Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 23:18:42 Louise Henriettelaan 6713MG Ede 63554 Prio Middel Eenheid | Ambulance 07-105

Ambulance 07-105

woensdag 27 mei 2020

Archief

Gestolen auto brandend teruggevonden aan de Rubensstraat in Ede

Gemaakt: Donderdag, 02 januari 2020 16:15

EDE - Donderdagmorgen 2 januari rond 5.00 uur is brand ontstaan in een auto aan de Rubensstraat in Ede. De brandweer heeft de brand geblust, van de auto is niet veel meer over. De naast geparkeerde auto heeft ook schade opgelopen.

 

De auto zou in de nacht van dinsdag op woensdag, rond 1.30 uur zijn gestolen vanaf een oprit van een woning in Ede.

 

De politie heeft het gebied rond de auto afgezet met lint.

Kliko in brand tegen woning in Bennekom

Gemaakt: Vrijdag, 03 januari 2020 16:15

BENNEKOM - Vrijdagmorgen 3 januari rond 10.20 uur is brand ontstaan in een kliko aan de Emmalaan in Bennekom.

 

De brandende kliko stond tegen de woning aan, waarna de bewoonster deze van de woning wist te verplaatsen. De brandweer heeft het vuur geblust, maar van de kliko is weinig meer over.

Slecht begin van 2020 voor Edenaar op gestolen scooter

Gemaakt: Vrijdag, 03 januari 2020 16:18

EDE - Een voor de politie zeer bekende Edenaar viel de eerste week van dit nieuwe jaar weer terug in zijn oude gewoonten.  In de middag van 1 januari controleerden twee agenten op de Eikenlaan in Ede de man op een scooter. De bromfiets die hij bestuurde bleek als gestolen gesignaleerd te staan en daarnaast kwamen de volgende strafbare feiten naar voren:

 

  • Rijden onder invloed van drugs
  • Het voorhanden hebben van een inbrekerswerktuig
  • Rijden zonder rijbewijs
  • Rijden zonder verzekering
  • Rijden zonder helm
  • Rijden zonder kentekenplaat.

 

Uiteraard is de man aangehouden en is er voor deze zeven feiten proces-verbaal opgemaakt. Mocht de betreffende man op het gebied van contact met de politie goede voornemens hebben gehad, dan is dat helaas voor hem mislukt.

Auto slaat over de kop na aanrijding op de A30 in Lunteren

Gemaakt: Vrijdag, 03 januari 2020 22:54

LUNTEREN - Op de A30 bij Lunteren is vrijdagavond een auto over de kop geslagen. Het ongeval gebeurde rond 21:45 uur. Een andere auto kwam op de weg omgedraaid tot stilstand. De schade is aanzienlijk. 

 

Het ongeval ontstond tijdens een inhaalmanoeuvre waarbij degene die werd ingehaald plotseling moest remmen in verband met de verkeerssituatie op dat moment. De inhalende automobilist raakte het voertuig en kwam door de aanrijding in de berm van de parallelweg tot stilstand. De 36-jarige bestuurder uit Putten is ter controle van mogelijk nekletsel naar het ziekenhuis gebracht. Daar is ook onderzoek gedaan naar mogelijk rijden onder invloed, de uitslag is nog niet bekend. Het rijbewijs van de man is ingenomen.

Politie in Lunteren op zoek naar twee mannen na poging tot inbraak

Gemaakt: Zaterdag, 04 januari 2020 22:36

LUNTEREN - De politie is zaterdagavond 4 januari op zoek naar twee verdachten in de omgeving van de Zilvervoslaan in Lunteren.

 

Rond half 10 viel een vrouw de twee mannen op die in het donker met een selfie stick foto's stonden te maken bij een woning. De vrouw volgde de twee op afstand en zag ze een dam op gaan van een woning waar niemand thuis bleek te zijn. Desondanks hadden de twee inbrekers de getuige door en vluchtte weg. Ze zouden al met een koevoet bezig zijn geweest bij een deur. De politie riep via burgernet op uit te kijken naar de twee mannen. Een had een rode jas aan met een camouflage broek. De ander had licht haar.

Jongen door brandweer uit brandende woning in Ede gehaald

Gemaakt: Zondag, 05 januari 2020 18:23

EDE - Zondagmiddag 5 januari rond 17.45 uur is brand ontstaan in een woning aan de Jan Steenlaan in Ede. Bij aankomst van de politie bleek er nog een persoon zich in de woning te bevinden. De jongen van 13 is door de brandweer van Ede Stadspoort uit de woning gehaald. Dat gebeurde met een zogenoemd vluchtmasker. Met dat masker wordt voorkomen dat er rook wordt ingeademd.

 

Het slachtoffer is na behandeling in een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

 

De jongen maakt het naar omstandigheden goed. De oorzaak betrof vermoedelijk een pan op het fornuis. Op het moment dat de brand uitbrak was de jongen alleen thuis. De exacte oorzaak van de brand is onbekend.

Ravage na aanrijding op kruising in Ede

Gemaakt: Maandag, 06 januari 2020 17:22

EDE - Op de kruising van de Laan der Verenigde Naties met de Dr. W. Dreeslaan in Ede heeft maandag 6 januari een aanrijding tussen twee voertuigen plaatsgevonden. Brandweer politie en de ambulance zijn ter plaatse.

 

Bij het ongeval is tenminste één persoon gewond geraakt en is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De andere bestuurder is door het ambulancepersoneel nagekeken maar vervoer naar het ziekenhuis bleek niet nodig te zijn. De weg is afgesloten.

Auto vliegt uit de bocht op afrit en belandt in weiland in Ede

Gemaakt: Woensdag, 08 januari 2020 21:14

EDE - Op de afrit A30 bij de Frankeneng in Ede is woensdagavond een automobilist van de weg geraakt. De man raakte niet gewond bij het ongeval.

 

Zijn auto belandde meters lager onderaan het talud. De schade aan de auto is groot.

Jongeman met inbrekerswerktuig en bivakmuts rijdt op snorfiets door Bennekom

Gemaakt: Donderdag, 09 januari 2020 15:41

BENNEKOM - In de nacht van 6 op 7 januari zagen surveillerende agenten midden in de nacht een snorfiets rijden op de Dr. W. Dreeslaan in Bennekom.


De agenten zagen dat de jongeman zijn gezicht geheel bedekt had, iets wat leek op een bivakmuts. Aangezien er de laatste tijd meerdere inbraken zijn geweest in Bennekom en omgeving vertrouwde de agenten het niet.


Hierop besloten ze hem snel staande te houden en te controleren. Het gevoel bleek terecht. De jongen bleek een bekende en had meerdere inbrekerswerktuigen bij zich, waaronder een zaklamp, mes, schroevendraaier en handschoenen.


Hier had hij geen goede verklaring voor, waarna alle spullen in beslag zijn genomen op basis van de APV: Het verbod op het bij je hebben van inbrekerswerktuig. Proces verbaal is opgemaakt en mogelijk inbraken voorkomen.

Onopvallende politiewagen betrokken bij aanrijding in Ede, slachtoffer op zoek naar getuigen

Gemaakt: Vrijdag, 10 januari 2020 17:33

EDE - Eén van de twee auto's die afgelopen maandag betrokken was bij een aanrijding in Ede, was een onopvallende politiewagen. Dit zegt het slachtoffer op Facebook en wordt bevestigd door de politie. Of het voertuig een zwaailicht voerde, te hard of door rood reed, kan de politie niet zeggen.

 

Volgens het slachtoffer reed de politiewagen zonder zwaailicht en sirene door rood en botste het voertuig vervolgens tegen de voorkant van de BMW van het slachtoffer, die op dat moment groen licht had.

 

Het slachtoffer, Wesley Meegdenburg zoekt getuigen die het ongeluk hebben zien gebeuren. Naar omstandigheden gaat het goed met hem. De bestuurder van de politieauto bleef voor zover bekend ongedeerd.

 

Zie ook:

Aspirant politieagenten houden algemene verkeerscontrole in Ede

Gemaakt: Maandag, 13 januari 2020 16:32

EDE - Maandagmiddag 13 januari rond 13.00 uur hebben aspirant politieagenten een algemene verkeerscontrole gehouden aan de Sportparkweg in Ede.

 

Motorrijders van de politie namen voertuigen mee die verkeersovertredingen hadden begaan of waar wat aan schortte naar de controle plaats. Er zijn inmiddels bekeuringen uitgedeeld voor onder andere een tractor met een gevaarlijke lading, voertuigen met verkeerd gekoppelde aanhangwagens en wat prenten voor niet dragen van de gordel.

 

Opmerkelijk genoeg werd er niemand bekeurd voor het bellen achter het stuur.

Vrachtwagen vliegt in brand op de A12 bij Bennekom

Gemaakt: Maandag, 13 januari 2020 23:05

BENNEKOM - Maandagavond 13 januari rond 22.40 uur is brand ontstaan in een vrachtwagen op de Rijksweg A12 bij Bennekom.

 

Een vrachtwagen heeft door een nog onbekende oorzaak vlam gevat. De brandweer is met man en macht het vuur aan het bestrijden, hierdoor zijn twee rijbanen afgesloten. Meerdere brandweerwagens werden naar de brand gestuurd.

 

De bestuurder van de vrachtwagen is licht gewond geraakt en werd in een ambulance behandeld. Een berger zal de vrachtwagen komen bergen.

Vermiste kat reist onder motorkap naar Otterlo

Gemaakt: Dinsdag, 14 januari 2020 16:16

OTTERLO - Vandaag kregen medewerkers van de dierenambulance Gelderse Vallei een melding van een kat die onder de motorkap was aangetroffen in Otterlo.

 

De medewerkers hebben de kat nagekeken. Gelukkig mankeerde hij niks en is hij gechipt. Hierdoor konden de medewerkers meteen contact opnemen met de eigenaar die in Zevenaar woont deze komt Smoes vanmiddag weer ophalen.

Vier auto’s betrokken bij kop-staartaanrijding in Ede

Gemaakt: Dinsdag, 14 januari 2020 17:55

EDE - Dinsdagmiddag 14 januari rond 17.30 uur heeft een kop-staartaanrijding plaatsgevonden aan de Bennekomseweg in Ede.

 

Een persoon is daarbij gewond geraakt en wordt door het ambulancepersoneel nagekeken. Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren, is niet bekend.

 

Door het ongeval is er een verkeerschaos ontstaan, de politie probeert dit in goede banen te leiden. Een bergingsbedrijf heeft de voertuigen die niet verder konden geborgen.

Veroorzaker ongeval op A12 bij Bennekom rijdt door

Gemaakt: Dinsdag, 14 januari 2020 20:16

BENNEKOM - Dinsdagochtend 14 januari omstreeks 06:45 uur, vond er op de Rijksweg A12 rechts, ter hoogte van Bennekom een verkeersongeval plaats. Bij dit ongeval is er veel schade aan verschillende voertuigen ontstaan en zijn er gewonden te betreuren. De vermoedelijke veroorzaker die door zijn rijgedrag vermoedelijk verantwoordelijk is voor het ongeval, is zonder zich kenbaar te maken doorgereden.

 

De bestuurder moet volgens de betrokkenen het ongeval opgemerkt hebben omdat zijn voertuig schade moet hebben aan de achterzijde van zijn voertuig.

 

Bent u deze bestuurder dan komt de politie graag in contact om uw kant van het verhaal te horen.


Reed u ten tijde van het ongeval ook over de A12 en kunt u helpen de doorrijder te vinden doordat u bijvoorbeeld het kenteken heeft onthouden? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844.

Betaalautomaat opengebroken van Qpark aan de Brouwerstraat in Ede

Gemaakt: Woensdag, 15 januari 2020 16:00

EDE - Op dinsdag 14 januari heeft er omstreeks middernacht een diefstal uit een betaalautomaat plaatsgevonden. Deze automaat staat in de ondergrondse Qpark aan de Brouwerstraat in Ede.

 

De automaat is met behoorlijk veel geweld opengebroken. Het kan haast niet anders dat dit veel geluid heeft veroorzaakt. Was u rond dit tijdstip in de buurt van de Qpark en heeft u wat verdachts gezien of gehoord, dan verzoeken wij u om contact met de politie op te nemen via 0900-8844.

Man en vrouw uit Ede aangehouden na tip over oplichting bejaarde vrouw uit Wageningen

Gemaakt: Donderdag, 16 januari 2020 15:42

EDE / VEENENDAAL / WAGENINGEN - Van de rekening van een bejaarde inwoonster uit Wageningen worden op dinsdag 27 september 2019 meerdere bedragen afgeschreven.

 

Na de uitzending van BureauGLD heeft de politie meerdere tips met namen binnengekregen. Een 41-jarige vrouw en een 39-jarige man uit Ede zijn aangehouden.

Brandweer assisteert ambulancedienst bij naar beneden brengen patiënt aan de Nettelhorst in Ede

Gemaakt: Donderdag, 16 januari 2020 17:13

EDE - Donderdag omstreeks 16:00 uur werd de brandweer gealarmeerd voor een afhijsing aan de Nettelhorst in Ede. Een patiënt moest van de 2e verdieping naar beneden gebracht worden.

 

De nieuwe hoogwerkers beschikken over slimmere brancard hulpstukken. Het afhijsen verliep daardoor zonder problemen.

Personenauto belandt in sloot na uitwijkmanoeuvre in Lunteren

Gemaakt: Zaterdag, 18 januari 2020 16:28

LUNTEREN - Zaterdagmorgen 18 januari rond 10.20 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden op de Barneveldseweg in Lunteren.

 

Een personenauto is in de sloot beland nadat de bestuurder moest uitwijken voor een afslaande auto. Bij het ongeval is niemand gewond geraakt. Een berger komt het voertuig bergen.

Wielrenner gelanceerd door afslaande auto in Otterlo

Gemaakt: Zaterdag, 18 januari 2020 17:19

OTTERLO - Op de kruising Apeldoornseweg met de Hoenderloseweg in Otterlo is zaterdagmiddag rond 15:00 uur een ongeval gebeurd. Een wielrenner werd gelanceerd na een aanrijding met een afslaande auto. De wielrenner raakte gewond en is met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd.

 

De bestuurder van de auto verklaarde dat hij door de lage zon de wielrenner niet heeft gezien. De schade aan de auto is zodanig dat een berger deze zal meenemen.

Bewoners van de Aalbeek in Ede klagen over benzinelucht

Gemaakt: Zaterdag, 18 januari 2020 20:03

EDE - Zaterdagavond 18 januari rond 18.10 uur hebben bewoners de brandweer ingeschakeld na dat ze een benzine lucht roken aan de Aalbeek in Ede.  Inmiddels komen er ook meldingen van de verderop gelegen Groevenbeek.

 

Brandweer Stadspoort doet onderzoek en verricht metingen onder andere in het riool. Over het resultaat is nog niets bekend. Het advies van de brandweer is om naar buiten te gaan als mensen de lucht in huis waarnemen.

 

Volgens Alarmeringen Ede kwam de eerste melding om 18:09 uur binnen.

Auto vliegt over de kop op spekgladde weg in Wekerom

Gemaakt: Zondag, 19 januari 2020 11:06

WEKEROM - Op de Edeseweg in Wekerom is zondagmorgen rond 09:00 uur een auto over de kop geslagen. De twee inzittenden kwamen met de schrik vrij.

 

De schade aan de auto is aanzienlijk. De beschadigde auto is afgesleept. De oorzaak van het ongeval is de gladheid. Door de lage tempraturen is het wegdek spekglad.

Lekkende brommer oorzaak sterke lucht Mariëndaal Ede

Gemaakt: Zondag, 19 januari 2020 16:14

EDE - Zondagmiddag 19 januari rond 13.55 uur is een benzinelucht geroken aan de Mariëndaal in Ede. Op meerdere verdiepingen van een flatgebouw werd de lucht geroken.

 

De opgeroepen brandweer deed metingen. Uit onderzoek bleek dat in één van de bergingsboxen onderin de flat een brommer een grote hoeveelheid benzine lekte. De brandweer heeft de flat geventileerd. 

Hoogvliet supermarkt in Ede vol rook

Gemaakt: Zondag, 19 januari 2020 18:30

EDE - Zondagmiddag 19 januari rond 17.35 uur is de brandweer gestuurd naar supermarkt Hoogvliet aan de De Halte in Ede.

 

De winkel stond bij aankomst van de brandweer vol rook. Na onderzoek bleek het niet te gaan om brand, maar om een mistgenerator die was afgegaan. Deze wordt bij inbraak gebruikt om de inbrekers het moeilijk te maken. Brandweer zal de rook uit de winkel ventileren.

 

De mistgenerator is waarschijnlijk geactiveerd bij het afsluiten van de winkel.

Auto vliegt in brand aan de Marconistraat in Ede

Gemaakt: Donderdag, 23 januari 2020 16:27

EDE - Donderdagmiddag 23 januari rond 13.30 uur is brand ontstaan in een auto aan de Marconistraat in Ede.

 

Medewerkers van een bedrijf die de autobrand opmerkte hebben een eerste blus poging gedaan. De brandweer heeft het bij aankomst overgenomen. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is onduidelijk.

Automobiliste in Bennekom botst tegen verkeerspalen

Gemaakt: Donderdag, 23 januari 2020 19:17

BENNEKOM - Donderdagavond 23 januari rond 18.40 uur heeft een aanrijding plaatsgevonden op de Edeseweg in Bennekom.

 

De bestuurster van een personenauto is door onbekende oorzaak tegen twee verkeerspalen gebotst. De auto liep flinke schade op, ook is een ander voertuig beschadigd geraakt door de verkeersborden. Er is niemand gewond geraakt.

Inbrekerswerktuigen aangetroffen in auto tijdens controle in Ede

Gemaakt: Vrijdag, 24 januari 2020 19:58

EDE - Donderdagavond hield de politie in Ede een actie welke erop gericht was om inbraken te voorkomen. Tijdens deze actie controleerden agenten een voertuig met daarin twee personen. Zowel de bestuurder als de bijrijder zijn bij de politie bekend ter zake vermogensdelicten, daarom besloten zij het voertuig en de personen te onderzoeken op bezit van inbrekerswerktuigen.

 

Tijdens dit onderzoek kwamen agenten erachter dat de bijrijder nog een celstraf open had staan. Tijdens de fouillering van deze persoon troffen agenten een bivakmuts, zaklamp en handschoenen aan. In het voertuig werden twee grote schroevendraaiers en nog een paar handschoenen aangetroffen. Agenten zagen dat één van de schroevendraaiers geprepareerd was om een inbraak te vereenvoudigden.

 

Beide personen zijn aangehouden voor het bezit van deze werktuigen. De gemeente kan nog een dwangsom aan beide personen opleggen.

 

Voorkom inbraak

De kans op woninginbraken kunt u verkleinen door een bewakingscamera, elektronische beveiliging en goed hang- en sluitwerk aan te schaffen voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen ®. Laat u eens voorlichten door een erkend vakman. Uiteraard zorgt u voor voldoende verlichting rondom huis en geeft u inbrekers geen kans: laat geen ramen openstaan waarbij het makkelijk inklimmen is. Losliggende ladders of opstapjes: zet ze binnen of leg ze vast. Waardevolle spullen bewaart u zoveel mogelijk achter slot en grendel. Meer tips en informatie vindt u op Betecom.

Verdachte autobrand op de Zuidelijke Spoorstraat in Ede

Gemaakt: Maandag, 27 januari 2020 01:57

EDE - in de nacht van zondag op maandag 27 januari werden de hulpdiensten om 00.50 uur gealarmeerd voor een autobrand op de Zuidelijke Spoorstraat in Ede.

 

De brandweer kon de brand gelukkig snel blussen. De auto heeft helaas wel veel schade opgelopen. Het is nog onbekend of het om brandstichting of een technisch mankement gaat, dit wordt nog onderzocht. Was jij rond dit tijdstip in de buurt en heb je iets verdachts gezien? Dan hoort de politie dat graag via telefoonnummer 0900-8844.

Bestelwagen botst tegen boom de Lage Valkseweg in Lunteren

Gemaakt: Maandag, 27 januari 2020 06:16

LUNTEREN - Op de Lage Valkseweg in Lunteren is maandagochtend omstreeks 06:00 uur een bestelwagen tegen een boom gereden. De bestuurder, een 21-jarige man uit Barneveld, raakte daarbij gewond.

 

Het ongeval gebeurde ter hoogte van de Walhuisweg toen de automobilst, rijdend richting Wekerom, de macht over het stuur verloor.

 

De ernst van het letsel is op dit moment onduidelijk. De ambulancedienst is ter plekke om eerste hulp te verlenen.

Brandweer rukt uit voor brand bij school 't Palet in Ede

Gemaakt: Maandag, 27 januari 2020 22:20

EDE - Maandagavond 27 januari werd de brandweer opgeroepen voor brand bij school 't Palet aan de Poggenbeekstraat in Ede.

 

De melding kwam omstreeks 22:00 uur binnen. Er heeft een container vlam gevat in een hok bij de school, het vuur is daarna overgeslagen naar het hok. De school word niet meer gebruikt voor onderwijs maar wordt antikraak bewoond.


De brandweer doet onderzoek naar de oorzaak van de brand.