Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 12:41:14 Groenendaal Ede 6715BE 24531 Prio Middel Eenheid | Ambulance 07-105

Ambulance 07-105

dinsdag 26 maart 2019

Archief

Hulpdiensten rukken uit voor persoon te water in Ede

Gemaakt: Dinsdag, 30 oktober 2018 17:50

EDE - De hulpdiensten zijn dinsdagmiddag 30 oktober uitgerukt voor een persoon te water aan het Valkestein in Ede. Door omstanders was een persoon te water gezien in de Victoria Vesta-vijver in het Proosdijpark. De vrouw zwom midden in de vijver en wilde niet naar de kant komen. Daarop werden de hulpdiensten gealarmeerd.

 

De ter plaatse gekomen oppervlaktereddingsteam uit Wageningen heeft de vrouw uit het water gehaald en haar overgedragen aan het ambulancepersoneel. De vrouw zou bij instanties bekend staan. De vrouw wordt momenteel door het ambulancepersoneel nagekeken op verwondingen of onderkoeling.

Auto raakt van de weg in Lunteren

Gemaakt: Dinsdag, 30 oktober 2018 18:35

LUNTEREN - Op de Bruinehorsterweg in Lunteren is dinsdagmiddag rond 16:30 uur een auto van de weg geraakt nadat de bestuurder vermoedelijk een bocht over het hoofd zag.

 

Het ongeval gebeurde ter hoogte van de kruising met de Kruisbeekweg. De bestuurder raakte bij het ongeval lichtgewond en wordt door het ambulancepersoneel behandeld.

 

De bruinhorsterweg was tijdelijk afgesloten.

Vertraging op A12 bij Ede door onwel geworden vrachtwagenchauffeur

Gemaakt: Woensdag, 31 oktober 2018 15:31

EDE - Op woensdagmiddag 31 oktober liep het verkeer op de A12 richting Arnhem, ter hoogte van Ede, vertraging op. De rechterrijstrook was tijdelijk afgesloten.

 

Een vrachtwagenchauffeur was onwel geworden en werd nagekeken door het ambulancepersoneel. De weg is inmiddels weer vrij en de vertraging neemt gauw af.

Twee gewonden bij aanrijding op de N224 in Ede

Gemaakt: Woensdag, 31 oktober 2018 20:34

EDE - Bij een kop-staart aanrijding op de kruising N224 / N304 Apeldoornseweg in Ede zijn woensdagavond twee personen gewond geraakt. De aanrijding gebeurde iets voor 19:00 uur.

 

Door nog onbekende oorzaak botste een automobilist op de auto voor hem. De twee gewonden zijn met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd. De auto's zijn afgesleept door bergingsbedrijf Van Amerongen.

Ravage na aanrijding op Rijksweg N224 in Ede

Gemaakt: Woensdag, 31 oktober 2018 21:45

EDE - Op de kruising van de afrit A30 met de Rijksweg N224 in Ede is een grote ravage ontstaan na een aanrijding tussen een bedrijfsbus en een personenauto. Bij de aanrijding is één persoon lichtgewond geraakt maar niemand hoefde mee naar het ziekenhuis.

 

De oorzaak is nog onbekend. Waarschijnlijk is één van de bestuurders door rood gereden.

Auto op zijn dak na aanrijding op de Hessenweg in Lunteren

Gemaakt: Donderdag, 01 november 2018 17:41

LUNTEREN - Op het kruispunt Hessenweg met de Meulunterseweg Lunteren is donderdagmiddag rond 16:30 uur een aanrijding gebeurd tussen twee voertuigen. De oorzaak van het ongeval is op dit moment onduidelijk.

 

Een van de voertuigen belandde bij het ongeval op zijn kop. De bestuurster van de auto raakte daarbij gewond.

 

Zie ook:

Politie controleert extra op fietsen in centrum Ede

Gemaakt: Vrijdag, 02 november 2018 16:50

EDE - Er wordt de komende tijd meer aandacht besteed aan het fietsen door het centrum. Zowel de Handhavers van de gemeente als de politie kunnen daarvoor bekeuren. De boete bedraagt 55 euro + 9 euro administratie kosten.

 

De reden om hier meer aandacht aan te besteden is om de overlast voor de winkeliers en het winkelend publiek te verminderen. Het kan voorkomen dat u agenten wel fietsend aantreft in delen van het centrum waar dat niet mag. De politie heeft vrijstelling van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990, als dat nodig is voor onze taak.

Veroorzaker ongeval in Ede gaat ervandoor na kop-staart aanrijding

Gemaakt: Vrijdag, 02 november 2018 19:24

EDE - De hulpdiensten zijn vrijdagavond 2 november omstreeks 19:00 uur uitgerukt voor een ongeval op de Jan Th. Tooroplaan in Ede. Een bestuurder van een Fiat Punto is tegen een lantaarnpaal gebotst.

 

Het ongeval gebeurde toen de bestuurder van de Fiat van achter door een ander voertuig werd aangetikt. De veroorzaker van het ongeval is na de aanrijding doorgereden. Voor zover bekend raakte niemand gewond bij het ongeval.

Valleiwedstrijden in Wekerom bij brandweer De Valk

Gemaakt: Zaterdag, 03 november 2018 17:03

WEKEROM - De brandweer korpsen van De Valk en Lunteren hebben zaterdag kringwedstrijden gehouden aan de Koperensteeg in Wekerom. De ploegen kregen een melding in een metaalwerkplaats van een ongeval. Ter plaatse bleek een man klem te liggen onder een ijzeren frame. In de spuitcabine was brand ontstaan met een doorslag naar boven. Drie slachtoffers moesten bij de inzet gered worden.

 

De Brandweer van Harksamp heeft de 1e prijs binnengehaald. 2e werd Kesteren, 3e Scherpenzeel en vervolgens Ederveen, Rhenen, Renswoude, Elst, Lunteren en Veenendaal.

Volgend jaar worden de valleiwedstrijden weer gehouden, dan in Kesteren.

Brandweer naar de Arthur van Schendellaan in Ede voor schoorsteenbrand

Gemaakt: Zondag, 04 november 2018 17:32

EDE - De brandweer werd zondag 4 november rond 5 uur naar de Arthur van schendellaan in Ede gestuurd voor een melding van een schoorsteenbrand. De brandweer kwam ter plaatse met een hoogwerker. Het bleek niet te gaan om een schoorsteenbrand maar om rookvorming door waarschijnlijk het stoken van verkeerd hout.

 

Volgens de brandweer zijn er jaarlijks zo'n 2000 schoorsteenbranden in ons land. Zo'n vuurhaard kun je voorkomen door de schoorsteen op tijd te laten vegen, maar ook door slim te stoken. De brandweer raadt de 'Zwitserse methode' aan (zie video).

Auto op zijn kop op de A30 bij Lunteren

Gemaakt: Dinsdag, 06 november 2018 15:30

LUNTEREN - Op de A30 is dinsdagmorgen een auto op de kop beland bij een ongeval. De inzittenden kwamen met de schrik vrij. De auto kwam vermoedelijk op de inker rijbaan in de berm en kantelde. Het ongeval gebeurde tussen Barneveld en Lunteren.

 

De file die ontstond na het ongeval was ruim 4 kilometer. De auto raakte zwaar beschadigd.

Overval op tabakspeciaalzaak in Bennekom

Gemaakt: Dinsdag, 06 november 2018 18:24

BENNEKOM - Op tabakszaak Hans Mekking aan de Veenderweg in Bennekom heeft dinsdag 6 november een overval plaatsgevonden. Drie daders van de overval zijn gevlucht. Eén van de daders is al aangehouden op de Commandeursweg. Het gaat om een 18-jarige jongen uit Lelystad. De politiehelikopter cirkelt boven Bennekom op zoek naar de overige twee daders.

 

Het gaat om twee donkere mannen en één persoon met een blanke huidskleur. De personen dragen zwarte kleding. Tijdens de overval stond de dochter van de eigenaar achter de toonbank. Voor zover bekend raakte niemand gewond.

 

Mensen die de verdachten aantreffen of andere tips hebben, worden gevraagd te bellen met alarmnummer 112.

Voorbijgangers vinden jerrycans aan Hessenweg in Lunteren

Gemaakt: Vrijdag, 09 november 2018 16:15

LUNTEREN - Vrijdagochtend omstreeks 11:00 uur zijn er op de Hessenweg ter hoogte van het bungalowpark De Goudsberg een paar jerrycans in het bos aangetroffen.

 

Omdat het onbekend was welke stof er in de jerrycans zat is de brandweer opgeroepen. Zij hebben een controle uitgevoerd en er bleek dat er geen direct gevaar voor de omgeving was. Na overleg met handhaving en de politie zijn de jerrycans uit het bos gehaald door een bevoegd bedrijf.

Mountainbiker gewond na val tijdens steile afdaling op de Lunterse berg

Gemaakt: Vrijdag, 09 november 2018 17:15

LUNTEREN - Bij een ongeval in het zandafgraving op de Lunterse Berg langs de Hessenweg in Lunteren is vanmiddag rond 15:30 uur een fietser gewond geraakt.

 

Het ongeval gebeurde toen de mountainbiker viel tijdens het afdalen langs een steile helling.

 

Omdat de ambulance het hek naar de zandafgraving niet geopend kreeg werd de brandweer ingeschakeld. De brandweer heeft daarna nog geholpen met het naar beneden tillen van de gewonde. Het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Politie Ede zoekt eigenaar kat

Gemaakt: Zondag, 11 november 2018 16:31

EDE - Deze lieve kat liep al de hele ochtend op de binnenplaats van het politie bureau in Ede en wilde hoe dan ook naar binnen. Dit is hem gelukt.


Ondanks dat we in korte tijd groot fan zijn geworden van de kat, zijn we toch op zoek naar de eigenaar. Het dierenasiel kent de eigenaar ook niet.

 

Weet je wie de eigenaar is? Laat het de politie weten via 0900-8844.

 

UPDATE
De kat en zijn baasje zijn inmiddels herenigd.

Man onder invloed van alcohol en drugs stapt na aanhouding weer in auto

Gemaakt: Maandag, 12 november 2018 19:32

EDE - Afgelopen weekend zag de politie 's nachts een man vanaf het Museumplein in de auto stappen en wegrijden. De agenten hadden het vermoeden dat hij onder invloed was van alcohol en gaven hem een stopteken. Hierop is de man er vandoor gegaan en stelden de agenten een achtervolging in.

 

Op een gegeven moment heeft de man de auto laten staan en is er te voet er vandoor gegaan, waarop de agenten ook te voet de achtervolging inzetten. De agenten hebben de man in de kraag gevat en hij is met verzet aangehouden.

 

Even later bleek de man onder invloed van alcohol en drugs. Vanwege het drugsgebruik en omdat de man de blaastest voor alcohol niet volbracht, werd een bevel gegeven om bloed af te nemen. Maar dit werd door de man geweigerd. Waarna tegen hem een proces-verbaal van weigering werd opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tevens kreeg de man een rijverbod van 24 uur.

 

Nadat alle papierwerk was afgerond en de man in vrijheid gesteld werd, vertrouwden de agenten de man niet en hadden ze de indruk dat hij ondanks alle waarschuwingen toch zou gaan rijden. Dit gevoel bleek te kloppen, aangezien de man direct in de auto stapte en ging rijden. Hierop is de man voor de 2e keer aangehouden en is zijn auto inbeslaggenomen.

Trailer van vrachtwagen vast in de berm

Gemaakt: Dinsdag, 13 november 2018 15:58

LUNTEREN - Op de Meulunterseweg in Lunteren is dinsdag 13 november een trailer van een vrachtwagen in de berm vast komen te zitten.

 

De chauffeur moest met zijn combinatie een smalle weg indraaien waarbij de wielen van de trailer in de zachte berm terechtkwamen. Bergingsbedrijf Van Amerongen heeft met zwaar materieel de trailer weer op de weg gezet.

Euro 5000 gepind van gestolen pinpas uit winkel in Ede

Gemaakt: Dinsdag, 13 november 2018 16:57

EDE - Op dinsdag 27 maart wordt een 57-jarige man in Ede ongemerkt bestolen van zijn pinpas. Hij ontdekt de diefstal de volgende dag. Er is dan al reeds ruim € 5000,- van zijn rekening gepind door twee onbekende mannen.

 

Zij pinnen in Rotterdam en Den Haag met de pinpas van het slachtoffer. Eén van deze twee mannen is ook te zien op bewakingsbeelden van de winkel waar het slachtoffer voor het laatst zijn pinpas gebruikte.

 

Vragen
Wie kent of herkent de onbekende pinners van de beelden? Neem contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844.

Traumahelikopter naar de Harderwijkerweg in Harskamp

Gemaakt: Zaterdag, 17 november 2018 01:51

HARSKAMP - De traumahelikopter met aan boord een Mobiel Medisch Team (MMT) is vrijdagavond 16 november geland aan de Harderwijkerweg in Harskamp.

 

Het MMT werd ingezet ter ondersteuning van het ambulancepersoneel bij een medisch noodgeval. Details over de inzet zijn niet bekend.

Man in Ede steekt banden lek met beitel

Gemaakt: Zaterdag, 17 november 2018 05:04

EDE - De politie in Ede heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 16 november een man aangehouden voor vernieling.

 

De man had drie banden lek gestoken en had de beitel waarmee hij dat gedaan had nog in zijn mouw zitten tijdens de aanhouding.

Brandweer rukt uit voor klein brandje aan de Veenendaalseweg in De Klomp

Gemaakt: Zaterdag, 17 november 2018 18:15

DE KLOMP - De brandweer van Ederveen moest zaterdagmiddag 17 november uitrukken voor een nacontrole aan de Veenendaalseweg in De Klomp.

 

In een schuur bleek een klein brandje te zijn geweest wat nog nasmeulde. De brandweer heeft een nacontrole uitgevoerd.

Autobrand op parkeerplaats aan de Berckheydestraat in Ede

Gemaakt: Maandag, 19 november 2018 07:08

EDE - Zondagavond 18 november omstreeks 23:25 uur is de brandweer uitgerukt voor een autobrand op de parkeerplaats bij de Berckheydestraat in Ede.

 

Een buurtbewoner was met behulp van een gieter al gestart met blussen. De brandweer had het vuur snel onder controle. De auto is door de brand fors beschadigd geraakt en wordt onderzocht door de politie en brandweer. Hieruit moet blijken of de brand is aangestoken.

Brand in spuitcabine bij Lukkien in Ede snel geblust

Gemaakt: Maandag, 19 november 2018 11:19

EDE - Bij mediabedrijf Lukkien in Ede is maandagmorgen brand uitgebroken. Het bedrijfspand werd tijdelijk ontruimd.

 

De brandweerposten van Ede en Bennekom werden omstreeks 08.30 uur opgeroepen voor de brand aan de Copernicusstraat. Vanwege de grootte van het pand is er snel opgeschaald naar een middelbrand. Na aankomst van de hulpdiensten was de brand snel onder controle.

 

De brand woedde in een spuitcabine. Brandweerlieden ventileren het gebouw en voeren een nacontrole uit.

 

Het bedrijfspand ligt pal naast de snelweg A12. Verkeer ondervond geen hinder door de brand.

Scooterrijdster aangereden door auto in Ederveen

Gemaakt: Maandag, 19 november 2018 18:12

EDERVEEN - Op de kruising Hoofdweg met de Scheivoor in Ederveen is maandagmiddag rond 17:30 uur een ongeval gebeurd. Een scooterrijder werd door een auto aangereden.

 

De dame raakte licht gewond door het ongeval. Ze kon uiteindelijk op eigen gelegenheid met familie mee naar de huisartsenpost.

Auto volledig uitgebrand in Maandereng Ede

Gemaakt: Woensdag, 21 november 2018 06:09

EDE - Aan de Van de Cappellestraat in Ede is dinsdagavond 20 november 2018 een auto volledig uitgebrand. Het is niet bekend hoe het vuur is ontstaan. Brandstichting wordt niet uitgesloten.

 

De brand werd dinsdag rond 20.45 uur gemeld. Twee andere auto's, die naast het uitgebrande voertuig geparkeerd stonden, liepen ook veel schade op.

Rietgedekte boerderij in Hoenderloo door brand verwoest

Gemaakt: Donderdag, 22 november 2018 04:53

HOENDERLOO - In het Nationale Park De Hoge Veluwe is woensdagavond een rietgedekte boerderij volledig in vlammen opgegaan. Volgens de brandweer konden de mensen die binnen waren op tijd weg komen.

 

De grote brand woedde aan de Houtkampweg in Hoenderloo. De brandweer rukte na de melding met groot materieel uit. Ook de speciale 'rietploeg' uit Kootwijkerbroek werd opgeroepen.

 

Ondanks de inzet van de brandweer was er geen redden meer aan: de boerderij brandde tot de grond toe af. Hoe het vuur is ontstaan is niet bekend.

Militairen ondersteunen politie bij anti-terrorisme oefening in Harskamp

Gemaakt: Vrijdag, 23 november 2018 18:03

HARSKAMP - Harskamp stond deze week in het teken van terreur. Op het militaire oefenterrein in het Gelderse dorp vond de anti-terrorisme oefening SAMEN STERKER plaats. Bewakingseenheden van de politie en de Koninklijke Landmacht kregen de hele week te maken met scenario's met een terroristisch karakter. Ook speciaal opgeleide reservisten van het Korps Nationale Reserve oefenden mee. Deze oefening staat los van de andere anti-terrorisme oefening ('Venari') die in 7 verschillende eenheden in Nederland werd gehouden op donderdag 22 november.

 

De kans op een terroristische aanslag in Nederland is reëel. We kunnen niet alles voorkomen, maar we kunnen ons wel goed voorbereiden. Tijdens de eerste uren na een terroristische aanslag of bij dreiging daarvan is samenwerking tussen verschillende diensten van levensbelang. Om snel en daadkrachtig te kunnen handelen, oefende de politie deze week in Harskamp samen met de 'hulptroepen' van de landmacht. Het is niet de eerste keer dat zij met elkaar trainen, zodat de diensten klaarstaan als het er echt toe doet. Er waren een kleine 400 man bij deze oefening betrokken.

 

Het doel van deze oefendagen was het bevorderen van de samenwerking en de geoefendheid van de Bewakings -eenheden van de politie en Defensie. Daarnaast werden werkwijzen en procedures op elkaar afgestemd. Evenals de onderlinge communicatie, zodat in de praktijk alle diensten op een zo professioneel mogelijke wijze kunnen optreden in het publieke domein ten behoeve van de landelijke veiligheid.

 

SGBO's oefenen ook
In eenheid Oost-Nederland wordt geoefend in de zogenoemde SGBO-structuur. Tevens zal er een landelijk opererend (N)SGBO meedoen met de oefening. SGBO staat voor Staf Gemeenschappelijk Bijzonder Politie Optreden. Zij treedt bij grootschalige incidenten in werking voor het (keten georiënteerd) besturen van de benodigde maatregelen. De Staf GBO is het instrument binnen die organisatie, die de kwaliteit waarborgt voor een doelmatig en doeltreffend politieoptreden binnen de 3 domeinen: Openbare Orde, Rampenbestrijding en Grootschalige Justitiële Opsporing.

 

Zo realistisch mogelijk
De oefenscenario's in SAMEN STERKER waren zo realistisch mogelijk. Zo vond er fictief een aanslag plaats in België, waarbij aanwijzingen werden gevonden waaruit bleek dat er in Nederland ook aanslagen gepleegd zouden gaan worden. De politie schaalde op en nam op diverse fictieve locaties in Maastricht, Deventer, Apeldoorn, Den Haag en Middelburg maatregelen. Omdat de inzet ging knellen op de planning, werd de hulp van Defensie ingeroepen. Vervolgens werden allerlei situaties in scene gezet en konden de diensten van alle onderdelen met elkaar oefenen.

 

Reservisten
Een deel van de militaire bijdrage aan SAMEN STERKER werd geleverd door 13 Infanteriebataljon van 11 Luchtmobiele Brigade; een ander deel werd gevormd door reservisten van de drie bataljons van het Korps Nationale Reserve (Natres). Het bijstaan van civiele autoriteiten bij crises en rampen hoort bij de drie kerntaken van Defensie. De ministeries van Justitie & Veiligheid en Defensie hebben afgesproken dat negen pelotons op een afroeptijd van 6 uur klaarstaan om de politie te ondersteunen bij Terrorisme Gevolg Bestrijding (TGB). Dit wordt uitgevoerd door de Koninklijke Landmacht en het Korps Mariniers. Onder voorbehoud van geschiktheid en beschikbaarheid wordt bezien om ook personeel van de Natres voor deze taak gereed te stellen. In het afgelopen halfjaar heeft de Natres intern 300 mensen gerekruteerd voor deze taak, trainingsweekenden georganiseerd samen met vertegenwoordigers van de politie en gewerkt aan een alarmerings-app (Quick Response System/QRS).

Tijdens de oefening 'Samen sterker' trainden de landmacht en de politie voor het eerst zo intensief samen in het kader van TGB. Voor de aanwezige Rode Baretten en reservisten van de landmacht was de oefening SAMEN STERKER dan ook realistisch en nuttig.

 

Harskamp
De legerplaats Harskamp / Generaal Winkelmankazerne is een militair complex van de Nederlandse krijgsmacht. Op het terrein is naast een infanterieschool en een infanterieschietkamp ook een oefendorp, waar gevechten en allerlei andere situaties in bebouwd gebied kunnen worden geoefend. In het oefendorp worden diverse scenario's gespeeld met tegenspel door acteurs en publiek.

Nieuwsgierig geworden hoe dat in zijn werk ging? Bekijk dan het filmpje hieronder.

Brandmelding aan de Dwarsweg in Ede blijkt loos alarm

Gemaakt: Zaterdag, 24 november 2018 20:07

EDE - Zaterdagavond 24 november werd door een omwonende gemeld dat er veel rook langs de silo's aan de Dwarsweg in Ede omhoog kwam en dat er een hoop herrie te horen was.

 

De brandweer heeft met warmtebeeldcamera gezocht naar warmtebronnen maar kon niks vinden. Ook is er een verkenning in en om het pand gehouden. Een medewerker heeft iets afgesloten waardoor het geluid afnam.

Automobiliste gezocht na aanrijding met fietsster in Ede

Gemaakt: Zondag, 25 november 2018 16:05

EDE - Op dinsdag 9 oktober 2018 omstreeks 08:15 uur vond er op de Willem de Zwijgerlaan in Ede een aanrijding plaats tussen een fietsster en een auto. Dit was ter hoogte van het Eerstelijnscentrum Beatrixpark.


De fietsster kwam door de aanrijding ten val. De bestuurster van de auto is gestopt, maar omdat de fietsster eerst medische hulp nodig had zijn er geen gegevens uitgewisseld. De fietsster heeft aan de bestuurster van de auto wel haar telefoonnummer gegeven en haar werd beloofd dat de bestuurster zou bellen om een schadeformulieren in te vullen. Dit is niet gebeurd.

 

De fietsster heeft door de aanrijding een gecompliceerde elleboogbreuk opgelopen waaraan ze geopereerd moest worden. Los van de hevige pijn heeft ze een aantal dagen in het ziekenhuis moeten verblijven, was ze immobiel en heeft ze inkomstenverlies. Het is maar de vraag of ze volledig hersteld. Daarnaast overheerst het verdriet en frustratie dat de bestuurster ondanks de belofte niet meer gebeld heeft.

 

De politie is op zoek naar de vrouwelijke bestuurder van dit voertuig. Het zou gaan om een kleine vrouw van ongeveer 60 jaar oud met een Indisch uiterlijk. De auto waarin zij reed betrof een donkergrijze Renault Captur met een Nederlands kenteken.

 

Heeft u informatie over deze aanrijding dan hoort de politie dat graag. Ze zijn vooral op zoek naar het kenteken van het voertuig en de identiteit van de bestuurster. U kunt bellen met 0900-8844 of anoniem: 0800-7000.

Fietsster gewond bij valpartij in Ede

Gemaakt: Zondag, 25 november 2018 18:59

EDE - Op de Molenstraat in Ede, ter hoogte van de Markt, is zondagavond een vrouw gewond geraakt nadat zij ongelukkig ten val kwam met haar fiets.

 

Omdat de vrouw gewond was aan haar hoofd werd een traumahelikopter opgeroepen maar deze werd later weer afgemeld. De vrouw is per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.