Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 00:26:58 Stakenberg 6718DE Ede 80899 Prio Middel Eenheid | Ambulance 07-107

Ambulance 07-107

dinsdag 12 november 2019

Archief

Scooterrijder aangereden door bestelbus op de Jan Steenlaan in Ede

Gemaakt: Vrijdag, 24 mei 2019 23:06

EDE - Op vrijdag 24 mei zijn de hulpdiensten met spoed uitgerukt voor een aanrijding op de Jan Steenlaan in Ede. Een scooterrijder is door een onbekende oorzaak aangereden door een bestelbus.

 

De scooterrijder reed over het fietspad. Het slachtoffer is nagekeken door de ambulancedienst.

Wapen in auto aangetroffen na ernstig ongeval in Harskamp

Gemaakt: Zondag, 26 mei 2019 01:50

HARSKAMP - Aan de Edeseweg in Harskamp is zaterdagavond een ernstig ongeval gebeurd. Een persoon moest door de brandweer uit de auto gehaald worden. Een tweede persoon was er al uit. De traumahelikopter met aan boord een Mobiel Medisch Team (MMT) kwam ter plaatse voor assistentie. Beide mannen zijn 19 jaar en komen uit Harskamp en Lunteren.

 

De auto is door onbekende reden over de kop geslagen en tegen een boom tot stilstand gekomen. De Edeseweg is voorlopig dicht door het ongeval.

 

De politie trof ik de auto een wapen (geweer) aan. Dit wapen vslt onder de categorie "van voor 1870" en valt onder Art. 28 RWM. Met het wapen was recent nog geschoten.

 

Bovenstaande wil niet zeggen dat het wapen daadwerkelijk van voor 1870 is maar dit heeft betrekking op de inrichting. Twee trekkers en eeen vaste dubbele haan. Het wapen is in beslag genomen.

Geparkeerde auto uitgebrand aan de Scharrenburgersteeg in Lunteren

Gemaakt: Zondag, 26 mei 2019 16:19

LUNTEREN - Zondagochtend rond 04.40 uur werd brandweer van Lunteren gealarmeerd voor een brand aan de Scharrenburgersteeg. Bij aankomst werd een geparkeerde auto aangetroffen die volledig in brand stond.

 

Ondanks de inzet van de brandweer brandde de auto met Pools kenteken volledig uit. Waarschijnlijk hebben vandalen de auto, die al enige tijd aan de Scharrenburgersteeg geparkeerd stond, aangestoken. De gemeente Ede zal de wagen afvoeren.

Overval op Aldi in Ede, dader vlucht op scooter

Gemaakt: Zaterdag, 01 juni 2019 23:37

EDE - De politie is een onderzoek gestart na een overval zaterdag 1 juni op een supermarkt aan de Parkweide in Ede. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie.

 

Rond 20.00 uur kwam een man met een zwarte helm de supermarkt binnen. Er waren op dat moment meerdere klanten en personeelsleden aanwezig. Hij bedreigde het aanwezige personeel met een vuurwapen. De man vertrok uiteindelijk met buit op een scooter in de richting van de Stakenberg.

 

De politie is direct een onderzoek gestart. Er werd een burgernetbericht verstuurd waarin mensen werd verzocht uit te kijken naar de verdachte. Verder werd er met verschillende getuigen gesproken.

Zondag 2 juni werd in een bosgebied tussen de Lunterseweg, Kernhemseweg en Oude Kernhemseweg de helm terug gevonden.

 

Signalement verdachte
Op basis van het eerste onderzoek zou het gaan om een man van ongeveer 180 à 185 cm lang. De man droeg een zwarte trainingsbroek met een witte streep vanaf de heup tot de enkel. Hij reed op een grijze scooter met aan de voorkant een rood spatbord en rode stuurkap. Verder droeg hij een zwarte helm.

 

Getuigen gezocht
We weten dat er veel mensen in de omgeving waren ten tijde van de overval. De politie komt graag in contact met mensen die er waren en iets gezien hebben wat van belang kan zijn. Zij, en anderen met informatie, kunnen bellen met 0900 8844. Anoniem melden kan ook via 0800 7000. Ook mensen die in de omgeving privé-camera's hebben hangen, worden verzocht te kijken of hier wellicht bijzonderheden op te zien zijn.

Integrale controle op recreatiepark de Goudsberg in Lunteren

Gemaakt: Woensdag, 05 juni 2019 15:32

LUNTEREN - Dinsdag 4 juni heeft de politie in samenwerking met de Provincie en onder andere de afdeling Belastingen van de gemeente Ede, een grootschalige integrale controle gehouden. Deze controle ging van start in de vroege ochtend en duurde de gehele dag.

 

Tijdens de controle zijn in totaal 4400 Euro aan openstaande vonnissen geïnd, is persoon aangehouden wie nog 162 dagen gevangenisstraf had openstaan en is er een scooter in beslag genomen.

 

De gemeente trof tijdens de controle verschillende personen op het park aan die er bleken te wonen maar niet ingeschreven stonden. De gemeente heeft hier direct actie op ondernomen door hen direct in te schrijven in de Gemeentelijke Basis Administratie.

Brand in parkeergarage aan de Boylestraat in Ede

Gemaakt: Donderdag, 06 juni 2019 16:32

EDE - In een parkeergarage onder een meubelmakerij aan de Boylestraat in Ede is donderdagochtend een autobrand ontstaan. De brand werd omstreeks 08:45 uur ontdekt.

 

In verband met de waterwinning werd er opgeschaald naar het sein middelbrand. Bij de brand kwam veel rook vrij. De oorzaak van de autobrand is niet bekend.

Fietser gewond bij aanrijding in Lunteren

Gemaakt: Vrijdag, 07 juni 2019 15:49

LUNTEREN - Een fietser is vrijdagmorgen 7 juni gewond geraakt bij een aanrijding op de kruising van de Meulunterseweg en de Ruitenbeekweg in Lunteren.

 

De fietser, een 53-jarige man uit Lunteren, werd omstreeks 08:15 uur aangereden door een auto bestuurd door een 19-jarige vrouw uit Barneveld. Het slachtoffer is voor controle naar het ziekenhuis overgebracht.

 

Geparkeerde auto in brand aan de Galvanistraat in Ede

Gemaakt: Zondag, 09 juni 2019 05:33

EDE - Aan de Galvanistraat in Ede is zondagmorgen iets voor 5 uur een auto uitgebrand. De brandweer heeft het vuur kunnen blussen maar kon niet voorkomen dat de auto verloren ging.

 

De oorzaak is nog niet bekend maar brandstichting wordt zeker niet uitgesloten. De auto stond gewoon geparkeerd.

Aanhanger vol gras kantelt op kruising in Lunteren

Gemaakt: Dinsdag, 11 juni 2019 17:03

LUNTEREN - Dinsdagmiddag 11 juni is een aanhanger vol gras achter een tractor met maaier gekanteld. Het ongeval gebeurde omstreeks 16:00 uur op de kruising van de Postweg met de Westzoom.

 

De politie heeft samen met de gemeente de Postweg in beide richtingen afgesloten. Niemand raakte bij het ongeval gewond.

 

Het ongeval gebeurde toen de aanhanger, rijdend richting Industrieterrein de Stroet, met de wielen aan 1 zijde op een vluchtheuvel terecht kwam en vanwege de hoge lading kantelde. De aanhanger was een maaicombinatie. De aanhanger raakte bij het ongeval twee bomen waarvan er 1 zeker is bezweken.

 

Het loonwerkersbedrijf wist de aanhanger zelf weer op de wielen te krijgen. Daarvoor moest wel de hele lading met gemaaid gras uit de aanhanger geschept worden.

Brommer bestuurder gewond na botsing tegen stenen bak in Lunteren

Gemaakt: Zaterdag, 15 juni 2019 23:25

LUNTEREN - Zaterdagavond omstreeks 19:30 uur werden de hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, opgeroepen voor een ongeval op de Postweg in Lunteren.

 

Een brommer bestuurder botste door nog onbekende oorzaak tegen een stenen bak van een naast de weg gelegen woning. Ambulance-medewerkers zijn geruime tijd bezig geweest het slachtoffer te stabiliseren voordat de man voor verder onderzoek is overgebracht naar het ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede.

Lijnbus rijdt tegen wachtende passagier in Bennekom

Gemaakt: Dinsdag, 18 juni 2019 16:41

BENNEKOM - Op de Edeseweg in Bennekom is dinsdag 18 juni een lijnbus in botsing gekomen met een persoon. Het slachtoffer stond op de tussenstuk waar je kan wachten op de bus, de bus stopte niet op de straat maar reed een stuk naar rechts waardoor de bus het slachtoffer aanreed.


Het slachtoffer is in de ambulance nagekeken maar hoefde uiteindelijk niet mee naar het ziekenhuis.

Scootmobiel aangereden door trein tussen Ede en Lunteren

Gemaakt: Dinsdag, 18 juni 2019 17:51

EDE - Een trein heeft dinsdagmiddag tussen Ede en Lunteren een scootmobiel geramd. De bestuurder kon zichzelf nog net in veiligheid brengen, maar hij is wel meegenomen naar het ziekenhuis ter controle.


Het ongeval gebeurde rond 17.15 uur op een overweg aan de Goorsteeg. De scootmobiel kwam na de aanrijding enkele meters verderop pas tot stilstand. Hoe het ongeval kon gebeuren is onduidelijk. Het gebeurde op een oversteekplaats met slagbomen.

 

De bestuurder van de scootmobiel is gewond naar het ziekenhuis gebracht. Het treinverkeer op de Valleilijn tussen Ede en Lunteren ligt tot 20.00 uur stil.

Frontale aanrijding op de Apeldoornseweg - N304 in Otterlo

Gemaakt: Woensdag, 19 juni 2019 14:34

OTTERLO - Bij een frontale aanrijding op de Apeldoornseweg - N304 in Otterlo zijn woensdagochtenad rond 08:30 uur twee gewonden gevallen. Een traumahelikopter kwam terplekke om hulp te verlenen aan de bestuurders. Beide gewonden zijn per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

 

Getuigen zagen hoe de bestuurster welke vanuit Ede richting Apeldoorn reed al geruime tijd slingerend over de weg reed. Vlak na de rotonde bij de dorpskern van Otterlo ging het mis toen de auto over de middenlijn reed en een tegemoetkomende auto schampte en daarna frontaal op een derde voertuig reed. De verkeersongevallendienst doet verder onderzoek naar het ongeval.

 

De provinciale weg tussen Otterlo en Hoenderloo was vanwege het ongeval afgesloten.

Auto vliegt in brand op de A30 bij Ede

Gemaakt: Vrijdag, 21 juni 2019 19:57

EDE - Vrijdagavond 21 juni even voor 8 uur kwam brandweer in actie om brandende auto te blussen op de A30 bij Ede.

 

De brandweer had het vuur snel onder controle. De oorzaak van de brand is nog onduidelijk.

Brandweer blust autobrand aan de Nolethof in Ede

Gemaakt: Vrijdag, 21 juni 2019 20:44

EDE - De brandweer van Ede moest vrijdagavond om 20:00 uur uitrukken voor een autobrand aan de Nolethof.

 

De brandweer had het vuur snel onder controle. De oorzaak lijkt een technisch mankement.

Auto in de sloot aan de Kruisbeekweg in Lunteren

Gemaakt: Zaterdag, 22 juni 2019 00:59

LUNTEREN - In de nacht van vrijdag op zaterdag 22 juni is op de kruisbeekweg in Lunteren een auto van de weg geraakt en in de sloot beland. De inzittenden, twee oudere personen, raakte niet gewond en zijn bij een woning in de buurt opgevangen.

 

De auto raakte flink beschadigd en is door een berger uit de sloot getakeld.

Meisje (10) lastiggevallen door man op de Telefoonweg in Ede

Gemaakt: Zondag, 23 juni 2019 19:13

EDE - Op 19 juni 2019 is een meisje van 10 jaar lastiggevallen door een man op een fiets die haar hardhandig vastpakte. Dit incident gebeurde omstreeks 12:30 a 12:45 uur op de Telefoonweg in Ede, nabij de spoorwegovergang bij de Kwantum.


Het gaat om een man van ongeveer 40-50 jaar, 1.70 meter, getint tot donkere huidskleur, sprak een buitenlandse taal, had stijl zwart met grijs haar, droeg een baard, donkerblauwe spijkerbroek, zwart shirt met een zwart vest.


Hij reed op een groen met blauwe oude herenfiets. Het meisje reed ook op een fiets. Dezelfde man had haar een dag eerder ook gevolgd toen zij op haar fiets naar school reed.


Bij het incident op de Telefoonweg heeft een mannelijke getuige zich met het incident bemoeid en heeft het meisje "bevrijd" van de man. Deze getuige heeft zich tot op heden nog niet gemeld. Bent u deze getuige of een getuige die het één en ander gezien heeft? Neem contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844.

Mysterieuze 'brand' onder fietspad in Ede

Gemaakt: Zondag, 23 juni 2019 20:11

EDE - De brandweer van Ede-Stadspoort is zondagavond 23 juni rond half acht in actie gekomen voor een niet alledaagse melding. Aan de Frankeneng in Ede woedt 'brand' onder een fietspad ter hoogte van Boels Verhuur.

 

Onder het asfalt van het fietspad bleek een hitte punt te zitten en inmiddels een gat te hebben veroorzaakt in het wegdek. De brandweer doet onderzoek naar wat er zich precies afspeelt onder het asfalt, en maakt het gat voorzichtig groter. Volgens een omstander kwamen er vonken uit het gat, een andere verteld dat er ook stadsverwarming leidingen zouden liggen. De brandweer bevelvoerder geeft desgevraagd aan dat de oorzaak van de hitte nog onduidelijk is, en dat er onderzoek wordt gedaan. De Frankeneng is afgesloten voor al het verkeer.

 

Update

Zover bekend gaat het nu om een aardgaslekkage. Vanuit Voorthuizen is een meetploeg van de brandweer onderweg. De omzetting rondom het gat is vergroot naar zo'n 80 tot 100 meter. De woordvoerder van de veiligheidsregio meldt dat een gasleiding mogelijk door een nog onbekende reden beschadigd is geraakt door de naastgelegen stoomleiding van de stadsverwarming. De brandweer niet nog niet wat de exacte omvang van de schade is en doet verder onderzoek. Netbeheerder Liander assisteert hierbij. Het is ook nog niet bekend of de biomassa centrale het werk stil moet leggen.

Kinderen in Hoenderloo spelen met gevonden fosforgranaat waarna deze ontploft

Gemaakt: Zondag, 23 juni 2019 23:57

HOENDERLOO - In de Laan van Eikenhof in Hoenderloo is zondagavond door kinderen een fosforgranaat aangetroffen. Volgens omstanders werd het projectiel uit de Tweede Wereldoorlog in het bos aangetroffen. De kinderen hebben vervolgens met het explosief gespeeld en het op de grond gegooid waarna het ontplofde.

 

Hierop werd de brandweer gealarmeerd, zij hebben de omgeving veiliggesteld en het projectiel met zand geblust. De omgeving werd ruim afgesloten. Van het projectiel kwamen af en toe wat rook en flitsen vaf.

 

De EOD en een adviseur gevaarlijke stoffen bekommeren zich om het ontplofte explosief.

 

Volgens de mensen van de EOD hebben de kinderen geluk gehad toen ze het explosief op de grond gooide, hij zou namelijk op scherp hierdoor hebben gestaan.

 

De Laan van Eikenhof werd na ongeveer 1.5 uur weer vrijgegeven.

Traumahelikopter naar Bennekom voor ernstig ongeval met fietser

Gemaakt: Dinsdag, 25 juni 2019 19:46

BENNEKOM - Bij een aanrijding tussen een auto en een fietser in Bennekom is dinsdagavond een persoon ernstig gewond geraakt. Het ongeluk gebeurde rond 18.00 uur aan de Langesteeg.


Een auto met aanhanger kwam in botsing met een fietser. Het traumateam werd ingevlogen om ter plekke bijstand te verlenen. Het slachtoffer is vervoerd naar het ziekenhuis in Nijmegen. Over zijn toestand is niets bekend. Ook is nog onduidelijk hoe het ongeval kon gebeuren. De Langesteeg is na het ongeval afgesloten.

Wielrenner NK Toertocht gewond na val in sloot Bennekom

Gemaakt: Zaterdag, 29 juni 2019 16:38

BENNEKOM - Op de Dijkgraaf in Bennekom is zaterdagmiddag rond 14:45 uur een wielrenner in de sloot beland. Het slachtoffer moest naar het ziekenhuis. De brandweer heeft geassisteerd om het slachtoffer uit de sloot te halen.


De man is op een zogeheten duiker terecht gekomen. De Dijkgraaf was tijdelijk afgesloten.

 

Man deed mee aan de NK toertocht. Zijn schoondochter moest vanmiddag nog fietsen wat hij hierdoor mist.

Heg in vlammen aan de Dorpsstraat in Otterlo

Gemaakt: Zaterdag, 29 juni 2019 22:09

OTTERLO - Aan de Dorpsstraat in Otterlo heeft zaterdagavond rond 21:00 uur een forse brand gewoed. Een heg ging in vlammen op en door de hitte liepen ook schuren en zeker drie auto's schade op. De brandweer kon voorkomen dat het vuur oversloeg naar woningen en een naastgelegen restaurant.

 

De brandweer kwam met twee bluswagens terplekke, en had het vuur daarmee snel onder controle.

Auto te water tijdens oefenavond brandweer Ederveen

Gemaakt: Donderdag, 04 juli 2019 22:10

EDE - Donderdagavond werd de brandweer van Ederveen gealarmeerd voor een ongeval op de Pakhuisweg ter hoogte van de Kade. Daar was een auto op zijn kop in het water beland. Een inzittende zat bekneld in het voertuig, twee anderen lagen in het water.

 

Ook het oppervlaktereddingsteam uit Wageningen werd mee gealarmeerd. De oppervlakteredders hebben de drenkelingen uit het water gehaald. De ploeg uit Ederveen heeft het slachtoffer uit het voertuig geknipt en gestabiliseerd waarna hij overgedragen aan ambulancepersoneel. De drenkelingen werden ook aan het ambulance team overgedragen.

 

Dit alles betrof een oefening van brandweerkorps Ederveen op de wekelijkse oefenavond.

Felle brand in chalet in Hoenderloo

Gemaakt: Vrijdag, 05 juli 2019 17:22

HOENDERLOO - In een chalet op recreatiepark de Veluwse Hof in Hoenderloo heeft vrijdagochtend een korte maar felle brand gewoed. Bij de brand raakte niemand gewond.

 

De brandweer werd iets voor 08:30 uur gealarmeerd en kwam met meerdere voertuigen ter plaatse. De brandweer schaalde namelijk op naar het sein "middelbrand" De brandweer had het vuur snel onder controle maar kon niet voorkomen dat de chalet als verloren moest worden beschouwd.

 

De eigenaar van de chalet, was ten tijde van de brand niet aanwezig. Er raakte bij de brand niemand gewond. Omdat de oorzaak van de brand op eerste gezicht niet duidelijk is, komt team brandonderzoek ter plaatse voor onderzoek naar de brand oorzaak.

Bestuurder crasht met auto en laat inzittenden gewond achter

Gemaakt: Zaterdag, 06 juli 2019 06:38

LUNTEREN - In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn rond 01.55 uur bij een eenzijdig ongeval meerdere inzittenden van een personenauto gewond geraakt.


De bestuurder kwam vanuit de richting van Lunteren en verloor door nog onbekende oorzaak in de bocht na de kruising met de Kruisbeekweg de controle over zijn voertuig botste op enkele bomen en kwam vervolgens dwars op de rijbaan tot stilstand.


De inzittenden zijn door de ambulance-medewerkers onderzocht. Het gaat om een vrouw van 21 uit de gemeente Ede, een vrouw van 32 uit de gemeente Renswoude en een man van 26 uit de gemeente Renswoude.

 

De bestuurder is van de plaats ongeval weggelopen en nog niet gevonden.

 

De politie heeft een hondengeleider ter plaatse laten komen maar de hond is niet ingezet om te zoeken.

Congrescentrum De Werelt in Lunteren ontruimd na gaslek

Gemaakt: Zaterdag, 06 juli 2019 18:58

LUNTEREN - Hotel congrescentrum De Werelt aan de Westhofflaan in Lunteren is zaterdag aan het begin van de avond ontruimd geweest nadat een gasleiding geraakt was bij sloopwerkzaamheden.

 

De brandweer heeft het lek veilig gesteld en tijdelijk gedicht. Liander komt ter plaatse om het lek te repareren. Na een half uur konden de ongeveer 50 personen weer naar binnen.

Woning in Otterlo vol rook bij thuiskomst bewoners

Gemaakt: Zondag, 07 juli 2019 17:01

OTTERLO - In een woonboerderij aan de Lontweg in Otterlo heeft zondagmiddag een kleine brand gewoed. Rond 16:00 uur werd de brand groot opgeschaald vanwege de rieten kap die de boerderij heeft. De brand was snel onder controle.

 

De rook zou uit het plafond zijn gekomen. De oorzaak is op dit moment nog onbekend.

Vrachtwagen in de greppel aan de Broeksteeg in Lunteren

Gemaakt: Dinsdag, 09 juli 2019 16:41

LUNTEREN - Aan de Broeksteeg in Lunteren is dinsdagmiddag een vrachtwagen in de greppel beland. De chauffeur raakte bij het eenzijdige ongeval niet gewond.

 

De vrachtwagen moest uitwijken voor een tegenligger en kwam in de sloot tot stilstand. De vrachtwagen raakte licht beschadigd en is door bergingsbedrijf van Amerongen uit de greppel gehaald.

Motorrijder gewond bij aanrijding op de Barneveldseweg in Lunteren

Gemaakt: Woensdag, 10 juli 2019 16:47

LUNTEREN - Op de Barneveldseweg in Lunteren is woensdagmorgen rond half 8 een ongeval gebeurd. Een auto en een motor zijn met elkaar in botsing gekomen. De man op de motor raakte gewond.

 

Het ongeval gebeurde op het rechte stuk wegdek tussen de Buzerseweg en de Scharrenburgersteeg. De automobilist raakte niet gewond. De auto liep schade op aan de achterbumper. Ook de motor liep schade op.

 

Volgens getuigen reed de auto op de verkeerde weghelft.

Gewonde bij schietpartij in Ede; politie is op zoek naar duo op scooter

Gemaakt: Woensdag, 10 juli 2019 22:45

EDE - Woensdagavond is rond 21.50 uur op de Soembalaan een 28-jarige man uit Ede gewond geraakt bij een schietpartij. De politie gaat er vanuit dat er mogelijk een conflict aan vooraf is gegaan. De exacte toedracht wordt nu onderzocht. Het slachtoffer is in zijn been geraakt en overgebracht naar het ziekenhuis. De man is buiten levensgevaar.


Een scooter met daarop twee personen passeerde de man die vervolgens werd beschoten. De politie is direct een zoektocht gestart naar de twee mannen op de scooter. Hierbij werd onder andere een politiehelikopter ingezet. De politie doet nu onderzoek naar de schietpartij, zo wordt er een buurtonderzoek gedaan en wordt er met getuigen gesproken.

 

Getuigenoproep
De politie is op zoek naar getuigen die meer weten over deze schietpartij of misschien zijn er mensen die meer informatie hebben over de twee personen op de scooter.

 

Heeft u iets gezien of heeft u meer informatie? Neem dan contact op met de politie op 0900-8844 of tip anoniem op 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).