Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 12:54:17 Weerdestein Ede 6714CN 39404 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 07-107

Ambulance 07-107

dinsdag 21 mei 2019

Archief

Fietsster loopt hoofdletsel op bij aanrijding met taxibusje in Ede

Gemaakt: Maandag, 24 december 2018 16:00

EDE - Een fietsster is maandagochtend 24 december gewond geraakt bij een botsing met een busje in Ede.

 

Het ongeval gebeurde rond 11.20 uur toen het busje vanaf de Horalaan het Horaplantsoen wilde oprijden. De exacte toedracht is niet bekend.

 

De vrouw is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Volgens politie ter plaatse heeft het slachtoffer hoofdletsel.

Schade bij aanrijding met lantaarnpaal op de Hoofdweg in Ederveen

Gemaakt: Maandag, 24 december 2018 16:28

EDERVEEN - Bij een ongeval op de Hoofdweg in Ederveen is maandagmiddag rond 15:30 uur niemand gewond geraakt, wel was er veel schade.

 

Een automobilist reed in de richting van De Klomp toen deze ter hoogte van de kruising met de Buurtweg door onbekende oorzaak tegen een lantaarnpaal botste.

 

De auto en het straatmeubilair raakte bij het ongeval zwaar beschadigd. Een berger zal de auto afslepen.

Fietser gewond bij botsing met auto van handhaving in Ede

Gemaakt: Maandag, 24 december 2018 22:03

EDE - Op de Nieuwe Maanderbuurtweg in Ede is maandagavond rond 20:45 uur een fietser aangereden door een auto van toezicht en handhaving. De man is met een hoofdwond naar het ziekenhuis gebracht. 

 

De aanrijding gebeurde op de kruising met de Van Der Hagenstraat in Ede.

Brandweer controleert met warmtebeeldcamera dak na schoorsteenbrand in Ederveen

Gemaakt: Donderdag, 27 december 2018 22:44

EDERVEEN - Donderdagavond 27 december was er een schoorsteenbrand aan de Spiraeastraat in Ederveen.

 

De brand was snel geblust, maar rond de pijp bleef het heet dus werd een stuk van het dak af gezaagd. Na het zagen werd er met de warmtebeeldcamera nog naar smeulende delen gezocht. Die werden niet meer aangetroffen. De opgeroepen hoogwerker uit Veenendaal kon onderweg in De Klomp weer retour naar de kazerne in Veenendaal.

Maaltijdbezorger beroofd op de Willem Marislaan in Ede

Gemaakt: Donderdag, 27 december 2018 22:49

EDE - Op donderdag 27 december is er op de Willem Marislaan in Ede een maaltijdbezorger beroofd. Het is niet bekend of er ook iets is buit gemaakt.

 

Op dit moment is de politie bezig met het opnemen van een verklaringen van de bezorger. De politie heeft Burgernet ingezet.

Zwarte rookwolken bij buitenbrand in Ederveen

Gemaakt: Vrijdag, 28 december 2018 17:09

EDERVEEN - Sinds vrijdagmiddag 28 december woedt er een buitenbrand aan de rand van Ederveen met flinke rookontwikkeling. Ruik je de rook, sluit dan ramen en deuren en schakel ventilatie uit. Rook is altijd ongezond.

 

De brand ontstond iets voor 16:00 uur op een terrein met bouwafval aan de Hoofdweg. Volgens omstanders hebben kinderen met vuurwerk gespeeld waardoor een berg met isolatiemateriaal in brand is geraakt.

 

Een meetploeg van brandweer Voorthuizen is ter plaatse gekomen om metingen te verrichten maar tot nu toe geen giftige stoffen aangetroffen. Brandweer Ederveen heeft het vuur geblust.

Brandje in kleedkamer Tesqua Health & Sports Centre

Gemaakt: Zaterdag, 29 december 2018 18:27

EDE - Zaterdagmiddag 29 december omstreeks 17:30 uur moest de brandweer uitrukken voor een brandmelding bij Tesqua Health & Sports Centre aan de Horsterweg in Ede.

 

Het hleek te gaan om een klein brandje in een kleedkamer. Het vuur was snel geblust en de brandweer heeft een nacontrole gedaan.

Boom in brand aan de Breeveen in Ede

Gemaakt: Zondag, 30 december 2018 16:34

EDE - Aan de Breeveen in Ede is zondagmiddag een boom in de brand gestoken. Vermoedelijk door vuurwerk.

 

De brandweer van Ede heeft de brandende boom geblust. De brandweer kon na een half uur terug naar de kazerne.

Tankstation langs de A30 bij Lunteren ontruimd vanwege mogelijke autogaslekkage

Gemaakt: Maandag, 31 december 2018 03:42

LUNTEREN - Tankstation en parkeerplaats De Veenen langs de A30 bij Lunteren is zondagnacht enige tijd afgesloten geweest vanwege een mogelijke autogaslekkage.

 

Een automobilst belde de brandweer nadat tijdens het tanken vloeistof onder het voertuig verscheen. De brandweer controleerde het voertuig op lekkages. Na inspectie bleek het een technisch mankement aan de koppelingsplaat te zijn.

 

De brandweer hoefde niets meer te doen en keerde huiswaards. De politie kon de afrit daarna weer snel vrijgeven.

Brandweer rukt uit voor autobrand in Ede

Gemaakt: Maandag, 31 december 2018 09:04

EDE - Maandagmorgen heeft er in Ede aan de Hoorn een auto in de brand gestaan. De brandweer werd rond 08:15 uur gewaarschuwd door een buurtbewoner. Een geparkeerde auto bij Auto Centrale Ede stond in de brand.

 

De auto stond al langer geparkeerd en had enkele weken geleden ook al vlam gevat. Vermoedelijk heeft de boel weer staan smeulen. Hoe dat kan is niet duidelijk. De politie heeft geen aanleiding op dit moment voor brandstichting. De brandweer heeft de beginnende smeulbrand geblust

Brand op eerste verdieping van Woonzorgcentrum de Aleidahof in Bennekom

Gemaakt: Maandag, 31 december 2018 16:22

BENNEKOM - Bij Woonzorgcentrum de Aleidahof aan de Hofrustlaan in Bennekom heeft brand maandagmiddag gewoed in een appartement op de eerste verdieping.

 

Hoe die brand is ontstaan is op dit moment onduidelijk. De brandweer had het vuur snel onder controle.

 

Een ambulance was ter plaatse om de bewoner na te kijken op eventueel letsel.

Twee auto's in brand aan de Nederhorst in Ede

Gemaakt: Maandag, 31 december 2018 23:56

EDE - Aan de Nederhorst in Ede zijn maandagavond 31 december 2018 twee auto's uitgebrand. De melding kwam omstreeks 23:15 uur binnen bij de brandweer.

 

De brandweer heeft het vuur geblust maar de auto's zijn zwaar beschadigd. De oorzaak van de brand is waarschijnlijk brandstichting.

Bewoners op tijd buiten bij brand in woning aan de Liebeek in Ede

Gemaakt: Dinsdag, 01 januari 2019 02:13

EDE - Op nieuwjaarsmorgen is er brand uitgebroken op de zolder van een woning aan de Liebeek in Ede. Niemand is bij de brand gewond geraakt.

 

De melding kwam net na de jaarwisseling bij de brandweer binnen. De bewoners konden op tijd naar buiten komen. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

Veel schade bij woningbrand aan de Aalbeek in Ede

Gemaakt: Dinsdag, 01 januari 2019 02:22

EDE - De brandweer reed net weg bij een woningbrand aan de Liebeek toen de melding bennenkwam van een woningbrand aan de Aalbeek in Ede.

 

De brandweer was er binnen enkele minuten maar hele woning al onder de rook. De brand was snel geblust maar de woning heeft wel veel schade opgelopen. De oorzaak van de brand is niet bekend.

Afvalbrand geblust op parkeerplaats bij sportcomplex Ede

Gemaakt: Dinsdag, 01 januari 2019 02:26

EDE - Op een parkeerplaats bij een sportcomplex aan de Roekelse Bosweg in Ede heeft de brandweer op nieuwjaarsmorgen een afval hoop geblust.

 

De brand was snel onder controle. De brand is waarschijnlijk ontstaan door vuurwerk.

Bewoners woning Ede betrappen en overmeesteren inbreker

Gemaakt: Woensdag, 02 januari 2019 16:19

EDE - Op dinsdagavond 1 januari horen bewoners gestommel in de bovenverdieping van hun woning en beseffen dat er wordt ingebroken. Ze betrappen de inbreker, maar hij vlucht naar buiten. Na een korte achtervolging lukt het ze om de inbreker te pakken te krijgen en aan de politie over te leveren. Het gaat om een 45-jarige man uit Ede. Hij is aangehouden op verdenking van de woninginbraak.


Dit alles gebeurde tussen 18.30 en 19.00 uur. De verdachte vluchtte door het raam naar buiten en rende vervolgens door de tuinen van verschillende woningen. Uiteindelijk konden de bewoners hem na een worsteling overmeesteren. De politie nam het vervolgens over en hield de verdachte aan.

 

Bij de aanhouding trof de politie geld en sieraden in de zakken van de verdachte aan. Hij is meegenomen naar het bureau voor verhoor en zit momenteel vast.

 

Voorkom inbraak

De kans op woninginbraken kunt u verkleinen door een bewakingscamera, elektronische beveiliging en goed hang- en sluitwerk aan te schaffen voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen ®. Laat u eens voorlichten door een erkend vakman. Uiteraard zorgt u voor voldoende verlichting rondom huis en geeft u inbrekers geen kans: laat geen ramen openstaan waarbij het makkelijk inklimmen is. Losliggende ladders of opstapjes: zet ze binnen of leg ze vast. Waardevolle spullen bewaart u zoveel mogelijk achter slot en grendel. Meer tips en informatie vindt u op Betecom.

Chauffeur van vuilniswagen dumpt brandende lading op straat

Gemaakt: Woensdag, 02 januari 2019 16:24

EDE - In Ede is woensdagochtend 2 januari brand geweest in een vuilniswagen. De brandweer heeft de lading geblust.

 

De chauffeur van de vuilniswagen reed op de Rijksweg in Ede en zag dat er rook uit zijn wagen kwam. Hij aarzelde niet en loosde de inhoud direct op de plek waar hij toen reed: de busbaan. Het ging voornamelijk om grofvuil en oude meubelen. De brandweer kon vervolgens de brandende spullen blussen.

 

De oorzaak van de brand is niet bekend, maar in de lading zou mogelijk vuurwerk hebben gelegen.

Auto frontaal tegen boom op de Wekeromseweg in Ede

Gemaakt: Zondag, 06 januari 2019 01:18

EDE - In de nacht van zaterdag op zondag, omstreeks 12 uur, is op de Wekeromseweg in Ede een auto frontaal tegen een boom gereden. De bestuurder raakte bij dat ongeval gewond.

 

Het ongeval gebeurde toen de auto, rijdend in de richting van Ede, van de weg raakte en aan de linkerkant van de weg een aantal paaltjes omver reed. Vervolgens reed de auto aan de overkant van de weg frontaal tegen een boom.

 

Brandweer en ambulance waren snel ter plekke en ook een traumahelikopter werd opgeroepen om de bestuurder te helpen. Omdat de zwaar beschadigde personenauto vloeistoffen lekte heeft de brandweer een speciale vloeistoffen zak onder de auto geplaatst om te voorkomen dat er nog meer olie op de weg terecht kwam.

 

De Wekeromseweg was vanwege de afhandeling van het ongeval een behoorlijke tijd afgesloten voor alle doorgaand verkeer.

 

De bestuurder is met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. Of er sprake is van alcoholgebruik is niet bekend.

Melding schoorsteenbrand in Bennekom blijkt op hol geslagen palletkachel

Gemaakt: Zondag, 06 januari 2019 19:08

BENNEKOM - De hulpdiensten zijn zondagavond 6 januari uitgerukt voor een schoorsteenbrand aan het Hof van Sint Pieter in Bennekom. De brandweer kwam met spoed ter plaatse.

 

Bij aankomst bleek het gelukkig allemaal mee te vallen. Een palletkachel bleek op hol te zijn geslagen. De hoogwerker kon al snel terugkeren naar de kazerne. De brandweer heeft de woning geventileerd en kon daarna retour kazerne.

Edenaar krijgt bezoekje van politie na beledigende teksten op Facebook

Gemaakt: Maandag, 07 januari 2019 16:04

EDE - Veel mensen die de politie volgen op Facebook doen dit om te helpen bij het oplossen van strafbare feiten. Daarnaast zijn er volgers die interesse hebben in het werk van de politie.


Kennelijk is er ook nog een andere reden om ons te volgen. In ieder geval voor de 25-jarige Edenaar die gisterenavond de onderstaande teksten naar de politie stuurde.

 

Ondanks zijn ontevredenheid blijft deze man de politie om hulp vragen om zijn problemen op te lossen. Na het lastigvallen van het noodnummer hebben agenten vorig jaar al eens zijn telefoons in beslag genomen. Deze man, die de afgelopen jaren al drie keer is vervolgd voor belediging, was het bij verschillende incidenten kennelijk niet eens met ons optreden. Dan kan uiteraard. Als "scheidsrechter van de samenleving" hebben wij vaak te maken met meerdere partijen waarbij soms een partij niet blij met ons is. Dat begrijpen wij en het is ook logisch dat daar emotie bij komt kijken. Toch zijn er grenzen en laten wij ons bijvoorbeeld niet beledigen of bedreigen.

 

Na overleg met de Officier van Justitie, gaat de politie deze man voor het uiten van de onderstaande teksten vervolgen voor belediging. De verdachte heeft inmiddels bezoek gehad van de politie en hij zal zich moeten komen verantwoorden. De zaak zal dan opnieuw bij Justitie aangeboden worden.

Personenauto klem tussen vrachtauto's op de A12 bij Ede

Gemaakt: Donderdag, 10 januari 2019 03:32

EDE - Woensdagavond rond 18:05 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden op de A12 tussen Veenendaal en Ede. Een automobiliste is door onbekende oorzaak achter op een trailer van een vrachtwagen gereden en een achteropkomende vrachtwagen heeft de auto aangedrukt onder de trailer.

 

Het mag een wonder heten dat de bestuurster zonder hulp uit de auto is gekomen. De bestuurster is in de ambulance nagekeken en naar het ziekenhuis vervoerd, over de aard van de verwondingen is niks bekend. De auto is geborgen door een bergingsbedrijf. De vrachtwagens konden zelf doorrijden. Het verkeer op de A12 ondervond veel hinder.

Forse brand bij Pure Lounge & Cocktailbar in Ede

Gemaakt: Donderdag, 10 januari 2019 03:38

EDE - De hulpdiensten zijn woensdag 9 januari uitgerukt voor een brand bij Pure Lounge & Cocktailbar de Grotestraat  in Ede. De brandweer was met meerdere voertuigen ter plaatse om de brand te bestrijden.

 

De brand is achter in het pand, in de keuken ontstaan. Bij de brand kwam flink wat rook vrij. Vanwege de brand werden de appartementen boven de horecazaak ontruimd. Eén persoon is door ambulancepersoneel nagekeken, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

Verdacht van winkeldiefstal aangehouden op station Ede Centrum

Gemaakt: Zaterdag, 12 januari 2019 15:11

EDE - De politie heeft vrijdagmiddag op station Ede Centrum een man aangehouden. De man zou betrokken zijn geweest bij een winkeldiefstal waarbij geweld zou zijn gebruikt.

 

Agenten starten een zoekactie in de omgeving en troffen de man al snel aan aan op het station in het centrum van Ede. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau aan de Breelaan in Ede.

Schutting en heg in brand van woning in Harskamp

Gemaakt: Zaterdag, 12 januari 2019 15:45

HARSKAMP - Zaterdag 12 januari, net voor het middaguur, moest de brandweer van Harskamp uitrukken voor een brandmelding aan de Dorpsstraat.

 

Bij aankomst bleek een schutting en de heg van een woning in brand te staan. De buren hadden een vuurton aangestoken maar deze stond te dicht bij de heg waardoor deze vlam vatte.

 

De brandweer had het vuur snel onder controle.

Scooterrijder gewond na botsing met bestelbus op de Galvanistraat in Ede

Gemaakt: Dinsdag, 15 januari 2019 16:04

EDE - In Ede is dinsdagmiddag een scooterrijder aangereden door een bestelbus. Het slachtoffer raakte daarbij gewond. Het ongeval gebeurde rond 13.00 uur op de Galvanistraat, dichtbij de kruising met de Max Planckstraat.

 

De gewonde scooterrijder is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Over de aard van het letsel is niets bekend.

 

Hoe het ongeval kon gebeuren, is niet duidelijk. Vermoedelijk wilde de automobilist afslaan.

Overleden persoon aangetroffen bij flat in Ede [update]

Gemaakt: Dinsdag, 15 januari 2019 17:33

EDE - De hulpdiensten zijn dinsdag 15 januari uitgerukt voor een incident aan het Mariendaal in Ede. Daar is nabij een flat een zwaargewond persoon aangetroffen. Hulp door het ambulancepersoneel mocht niet meer baten. Het slachtoffer is ter plaatse overleden.

 

Wat er zich precies heeft afgespeeld is nog onduidelijk. Forensische opsporing is inmiddels gestart met een onderzoek.

 

Zit u zelf met vragen rond zelfdoding? Bel dan met 113 Zelfmoordpreventie (0900-0113) of chat met een medewerker op www.113.nl

Fietser geschept door auto op de Klomperweg in Lunteren

Gemaakt: Woensdag, 16 januari 2019 18:50

LUNTEREN - Op de kruising Klomperweg met de Tienminutenweg in Lunteren is woensdagavond rond 18:30 uur een ongeval gebeurd. Een fietser werd door een automobilist geschept en raakte gewond.

 

De jongeman is met onbekend letsel naar het ziekenhuis in Ede vervoerd. De schade aan de auto en de fiets is aanzienlijk.

Politie vindt gestolen sieraden in auto bij twee mannen uit Ede

Gemaakt: Woensdag, 16 januari 2019 21:05

EDE - In een eerder onderzoek naar inbraken in Ede zijn nieuwe ontwikkelingen te melden. Vlak voor de jaarwisseling kwam op de snelweg een voertuig voorbij wat de aandacht van de politie trok. Hierop werd deze en de inzittenden, twee mannen uit Ede, gecontroleerd.

 

Tijdens deze controle zijn ruim 30 sieraden aangetroffen, vermoedelijk van diefstal afkomstig. Enkele sieraden heeft de politie al kunnen herleiden naar woninginbraken in Ede. Nu is het zaak dat we ook van de overige sieraden weten waar ze vandaan komen. Alleen zo kunnen deze criminelen er ook voor vervolgd en bestraft worden.

 

Herken jij één van de sieraden op de foto? Neem contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844.

Meerdere auto's van de weg door gladheid op de A30

Gemaakt: Vrijdag, 18 januari 2019 16:15

EDE - Door gladheid zijn op de afrit A30 bij Ede vrijdagmorgen meerdere auto's van de weg geraakt. Niemand raakte bij de glijpartijen gewond.

 

De blauwe auto is afgevoerd door bergingsbedrijf van Amerongen. De andere twee auto's konden op eigen kracht verder.

Voetganger ernstig gewond bij aanrijding met vrachtwagen in Ede

Gemaakt: Vrijdag, 18 januari 2019 16:23

EDE - Op de Galvanistraat in Ede is vrijdagmorgen 18 januari een voetganger (21) gewond geraakt. Het slachtoffer kwam in aanraking met een vrachtwagen.


Het ongeval gebeurde rond 08.30 uur op de kruising met de Max Planckstraat. Het is onduidelijk wat er precies is gebeurd. Er werd onder meer een traumahelikopter opgeroepen om eerste hulp te verlenen aan het slachtoffer. Hulpdiensten plaatsen witte schermen.

 

Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht. De verkeersspecialisten van de dienst verkeersongevallen analyse van de politie doen onderzoek naar de toedracht van het ongeval.