt: Zaterdag, 02 maart 2019 22:34

LUNTEREN - De brandweer is zaterdagavond in Lunteren uitgerukt voor een schoorsteenbrand aan de Baron Mackaystraat. De vlammen sloegen uit de schoorsteen maar waren na aankomst van de brandweer snel gedoofd.

 

De brandweer heeft de schoorsteen geveegd en kon na een uur terug naar de kazerne. De straat was tijdelijk afgesloten.

Boom valt op dak van schuur in Lunteren

Gemaakt: Zaterdag, 09 maart 2019 16:26

LUNTEREN - Tijdens harde wind van vandaag is een boom afgebroken en op het dak van een veeschuur aan de Broeksteeg in Lunteren gevallen.

 

Het is onbekend of er asbest in de dakbedekking zit. De brandweer is ter plaatse en voert onderzoek uit.

Auto belandt op zijn kant op de Klomperweg in Lunteren

Gemaakt: Zondag, 10 maart 2019 07:55

LUNTEREN - Zondagmorgen 10 maart rond 06:00 uur is op de Klomperweg in Lunteren een auto op de kant beland.

 

De automobilist botste vanuit de richting van Ederveen tegen een boom net voor de Westzoom. Hoeveel personen er in de auto zaten is niet bekend.

 

De bestuurder bleek bij aankomst van de hulpdiensten elders aanwezig te zijn. Een bergingsbedrijf heeft de zwaar beschadigde auto afgesleept. De politie doet onderzoek of de bestuurder onder invloed was.

Auto in brand aan de Oude Kerkweg in Ede

Gemaakt: Zondag, 10 maart 2019 21:49

EDE - Aan de Oude Kerkweg in Ede is zondagavond rond 21:00 uur een auto door brand verwoest. De oorzaak is nog onduidelijk.

 

Politie gaat PD maken en morgen verder onderzoek naar de oorzaak.

Fietser ernstig gewond bij aanrijding op de kastelenlaan in Ede

Gemaakt: Dinsdag, 12 maart 2019 07:36

EDE - In Ede is dinsdag in alle vroegte een 22-jarige fietser uit die plaats aangereden door een auto. Het slachtoffer raakte daarbij gewond.


Het ongeluk gebeurde rond 6.00 uur op de kruising van de Kastelenlaan en de Koekeltse Boslaan. Vermoedelijk is een van de bestuurders door rood licht gereden. De politie doet nog onderzoek naar de exacte toedracht.

 

De fietser is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. De 46-jarige automobilist uit Ede kwam met de schrik vrij.

Auto in de vangrail op de A30 bij Ede

Gemaakt: Woensdag, 13 maart 2019 16:09

EDE - Op de A30 bij Ede is woensdagmiddag rond 12:30 uur een auto in de vangrail beland. De bestuurder is door het ambulance personeel nagekeken maar bleek niet gewond te zijn.

 

Vermoedelijk door een nat wegdek is de auto in een slip geraakt. De Volvo raakte flink beschadigd en is afgesleept. Het verkeer had weinig hinder van het eenzijdige ongeval.

Auto rijdt in sinkhole op de Keesomstraat in Ede

Gemaakt: Vrijdag, 15 maart 2019 15:16

EDE - Op de Keesomstraat in Ede reed vrijdagochtend 15 maart een auto in een sinkhole in de weg. Het gat ontstond vermoedelijk door een breuk in de waterleiding.

 

De inzittenden kwamen met de schrik vrij. De hulpdiensten hebben de omgeving afgezet. Waterbedrijf Vitens meldde dat er in de omgeving sprake is van verminderde of geen waterdruk.

Vermiste man (88) in Ederveen zit rustig aan de koffie

Gemaakt: Zaterdag, 16 maart 2019 00:24

EDERVEEN - Politie, brandweer en toezichthouders zijn vrijdagavond op zoek geweest naar een 88-jarige man die vermist werd vanaf de Rietstraat in Ederveen. Ook de politiehelikopter en 4573 burgernet deelnemers namen deel aan de zoektocht.

 

De man werd na een korte zoektocht aangetroffen, hij bleek bij een verblijf binnen te zitten voor mensen met een beperking en bleek daar rustig aan de koffie te zitten.