Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 13:04:43 Detmarlaan 6711MP Ede 93578 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 07-116

Ambulance 07-116

maandag 03 augustus 2020

Archief

Automobilist vliegt uit bocht afslag A30 Scherpenzeel en belandt in de struiken

Gemaakt: Zaterdag, 07 maart 2020 22:07

LUNTEREN - Zaterdagavond 7 maart rond 21.20 uur is een bestuurder de macht over het stuur verloren op de afrit van de A30 naar Scherpenzeel. De automobilist vloog daarbij uit de bocht en kwam tot stilstand in de struiken onderaan het talud.

 

De bestuurder van de auto raakte niet gewond. Een berger heeft de auto uit de bosjes gehaald en weggesleept.

Brandweer opgeroepen voor stoom uit riool aan de Frankeneng in Ede

Gemaakt: Zondag, 08 maart 2020 18:26

EDE - Zondagavond 8 maart rond 18.00 uur is de brandweer opgeroepen voor stoomvorming uit het riool aan de Frankeneng in Ede.

 

De brandweer heeft een deel van het fietspad afgezet en de put geopend. Wat de brandweer verder gaat doen is onduidelijk. Een jaar geleden kwam er in dezelfde omgeving ook stoom uit de grond. Toen bleek het te gaan om een gaslek. Of dit nu ook het geval is, is nog onduidelijk.

 

Update

Na onderzoek blijkt het te gaan om een lek in een transportleiding. Een medewerker heeft bij de biomassacentrale de leiding afgesloten. Morgen wordt er verder gekeken hoe het lek verholpen kan worden.

 

Zie ook:

Auto slaat over de kop op de A30 bij Lunteren, kinderen ongedeerd

Gemaakt: Zondag, 08 maart 2020 18:44

LUNTEREN - Op de A30 bij Lunteren is zondagmiddag een auto op de kop geslagen. Eén persoon raakte licht gewond bij het ongeval. In de auto zaten meerdere kinderen.

 

De ambulance en politie hebben een traumabeertje uitgedeeld maar niemand raakte ernstig gewond. De schade aan de auto is behoorlijk. De exacte oorzaak van het ongeval is nog onbekend.

Brandweer rukt uit voor rook onder motorkap van auto in Bennekom

Gemaakt: Dinsdag, 17 maart 2020 17:14

BENNEKOM - Dinsdagmiddag 17 maart rond 16.40 uur is brand ontstaan in het motorcompartiment van een auto aan de Bovenweg in Bennekom.

 

De brandweer heeft onderzoek gedaan waar de rook vandaan komt. Ze hebben uiteindelijk de brand geblust. Hoe deze is ontstaan is niet duidelijk.

Gewonde en vernielde auto bij voormalige verzorgingsflat De Klinkenberg in Ede

Gemaakt: Woensdag, 18 maart 2020 16:04

EDE - Woensdagmiddag 18 maart rond 15.10 uur is een persoon gewond geraakt op het parkeerterrein van een voormalige verzorgingsflat De Klinkenberg aan de Klinkenbergerweg / Van Heutzlaan in Ede.

 

Wat zich precies heeft afgespeeld, is nog niet helemaal duidelijk. Meerdere ruiten, de verlichting en de spiegels van een geparkeerde auto zijn vernield. De politie doet onderzoek in de vernielde auto en een andere auto op het terrein.

 

Het slachtoffer is nagekeken door ambulancepersoneel, maar hoefde niet vervoerd te worden naar het ziekenhuis.

Schoorsteenkap bemoeilijkt vegen na schoorsteenbrand in Lunteren

Gemaakt: Donderdag, 19 maart 2020 15:49

LUNTEREN - Donderdagmiddag 19 maart rond 13:00 uur werd de brandweer gealarmeerd voor een schoorsteenbrand aan de Mielweg in Lunteren.

 

Ter plaatse bleek er een lichte rookontwikkeling uit de schoorsteen te zijn. Met de hoogwerker van brandweer Ede is de schoorsteen geinspecteerd. In de schoorsteen bleek een luikje te zitten, waardoor men de schoorsteen niet volledig konden vegen. In eerste instantie is geprobeerd om zonder de kap te verwijderen het luikje open te krijgen, dit lukte niet. Nadat de kap met moeite was verwijderd konden ze het luikje openmaken en de schoorsteen vegen. Omstreeks 15:00 uur kon de brandweer retour naar de kazerne.

Licht gewonde na mogelijke koolstofmonoxide vergiftiging in Ede

Gemaakt: Donderdag, 19 maart 2020 23:54

EDE - Donderdagavond 19 maart rond 23.20 uur is een CO-melder afgegaan in een woning aan de Arnhemseweg in Ede.

 

De opgeroepen brandweer heeft in de woning metingen verricht, en een mogelijke lekkage bij een geiser gevonden. Een persoon is licht gewond geraakt en is in een ambulance behandeld.

Auto zwaar beschadigd na crash tegen vangrail op de A30 in Ede

Gemaakt: Vrijdag, 20 maart 2020 23:12

EDE - Vrijdagavond 20 maart rond 22.40 uur heeft een ongeval plaatsgevonden op de A30 ter hoogte van Ede. Een personenauto is door onbekende oorzaak hard tegen de vangrail gebotst. De bestuurder kwam met de schrik vrij. De auto raakte zwaar beschadigd en is door een berger meegenomen.

 

Door de bergingswerkzaamheden is één rijbaan tijdelijk afgesloten geweest.

Auto belandt in sloot na botsing met bakwagen op de Meikade in Ede

Gemaakt: Zaterdag, 21 maart 2020 19:29

EDE - Zaterdmiddag 21 maart rond 17.00 uur heeft een ongeval plaatsgevonden aan de Meikade in Ede. Bij de botsing raakte niemand gewond.

 

Een dure Mercedes kwam daar in botsing met een bakwagen. De Mercedes week na de botsing uit en belandde in de sloot. Een berger heeft de auto uit de sloot getrokken en meegenomen. De bakwagen werd elders in de wijk gestald. De Meikade was door het ongeval tijdelijk afgesloten.

Brandweerman onwel tijdens blussen schoorsteenbrand in Lunteren

Gemaakt: Zondag, 22 maart 2020 13:28

LUNTEREN - De brandweer is zondagmiddag 22 maart met spoed uitgerukt voor een schoorsteenbrand aan de Postweg in Lunteren.

 

De brandweer heeft het vuur in het schoorsteenkanaal geblust en geveegd. Eén van de aanwezige brandweermannen werd ten tijde van de brandweerinzet niet lekker en moest door ambulancemedewerkers onderzocht worden.

Praxis Ede ontruimd na vreemde geur

Gemaakt: Zondag, 22 maart 2020 14:51

EDE - Zondagmiddag 22 maart rond 13.20 uur is een vestiging van de Praxis-bouwmarkt aan de Lorentzstraat in Ede ontruimd na een vreemde lucht.

 

Alle bezoekers van de bouwmarkt staan buiten en brandweer doet onderzoek naar de herkomst van de vreemde lucht. Bij de gasmeter is een klein lek ontstaan. Doordat het lek voor de meter zit moet Liander komen om het probleem op te lossen. Het is onduidelijk hoe laat de winkel weer opengaat.

Motorrijder onderuit in Ede na schrikreactie

Gemaakt: Zondag, 22 maart 2020 15:14

EDE - Zondagmiddag 22 maart rond 14.30 uur heeft een ongeval plaatsgevonden aan de Proosdijerveldweg in Ede.

 

Een motorrijder is onderuit gegaan na een schrikreactie van een afslaande auto. De man raakte gewond en is door het ambulancepersoneel nagekeken op zijn verwondingen

Buurtbewoners blij met snelheidscontrole in Lunteren

Gemaakt: Maandag, 23 maart 2020 16:57

LUNTEREN - De politie heeft vandaag snelheidscontroles gehouden op de Bisschopweg en Scharrenburgersteeg in Lunteren.

 

Op de Bisschopweg is er 1x een proces verbaal uitgeschreven. Hoogst gemeten snelheid was 48 km/u waar 30 km/u is toegestaan. Buurtbewoners gaven aan dat ze blij zijn dat de politie hier controles uitvoeren. Een van de opmerkingen was dat auto's daar als gekken door de straat heen racen.


Op de Scharrenburgersteeg is 4x proces verbaal uitgeschreven. Één van de bestuurders reed 46 km/u te hard. Dit is levensgevaarlijk op een weg waar veel fietsers rijden.

Woning vol rook aan de James Wattstraat in Ede

Gemaakt: Maandag, 23 maart 2020 18:49

EDE - Maandagavond 23 maart rond 18.20 uur werd de brandweer gealarmeerd voor een woning vol rook aan de James Wattstraat in Ede

 

Volgens getuigen heeft een pannetje met schoonmaakmiddelen op het vuur gestaan wat het hele appartement vol met rook zette. De brandweer heeft het pannetje naar buiten gebracht en vervolgens de woning geventileerd.

Schoorsteenbrand op vakantiepark De Dikkenberg in Bennekom slaat over naar dak

Gemaakt: Dinsdag, 24 maart 2020 14:34

BENNEKOM - Op dinsdagmiddag 24 maart heeft er op vakantiepark De Dikkenberg in Bennekom een uitslaande brand in één van de vakantie woningen gewoed. De oorzaak was een schoorsteenbrand die het dak was ingeslagen.

 

De brandweer heeft snel opgeschaald omdat er meerdere meldingen binnen kwamen en er veel vakantiewoningen met een rieten kap in de omgeving staan. De brand was snel onder controle, voor de zekerheid haalt de brandweer de dakpannen van het dak, om te controleren of de brand echt uit is. Er zijn geen gewonden gevallen.

Vrouw uit Ede aangehouden voor bloedprik-babbeltrucs

Gemaakt: Dinsdag, 24 maart 2020 15:53

EDE - Zondag 22 maart en maandag 23 maart zijn er twee verdachten aangehouden in verband met 7 babbeltrucs. Het gaat om een 21-jarige vrouw uit Ede en een 22-jarige man uit Utrecht. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.


In oktober 2019 hield het de gemoederen flink bezig: een babbeltruc waarbij de daders zich voordeden als medewerkers van de thuiszorg. Onder het mom van 'bloed prikken' verschaften zij zich toegang tot de woning van de slachtoffers, om ze vervolgens te bestelen van geld en pinpassen. Met deze weggenomen pinpassen werd er vervolgens bij verschillende banken geld opgenomen. Afgelopen zondag en maandag werden de twee verdachten gearresteerd, op verdenking van betrokkenheid bij 7 van deze babbeltrucs.

 

Onderzoek
De babbeltrucs vonden plaats in Utrecht, Ouwerkerk aan de Amstel en Eindhoven. De recherche van Utrecht startte in samenwerking met de recherche uit Eindhoven en Politie Diemen Ouder-Amstel een groot onderzoek. Bij meerdere zaken was er beeldmateriaal beschikbaar van de verdachten, waarna zij door onderzoek en herkenning geïdentificeerd konden worden. De verdachten worden woensdag 25 maart voorgeleid bij de rechter-commissaris. Het onderzoek gaat verder en meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

 

Landelijk projectleider woninginbraak Sybren van der Velden : "met het prikken van bloed werd door de daders een nieuwe grens overschreden in de babbeltrucs. De publieke verontwaardiging was groot. Het onderzoeksteam heeft goed werk geleverd. We zijn blij dat er nu 2 verdachten zijn aangehouden. Het onderzoek naar andere verdachten wordt voort gezet."

Zware mishandeling in Lunteren houdt mogelijk verband met explosie bij horecabedrijf in Ede

Gemaakt: Dinsdag, 24 maart 2020 16:13

EDE / LUNTEREN - Een 27-jarige inwoner van Lunteren werd donderdagochtend 27 februari 2020 vanuit het niets aangevallen door twee onbekende mannen. Zij sloegen hem een aantal keer met honkbalknuppels, waarbij het slachtoffer ernstig gewond raakte.

 

Om 05.20 uur liep de man naar zijn bestelbus, die geparkeerd stond in de berm aan De Haverkamp. Ter hoogte van het elektriciteitshuisje daar kwamen de daders vanuit de bosjes op hem afrennen. Ze hadden allebei een honkbalknuppel en sloegen hem onder meer hard op zijn hoofd.

 

Ontploffing

Rond 04:45 uur op dinsdag 10 maart 2020 ontplofte in Ede zwaar vuurwerk bij een restaurant aan de Molenstraat. Gebleken is niet alleen dat het om intimidatie gaat, maar ook dat er waarschijnlijk een relatie is met de mishandeling van een 27-jarige man in Lunteren.

 

De man die verantwoordelijk is voor de explosie staat op bewakingsbeelden, net als zijn vermoedelijke handlanger. Voor en na het plaatsen en aansteken van het vuurwerk liepen zij samen door het centrum van Ede.

 

Dader op beeld

Bij het restaurant is de dader vrij duidelijk gefilmd. Hij had een bivakmuts op en droeg een lichtgrijze of witte hoody en een spijkerbroek. Te zien is hoe hij het zware, illegale vuurwerk tegen de ruit van de voordeur plakte. Zo'n twee minuten nadat de dader de lont aanstak en wegliep, volgde de explosie.

 

Intimiderend briefje

Een belangrijk aanknopingspunt in deze zaak is wat de man op de ruit plakte vóórdat hij met het vuurwerk aan de gang ging. Dat is een briefje met de intimiderende tekst: "Wat met jou broertje is gebeurt gaat nog veel erger met jou gebeuren. Betaal ons!!"


De eigenaar van het restaurant is de broer van de man die op 27 februari 's ochtends vroeg ernstig werd mishandeld. Op de Haverkamp in Lunteren sloegen twee mannen met knuppels op hem in. Hoewel de daders de telefoon van het slachtoffer meenamen, vermoedde de politie al direct dat het niet om een straatroof ging. Het meer persoonlijke motief lijkt nu bevestigd door de intimidatie van de restauranthouder in Ede.

 

Mogelijke getuige Haverkamp

In het onderzoek naar het geweldsincident in Lunteren kan de politie u beelden laten zien van een mogelijke getuige. Rond het tijdstip van de mishandeling, die rond 05.20 uur plaatsvond, reed een lichtkleurige auto over de Haverkamp en in de directe omgeving. Mogelijk is dat een Opel Vectra.

 

De bestuurder van die auto kan iets hebben gezien van het incident. Was u het die daar reed of weet u wie dat kan zijn geweest, meld het alstublieft.

 

Getuigenoproep Ede

In het centrum van Ede liepen de dader en zijn vermoedelijke handlanger via het Bunschoterplein en de Grotestraat naar de Molenstraat. Hun terugweg ging via diezelfde locaties. Heeft u hen gezien, tussen circa 04.15 en 05.00 uur op dinsdag 10 maart, geef het door aan de politie.

Traumaheli naar Lunteren voor ernstige aanrijding tussen brommerrijder en tractor

Gemaakt: Dinsdag, 24 maart 2020 18:05

LUNTEREN - Dinsdagmiddag 24 maart rond 17.35 uur heeft een ongeval plaatsgevonden aan de Broeksteeg in Lunteren. Een brommerrijder, een 18-jarige man uit Barneveld, kwam in botsing met een tractor bestuurd door een 63-jarige man uit Otterlo en raakte daarbij zwaargewond.

 

Een traumahelikopter is opgeroepen om het ambulancepersoneel te ondersteunen bij de behandeling van het slachtoffer. De brommer is door de klap in twee stukken gebroken.

Onderzoek naar strafbare feiten tijdens jaarwisseling in Ede afgerond

Gemaakt: Donderdag, 26 maart 2020 15:39

EDE - Het speciaal geformeerde opsporingsteam, dat onderzoek deed naar gepleegde strafbare feiten tijdens de afgelopen jaarwisseling in Ede, heeft deze week de werkzaamheden afgerond. Het team heeft er alles aan gedaan om concrete verdachten in beeld te krijgen die naar aanleiding van de ongeregeldheden zouden kunnen worden vervolgd. In het uitgebreide onderzoek is echter geen informatie naar voren gekomen die dat mogelijk maakt. Omdat er geen verdere aanknopingspunten meer zijn, stopt nu het onderzoek.

 

Vooral in de wijk Veldhuizen zorgde een groep van zo'n 80 tot 100 jongeren gedurende de oudejaarsavond en -nacht voor overlast; zij richtten vernielingen aan, bekogelden elkaar, bewoners, hulpdiensten en hulpverleners met zwaar vuurwerk en staken diverse auto's en bushokjes in brand. Het zorgde voor gevaarlijke situaties en gevoelens van ernstige bedreiging en onveiligheid onder zowel burgers als hulpverleners.

 

De ernst en impact van de ongeregeldheden was voor politie, justitie en gemeente reden voor het instellen van een opsporingsteam om grondig onderzoek mogelijk te maken. Dit opsporingsteam, een samenwerking tussen het basisteam Ede en specialisten van rechercheafdelingen van de eenheid Oost-Nederland, ging in de tweede week van januari van start.

 

Veel onderzoeksinformatie
Bij ongeregeldheden als deze is het onderzoek er voornamelijk op gericht wie er mogelijk bij betrokken is geweest en welke rol iemand had; dan wordt gekeken of dat herleidbaar is naar een gepleegd strafbaar feit. In het onderzoek was veel informatie beschikbaar, daaronder camerabeelden van onder meer bewakingscamera's en beelden van getuigen. Alles is bekeken en geanalyseerd, alle informatie uitgelopen. Melders, getuigen en aangevers zijn gehoord en veelal nog eens uitgebreider gehoord.

 

Meerdere keren riep de politie getuigen die zich nog niet gemeld hadden op om voor het onderzoek relevante informatie door te geven. Ondanks het dringend appel dat óók de burgemeester deed op jongeren en ouders om verantwoordelijkheid te nemen en namen door te geven, leverde deze oproep slechts enkele tips op.

 

M. campagne
In aanvulling op de reguliere meld mogelijkheden heeft bureau M. (Meld Misdaad Anoniem) nadrukkelijk de mogelijkheid van anoniem melden onder de aandacht gebracht. Het belang daarvan, immers de jaarwisseling was niet voor iedereen feestelijk verlopen, is duidelijk gemaakt door uitingen op social media en uitreiken van flyers op locaties waar de ongeregeldheden plaatsvonden. Tot dusver hebben deze acties geen bruikbare tips opgeleverd.

 

Gesprek
Een tiental minderjarige jongeren die bij de ongeregeldheden aanwezig waren, wordt door politie uitgenodigd op het bureau voor een gesprek met hen en eventueel hun ouders. De informatie waarover de politie beschikt is niet van dien aard dat deze personen aangemerkt kunnen worden als verdachte in het strafrechtelijk onderzoek en er zal geen vervolging tegen hen worden ingesteld.

 

Tip geven nooit te laat
De teamchef en het opsporingsteam spreken hun teleurstelling uit dat het onderzoek niet tot concreet resultaat heeft geleid. Tegelijk hebben zij de overtuiging dat er wel alles aan is gedaan om recht te doen aan slachtoffers, gedupeerden en hulpverleners, en kijken er goed op terug dat zo'n uitgebreid onderzoek mogelijk is geweest.
Dat het onderzoek stopt wil niet zeggen dat er geen tips meer gegeven kunnen worden. Integendeel, zodra er informatie binnenkomt die aanknopingspunten biedt voor onderzoek zal de politie daar mee aan de slag gaan.

Ravage op A30 bij Lunteren na ongeval met meerdere auto's

Gemaakt: Vrijdag, 27 maart 2020 14:21

LUNTEREN - Het traject tussen Barneveld en Ede op de A30 heeft vrijdagochtend enkele uren dichtgezeten. Rond 07.00 uur kwamen door onbekende oorzaak meerdere personenauto's met elkaar in botsing.


Niemand raakte ernstig gewond bij het ongeval maar de ravage was aanzienlijk.

 

Rijkswaterstaat maakte bekend dat de weg enkele uren gesloten zou blijven in verband met een politieonderzoek komt. Verkeer richting Arnhem en Ede kreeg daarom het advies om te rijden via Apeldoorn, over de A1, A50 en A12. Ingesloten verkeer werd enige teruggeleid naar Scherpenzeel.

 

Rond 10.00 uur gaf Rijkswaterstaat aan dat de weg weer vrij was.

Kleine brand langs spoor tussen Barneveld en Lunteren

Gemaakt: Vrijdag, 27 maart 2020 14:27

BARNEVELD / LUNTEREN - Langs het spoor tussen Lunteren en Barneveld heeft vrijdagmiddag een kleine brand gewoed. Ter hoogte van de Mijlerweg had een stuk van ca. 50 meter vlam gevat.

 

Vermoedelijk heeft het treinverkeer tussen Barneveld en Lunteren heeft de bermbrand veroorzaakt. De brandweer heeft het vuur geblust. Doordat de tempratuur stijgt en het gras erg droog is neemt de kans op bermbranden nu ook aanzienlijk toe.

Politie en handhaving vegen zaterdagmarkt leeg in Ede

Gemaakt: Zaterdag, 28 maart 2020 15:50

EDE - De politie en handhaving hebben zaterdag om 13.00 uur de zaterdagse markt in Ede gesloten. Normaal gesproken zou de markt tot 17.00 uur gehouden worden.

 

De gemeente Ede besloot de markt om 13:00 uur te sluiten. Door de setting van de markt kunnen de bezoekers zich niet houden aan de 1,5 meter afstand. Dit ondanks dat vele marktkooplieden wel netjes veiligheidsmaatregelen hadden getroffen. Het sluiten van de markt is rustig en goed verlopen.

Loods in brand aan de Laarweg in Harskamp

Gemaakt: Zaterdag, 28 maart 2020 22:15

HARSKAMP - Aan de Laarweg in Harskamp heeft zaterdagavond rond 22:00 uur een grote brand gewoed in een loods. In de loods was gereedschap opgeslagen. Bij aankomst van de brandweer stond de loods al volledig in brand. Meerdere water- en extra brandweerwagens waaronder de hoogwerker uit Ede werden opgeroepen.

 

De brandweer laat de loods achter een woning gecontroleerd afbranden. In de loods stonden enkele gasflessen welke tot ontploffing kwamen. Wat de oorzaak van de brand is is niet bekend. Een brandweerwagen heeft een achterliggende boerderij met een rietenkap afgeschermd.

 

Doordat omstanders de brandweer blokkeerde kwam een brandweerwagen vast te zitten. Met een tractor is deze weer uit de berm getrokken.

Automobilist knalt tegen lantaarnpaal aan de telefoonweg in Ede

Gemaakt: Zondag, 29 maart 2020 15:35

EDE - Op zondagmiddag 29 maart zijn de hulpdiensten in Ede uitgerukt voor een eenzijdige aanrijding aan de Telefoonweg.

 

Ter hoogte van de Robijnstraat is een automobiliste hard in botsing gekomen met een lantaarnpaal. De auto heeft aanzienlijke schade. De bestuurster is door het ambulancepersoneel personeel nagekeken, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

Dakkapel van woning in Lunteren waait los door harde wind

Gemaakt: Zondag, 29 maart 2020 15:47

LUNTEREN - Op de Hertenlaan is zondagmiddag schade ontstaan aan een woning door de harde wind. Het incident vond plaats omstreeks 14:45 uur.

 

Door de wind werd het dak van een dakkapel omhoog geblazen. Het dak kwam tegen een schoorsteen tot stilstand. De brandweer heeft de straat afgezet met linten. De hoogwerker uit Ede is gekomen om de dakplaat van het dak te verwijderen.

Wielrenner lichtgewond bij aanrijding aan de Kade in Ede

Gemaakt: Zondag, 29 maart 2020 15:52

EDE - Op de Rijksweg N224 is zondagmiddag 29 maart een ongeval gebeurd. Bij de Kade ging het rond 14:50 uur mis.

 

Een wielrenner raakte lichtgewond bij een aanrijding met een automobilist. Hij hoefde niet naar het ziekenhuis toe. De schade viel gelukkig ook mee.

Uitslaande brand in woonboerderij aan de Hoge Valksedijk in Lunteren

Gemaakt: Zondag, 29 maart 2020 21:26

LUNTEREN - Aan de Hoge Valksedijk in Lunteren heeft zondagavond een uitslaande brand gewoed in een woonboerderij.

 

De brand brak omstreeks 20:30 uur uit bij een dakkapel. De brandweer rukte direct met veel voertuigen uit naar de woning. De brandweer had het vuur zeer snel onder controle.

Voorbijgangers bellen 112 na zien rook op bedrijfsterrein in Wekerom

Gemaakt: Maandag, 30 maart 2020 19:20

WEKEROM - Op een bedrijfsterrein aan de Oud Willinkhuizerstraat in Wekerom heeft maandagavond omstreeks 19:00 uur kleine buitenbrand gewoed.

 

De brand woedde tussen twee bedrijfspanden. Voorbijgangers merkte de rook op en belde 112. De hulpdiensten waren daarna snel terplaatse en hadden het vuur snel onder controle.

Brandweer Stadspoort naar woning aan de Geerestein vanwege afgaan koolmonoxidemelder

Gemaakt: Maandag, 30 maart 2020 21:12

EDE - Maandagavond 30 maart rond 20.40 uur is een koolmonoxidemelder afgegaan in een woning aan de Geerestein in Ede. De brandweer is ter plaatse gekomen om metingen te verrichten.

 

Koolmonoxide is een dodelijk en reukloos gas, een sluipend gevaar in ieder huis. Het ontstaat bij alle verbrandingsprocessen. Oók bij moderne cv-ketels. Naast voorkomen is het hoe dan ook verstandig om koolmonoxidemelders te plaatsen.

Woningen in Ede ontruimd vanwege scheuren in de muren

Gemaakt: Woensdag, 01 april 2020 22:03

EDE - Woensdagavond 1 april rond 21.10 uur zijn scheuren in wanden van woningen ontdekt aan de Nobelstraat in Ede.

 

De brandweer voert inspecties uit. De woningen zijn ontruimd. Woningbouwvereniging Woonstede is ingeschakeld om de zaak te onderzoeken en om eventueel vervangende woonruimte of tijdelijk onderdak te organiseren.

 

In totaal gaat het om acht woningen welke scheuren hebben. De politie is ook met meerdere eenheden ter plaatse omdat toegestroomd publiek de corona adviezen negeren.