Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 20:43:00 (dia) Karssenstraat 6717MT Ede 131656 Prio Middel Eenheid | Ambulance 07-111

Ambulance 07-111

zondag 25 oktober 2020

Archief

Groot aantal ganzen (illegaal) doodgeschoten en achtergelaten

Gemaakt: Vrijdag, 05 juni 2020 01:28

EDE - Tussen woensdag 27 mei en zaterdag 30 mei 2020 zijn er een groot aantal ganzen (illegaal) doodgeschoten en achtergelaten. Dit is gebeurd bij de plassen tussen de Copernicuslaan en snelweg A12 in Ede.

 

Politie Ede is op zoek naar getuigen. Heeft u iets gehoord of gezien of heeft u informatie voor het onderzoek laat het dan de Politie weten! Neem contact op via telefoonnummer 0900-8844 of meld misdaad anoniem: 0800-7000.

Fietser zwaargewond bij aanrijding op viaduct over A30 in Ederveen

Gemaakt: Vrijdag, 05 juni 2020 03:11

EDERVEEN - Een 16-jarige fietser uit Ede is donderdagavond na een ongeluk zwaargewond achtergelaten op het viaduct over de A30 bij Ederveen. Een 24-jarige bestuurder van een bestelbus uit Lunteren reed hem aan, maar ging er ook meteen vandoor.


De politie meldt dat de bestuurder van de bestelbus even later terug is gekomen. Daar is hij aangehouden door de politie. Er is gekeken of hij gedronken had, maar dat was niet het geval.

Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren is nog niet duidelijk. De 24-jarige man uit Lunteren wordt verdacht van het veroorzaken een ongeluk en het verlaten van de plaats van het ongeval.

Vrachtwagen en twee personenauto's betrokken bij ongeval op de Galvanistraat in Ede

Gemaakt: Vrijdag, 05 juni 2020 16:55

EDE - Op de Galvanistraat in Ede is vrijdagmiddag omstreeks 16:00 uur een ongeval gebeurd. De Galvanistraat is daarom dicht.

 

Bij het ongeval zijn twee personenauto's en een vrachtwagen betrokken. Er is veel schade ontstaan en zeker 1 persoon raakte gewond.

 

Hoe het ongeval kon gebeuren is nog onduidelijk.

Brandweer blust flinke bermbrand aan de Barneveldseweg in Lunteren

Gemaakt: Zaterdag, 06 juni 2020 17:58

LUNTEREN - Aan de Barneveldseweg in Lunteren heeft zaterdagmiddag rond 17:40 uur een flinke bermbrand gewoed. De brandweer heeft het vuur snel onder controle kunnen krijgen.

 

Een boer was al bezig het vuur met emmers water te blussen. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is niet bekend.

Hond Tancho blaft buurt wakker bij autobrand in Ede

Gemaakt: Zondag, 07 juni 2020 16:42

EDE - In de nacht van zaterdag op zondag 7 juni is er een autobrand geweest aan de Lucas de Kockstraat in Ede. Gelukkig was deze snel onder controle. De brand begon aan de achterzijde. Of het om brandstichting gaat, moet nog worden onderzocht.

 

De 7 jarige Tancho heeft de brand ontdekt, verteld hij tegen een verslaggever ter plaatse ,,Die hond bleef maar blaffen en piepen'', zegt de omwonende eigenaar van de viervoeter. ,,Ik ben daarom maar gaan kijken, en toen zag ik iets flikkeren bij die auto. Natuurlijk heb ik meteen de brandweer gebeld.''

 

Toen de brandweer ter plaatse kwam, waren omwonenden al bezig met een tuinslang om de brand te blussen. Later deze dag, zal er onderzoek aan de auto plaats vinden.

Vaten aangetroffen in berm van buitengebied in Bennekom

Gemaakt: Maandag, 08 juni 2020 16:22

BENNEKOM - Maandagmorgen 8 juni zijn in De Kraats, aan de Harnsesteeg in Bennekom meerdere vaten met onbekende inhoud aangetroffen.

 

De brandweer heeft onderzoek gedaan naar de inhoud van de vaten en heeft daarbij metingen verricht. De vaten zijn afgesloten en hebben niet gelekt. Het levert geen gevaar op voor de volksgezondheid. Afvalverwerker ACV zal de vaten opruimen.

Aalscholver in Bennekom gaat er met vishengel vandoor

Gemaakt: Dinsdag, 09 juni 2020 16:38

BENNEKOM - Dinsdagmiddag 9 juni rond 15.25 uur heeft een aalscholver een vishengel meegenomen van een visser die aan de kant van de Kierkamperweg - N782 in Bennekom aan het vissen was.

 

De brandweer probeert samen met medewerkers van de Dierenambulance de aalscholver te vangen en zo te kunnen ontdoen van de hengel.

Mogelijk drugslab aangetroffen bij boerderij in Lunteren

Gemaakt: Woensdag, 10 juni 2020 15:31

LUNTEREN - Woensdagmiddag 10 juni rond 14.30 uur is de politie een onderzoek gestart naar een mogelijk drugslab bij een boerderij aan de Klomperweg in Lunteren.

 

Het gebied rondom de woning is afgezet. De Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO) van de politie doet op dit moment onderzoek.

Vrachtwagenbrand op de A30 bij Lunteren

Gemaakt: Woensdag, 10 juni 2020 15:54

LUNTEREN - Op de A30 bij Lunteren heeft woensdagmiddag omstreeks 15:00 uur korte tijd brand gewoed in een vrachtwagen. Hoe de brand ontstond is nog niet duidelijk.

 

De chauffeur wist de vrachtwagen stil te zetten op de vluchtstrook ter hoogte van de uitrit naar Lunteren. De brandweer was snel ter plekke en hebben enkel nog een nacontrole uitgevoerd omdat de brand reeds was gedoofd.

Brandweer blust tuinafval brand bij woning aan de Barneveldseweg in Lunteren

Gemaakt: Woensdag, 10 juni 2020 18:01

LUNTEREN - Woensdagmiddag 10 juni rond 17.25 uur is een brand gemeld in een tuin aan de Barneveldseweg in Lunteren. De brand was vanaf de weg goed te zien.

 

In de tuin stond een hoop met tuinafval in brand. De brandweer heeft het vuur geblust. Bij de brand was niemand aanwezig.

Brandweer Ede Stadspoort viert 25 jarig jubileum

Gemaakt: Vrijdag, 12 juni 2020 04:07

EDE - Wat eigenlijk een groots jubileumfeest had moeten worden, wordt nu een klein (coronaproof) feestje voor het 25 jaar bestaan van brandweer Ede Stadspoort!


Woensdag, 10 juni 2020, na ruim 3150 alarmeringen houdt brandweer Ede Stadspoort met de club brandweermensen toch een klein feestje. Een feestje dat overschaduwd wordt met de plannen om brandweer Ede - Stadspoort te sluiten per 01-01-2021.


Brandweer Lunteren stuurde felicitaties en een taart naar hun collega's.

Auto in brand op oprit van woning aan de Begonialaan in Ede

Gemaakt: Zondag, 14 juni 2020 15:51

EDE - Zondagmorgen 14 juni rond 5.10 uur is een auto op de oprit van een woning aan de Begonialaan in Ede in vlammen opgegaan.

Vermoedelijk gaat het om brandstichting. De schade is enorm, maar gelukkig is brand niet overgeslagen naar de woning. Het gebied is afgezet met linten en politie zal onderzoek doen naar de brand.

Inbreker Ede laat gestolen goederen achter, mist u iets uit uw koelkast?

Gemaakt: Maandag, 15 juni 2020 16:33

EDE - Maandagochtend vroeg kreeg de politie de melding dat er een inbreker aan de Rembrandtlaan in Ede overlopen was. De politie is met meedere wagens naar de locatie gereden en hebben daar, na een korte zoektocht, een verdachte aangehouden. Na de aanhouding bleek het geen onbekende te zijn van de politie.

 

Tijdens het onderzoek bleek dat er in de nabije omgeving goederen achtergelaten waren die mogelijk afkomstig zijn van diefstal. Mogelijk dat de verdachte, voor dit incident, een bezoek aan een ander adres heeft gepleegd.

 

Herkent u de goederen op de foto en/of mist u deze bijvoorbeeld uit uw koelkast? Dan wil de politie het graag weten! Bel dan met 0900-8844 en vermeld het referentienummer PL0600-2020272554.

Vrachtwagen botst achterop personenauto voor verkeerslichten in De Klomp

Gemaakt: Maandag, 15 juni 2020 17:24

DE KLOMP - Maandagmiddag 15 juni rond 16.05 uur heeft een ongeval plaatsgevonden op de Rondweg-Oost in De Klomp.

 

Een personenauto welke voor het verkeerslicht stopte werd door de bestuurder van een vrachtwagen te laat opgemerkt. De vrachtwagen botste hierop achterop de auto met schade tot gevolg. Een persoon is in een ambulance gecontroleerd maar niet naar een ziekenhuis vervoerd.

 

Door het ongeval is de rijbaan om de snelweg A12 op te gaan versperd. Een berger zal de personenauto komen bergen.

Bestelwagen rijdt verkeerslicht uit de grond in Ede

Gemaakt: Maandag, 15 juni 2020 22:52

EDE - Op de Slotlaan in Ede is maandagavond na een aanrijding met een verkeerslicht een bestelwagen in brand gevlogen. Het ongeval gebeuren omstreeks 22:15 uur op de kruising bij de Hogerhorst.

 

Door onbekende oorzaak raakte de automobilist de macht over het stuur kwijt en reed hard tegen een verkeerslicht aan die daarbij volledig werd vernield. Omdat het voertuig na de botsing in brand vloog werd ook brandweer gestuurd. Een passerende automobilist wist het vuur te blussen met een eigen brandblusser.

 

Toen de politie arriveerde moest de bestuurder blazen waarna deze bleek teveel gedronken te hebben. De bestuurder is vervolgens aangehouden.

 

De aanwezige motoragent is toen zo vriendelijk geweest om de gebruikte brandblusser om te ruilen met een nieuwe uit een politiewagen van een collega.

Lichte schade bij kop-staartaanrijding op bedrijventerrein de Frankeneng in Ede

Gemaakt: Dinsdag, 16 juni 2020 17:07

EDE - Dinsdagmiddag 16 juni rond 14.55 uur heeft een ongeval plaatsgevonden bij bedrijventerrein de Frankeneng aan de Galvanistraat in Ede.

 

Twee personenauto's zijn met elkaar in botsing gekomen. Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren, is niet bekend. Twee personen werden door het ambulancepersoneel nagekeken in de ambulance.

Wielrenner zwaargewond op straat aangetroffen in Deelen

Gemaakt: Woensdag, 17 juni 2020 17:32

DEELEN - Afgelopen donderdag 11 juni, omstreeks 12:00 uur, is er op Delenseweg in Deelen (gemeente Ede) een wielrenner zwaargewond op straat gevonden. De wielrenner is door een voorbijganger gevonden, die de politie heeft gebeld.


De politie is bezig met een onderzoek, maar vermoedelijk is de wielrenner aangereden door iemand die daarna niet is gestopt. De politie is daarom op zoek naar getuigen.


Bent u getuige of heeft u op enige wijze informatie die verder kan helpen? Bel dan met de politie via telefoonnummer 0900-8844.

Jongens beroofd van telefoon en schoenen op schoolplein in Ede

Gemaakt: Donderdag, 18 juni 2020 16:04

EDE - Stel je eens voor; Je bent lekker aan het hangen op het schoolplein van Basisschool Groene Vallei en ineens worden jij en een vriend overvallen door drie jongens met maskers op. Onder dreiging van een mes moet je alles wat je hebt afgeven. Nadat de overvallers gevlucht zijn richting de Slotlaan fiets je samen met je vriend naar huis. Je kan immers de politie niet bellen omdat je telefoon van je afgenomen is. Het lukte je ook niet om achter ze aan te rennen omdat ze zelfs je schoenen hadden gestolen.


Dit heftige incident overkwam twee jongens op zaterdagavond 13 juni 2020. Tussen 20:30 uur en 21:00 uur werden zij beroofd van zo'n beetje alles wat ze bij zich hadden.


De politie doet onderzoek naar deze beroving maar hebben hulp nodig. Heb je iets gezien of heb je mogelijk meer informatie over deze zaak; neem dan contact op. Dit mag via 0900-8844. Vermeld het referentienummer: PL0600-2020270512.

Motorrijder gaat hard onderuit en raakt gewond in Ederveen

Gemaakt: Zaterdag, 20 juni 2020 16:26

EDERVEEN - Zaterdagmiddag 20 juni rond 12.00 uur heeft een ongeval plaatsgevonden op de Munnikeweg in Ederveen. Een motorrijder is met zijn motor onderuit gegaan en gewond geraakt. Hij is behandeld in een ambulance.

 

Over de exacte oorzaak van de valpartij is nog niets bekend.

Fietsster gewond na inhaalmanoeuvre op fietspad aan de Doctor Willem Dreeslaan in Ede

Gemaakt: Zaterdag, 20 juni 2020 16:45

EDE - Zaterdagmiddag 20 juni rond 13.10 uur heeft een ongeval plaatsgevonden op het fietspad aan de Doctor Willem Dreeslaan in Ede.

 

Een fietsster haalde twee andere fietsers in en kwam hierbij op de ander weghelft terecht. Hier reed een scooter en deze kwamen vervolgens met elkaar in botsing. Ze zijn allebei ten val gekomen. De fietsster en scooterrijder zijn nagekeken door een ambulancemedewerker. De vrouw op de fiets is voor verdere controle overgebracht naar het ziekenhuis.

EOD doet onderzoek naar mogelijk explosief in Proosdijpark Ede

Gemaakt: Zaterdag, 20 juni 2020 17:32

EDE - Zaterdagmiddag 20 juni rond 13.20 uur werd een mogelijk explosief aangetroffen in het Proosdijpark aan de Veenderweg in Ede.

 

Het gebied werd afgesloten en de Explosieve Opruimingsdienst van Defensie (EOD) heeft onderzoek gedaan en een object veilig gesteld en meegenomen. Om wat voor een object het gaat, is niet bekend.

Meisje op fiets aangereden door auto op de Edeseweg in Wekerom

Gemaakt: Zaterdag, 20 juni 2020 17:54

WEKEROM - Zaterdagmiddag 20 juni rond 17.20 uur heeft een ongeval plaatsgevonden op de Edeseweg in Wekerom.

 

Een meisje op de fiets een geraakt door de spiegel van een voorbij rijdende auto. Het meisje kwam daarna ten val tegen een geparkeerde auto. Ze is behandeld in een ambulance en gelukkig hoefde ze niet mee naar het ziekenhuis.

Automobilist aangehouden na eenzijdig ongeval De Klomp

Gemaakt: Zondag, 21 juni 2020 09:26

DE KLOMP / RENSWOUDE - op de kruising Klompersteeg ( N224 ) met de Arnhemseweg in De Klomp is zondagmorgen rond 07:40 uur een auto in een sloot beland.

 

Een man en een vrouw kwamen met de schrik vrij. Omdat de man beweerde dat de vrouw gereden had, en de politie dat niet geloofde kregen beiden een blaastest. Omdat de man ook agressief gedrag vertoonde naar de politie werd hij overgebracht naar het politiebureau. De auto raakte zwaar beschadigd en is door een berger uit de sloot gehaald.

Tas met verdachte stof Proosdijpark tot ontploffing gebracht op Ginkelse Heide in Ede

Gemaakt: Maandag, 22 juni 2020 16:41

EDE - De politie heeft bekend gemaakt dat afgelopen zaterdagmiddag een verdachte tas werd aangetroffen bij het Proosdijpark aan de Veenderweg in Ede.

 

In de tas, welke door voorbijgangers werd aangetroffen, zat een verdachte stof. Het team van de Explosieven Opruimingsdienst van Defensie heeft de tas en inhoud onderzocht en deze op Ginkelse Heide tot ontploffing gebracht.

 

De politie gaat er vanuit dat de tas bewust bij het Proosdijpark is neergelegd. Verder onderzoek moet nog uitwijzen om welke stof het gaat, dat in de tas zat.

 

Zie ook:

Bestuurder scooter gaat ervandoor na aanrijding met fietser op de Proosdijerveldweg in Ede

Gemaakt: Maandag, 22 juni 2020 17:28

EDE - Zondag 21 juni heeft er een ongeval plaatsgevonden op de Rijksweg N224 kruising Proosdijerveldweg in Ede. Het ongeval tussen een fietser en een (snor)scooter vond omstreeks 14:30 uur, plaats. De bestuurder van de (snor)scooter heeft kort stilgestaan bij de fietser die door de aanrijding ten val was gekomen. Een getuige heeft de bestuurder horen zeggen dat hij snel weg moest, waarop de bestuurder op zijn (snor)scooter is weggereden richting het bos bij Kernhem.

 

De getuige kon het volgende signalement opgeven: Man, negroïde, ongeveer 175 cm lang, ongeveer 16 jaar oud. De (snor)scooter is bruin dan wel rood van kleur.


De politie is op zoek naar de identiteit van de bestuurder van deze (snor)scooter en het kenteken hiervan. Ben je getuige geweest van dit ongeval of weet jij aan de hand van het signalement de identiteit of het kenteken? Dan hoort de politie dat graag via 0900-8844.

Kauw hangt omgekeerd aan een boom in Ede

Gemaakt: Maandag, 22 juni 2020 17:52

EDE - Maandagmiddag 22 juni rond 12.25 uur is een kauw omgekeerd hangend aan een boom aan de Doolhoflaan in Ede aangetroffen.

 

De brandweer is samen met een medewerker van de dierenambulance in een hoogwerker omhoog gegaan om de kauw te redden. Uiteindelijk is de kauw uit zijn benarde positie bevrijd en overgebracht daar de dieren arts.

Wielrenster gewond bij aanrijding met auto in Harskamp

Gemaakt: Dinsdag, 23 juni 2020 20:08

HARSKAMP - Op de kruising Dorpsstraat met de Edeseweg in Harskamp heeft dinsdagavond omstreekds 19:45 uur een aanrijding plaatsgevonden tussen een personenauto en een vrouwelijke wielrenner. De wielrenner raakte bij dat ongeval gewond.

 

Hoe het ongeval precies kon gebeuren is nog onduidelijk. De vrouw kwam er met kneuzingen vanaf. Ze is ter plaatse behandeld door ambulance personeel.

Dode bij incident in woning aan de Jan Th. Tooroplaan in Ede

Gemaakt: Dinsdag, 23 juni 2020 20:15

EDE - Dinsdagavond 23 juni rond 19.50 uur zijn hulpdiensten massaal gestuurd naar een woning aan de Jan Th. Tooroplaan in Ede. Volgens 112 Meldingen Ede werd ook de traumahelikopter opgeroepen, maar deze werd even later gecanceld.

 

In een woning is een overleden persoon aangetroffen, drie personen zijn aangehouden. Hun betrokkenheid bij het incident wordt onderzocht. De forensische opsporing van de politie zal ter plaatse onderzoek doen om duidelijk te krijgen wat er in het appartement is gebeurd.

Twee mannen uit Ede en man uit Wageningen vast na vondst dode vrouw (22)

Gemaakt: Woensdag, 24 juni 2020 17:19

EDE - De politie heeft op dinsdag 23 juni rond 19:45 uur een overleden vrouw in een woning aan de Jan Th. Tooroplaan aangetroffen. Het gaat om de bewoonster van het pand. Kort daarna zijn drie verdachten aangehouden.


Het gaat om twee mannen uit Ede van 23 en 21 en een man uit Wageningen van 27. Alle drie zitten zij nog vast en de politie onderzoekt welke rol zij gespeeld hebben bij het overlijden van de vrouw.

 

Onderzoek in de woning en in de buurt
De politie ziet dat er veel vragen zijn over de toedracht. Dit zal uit het onderzoek moeten blijken en de politie is hier nog druk mee bezig, zowel in de woning als in de buurt. Tot die tijd zal de woning bewaakt worden. Dat doet de politie om te voorkomen dat eventuele sporen niet verstoord worden.

 

Als er mensen zijn die de bewuste avond iets opvallends gehoord of gezien hebben, hoort de politie dat graag. Tips doorgeven kan via 0900-8844 of via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

 

Zie ook:

Vriend (23) van omgekomen Shelley (22) uit Ede verdacht van haar dood

Gemaakt: Donderdag, 25 juni 2020 16:52

EDE - De politie zet het onderzoek voort naar de dood van een 22-jarige vrouw, die op 23 juni werd aangetroffen in haar woning in Ede. Daarbij richt de politie zich vooral op een 23-man uit Ede, die verdacht wordt van directe betrokkenheid bij het overlijden van de vrouw. Hij zal op vrijdag 26 juni worden voorgeleid bij de rechter-commissaris.

 

De politie blijft ook in gesprek met de andere twee personen die waren aangehouden, maar deze zijn in overleg met de officier van justitie heengezonden. Uit het tot dusver uitgevoerde onderzoek is van hun betrokkenheid bij de dood van het slachtoffer namelijk niet gebleken. Eén van de twee andere personen was de melder van het incident bij de politie.

 

Contact met nabestaanden
De politie heeft overigens op dit moment goed contact met de nabestaanden en met name de moeder van het slachtoffer. In dit soort droevige situaties willen we de nabestaanden bijstaan en goed op de hoogte houden en in die gevallen zijn er zogenaamde professionele familierechercheurs. Dit zijn voor nabestaanden de aanspreekpunten waarmee contact kan worden opgenomen als er vragen zijn. Het heeft in dit geval te lang geduurd voordat er familierechercheurs aan deze mevrouw worden gekoppeld. De politie vindt dat spijtig en dat hebben we de moeder ook laten weten.

 

Zie ook: