Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 03:29:40 Molenweg 6732BH Harskamp 102708 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 07-116

Ambulance 07-116

woensdag 28 juli 2021

Archief

Fietsende pizzakoerier overvallen in het Proosdijpark Ede

Gemaakt: Maandag, 08 maart 2021 15:59

EDE - Zondag 7 maart is er omstreeks 19.30 uur een straatroof gepleegd in Ede. Dit gebeurde in het Proosdijpark. Een fietsende pizzakoerier reed op de Veenderweg, ging het park in en heeft daar onder bedreiging van een mes, goederen moeten afstaan. De daders reden op een zwarte scooter.

 

De politie is op zoek naar getuigen! Bent u getuige of heeft u informatie die de politie verder kan helpen? Neem contact op via 0900-8844.

Camera's geplaatst na vernielingen op spoorwegovergang in Lunteren

Gemaakt: Maandag, 08 maart 2021 18:43

LUNTEREN - De afgelopen weekenden bleken er namelijk diverse vernielingen gepleegd te zijn op de spoorwegovergang op de Ruitenbeekweg in Lunteren. Afgelopen weekend heeft Prorail daarom in burger een postactie gehouden rondom de spoorwegovergang. Gelukkig zijn er dit weekend geen vernielingen gepleegd.

 

De komende weekenden zullen er vaker postacties worden gehouden op de spoorwegovergangen in die omgeving. Inmiddels zijn er ook camera's geplaatst.

Fietsster en scooterrijder met elkaar in botsing op de Laan van Kernhem in Ede

Gemaakt: Dinsdag, 09 maart 2021 16:50

EDE - Op dinsdagmiddag 9 maart heeft er een aanrijding plaatsgevonden tussen een scooterrijder en een fietser op de Laan van Kernhem in Ede.

 

De scooterrijder reed over de Laan van Kernhem richting de Hoogwoud. Hier wilde hij een mevrouw met kind op de fiets inhalen. Echter deze sloegen links af. De scooterrijder kon een ongeval niet voorkomen. De bestuurder van de scooter is nagekeken in de ambulance.

Bewoner Ede ontvangt pakketje met vreemde geur, brandweer doet onderzoek

Gemaakt: Woensdag, 10 maart 2021 16:07

EDE - Woensdagmiddag 10 maart werd door de brandweer onderzoek gedaan in een woning aan de Poortlaan in Ede vanwege een vreemde lucht. Volgens 112 Alarmeringen Ede kwam de melding om 14:11 uur binnen bij de hulpdiensten.

 

De brandweer deed metingen om te achterhalen om wat voor een lucht het gaat. De bewoners van de woning staan buiten. De brandweer is met speciale pakken aan de woning binnengegaan. De bewoner had een pakketje bezorgd gekregen, terwijl hij niets besteld had. In het pakketje zat een wit poeder. Na onderzoek bleek het te gaan om een verdikkingsmiddel.

Meisje op scooter aangereden door afslaande bestelbus op de Lage Valkseweg in Wekerom

Gemaakt: Woensdag, 10 maart 2021 16:22

WEKEROM - Woensdagmiddag 10 maart is een scooterrijdster aangereden door een afslaande bestelbus. Het ongeval gebeurde omstreeks 14:35 uur op de kruising Lage Valkseweg
met de Westenengseweg in Wekerom.

 

De scooterrijdster maakte een hard smak en raakte gewond. De scooter was na de aanrijding fors beschadigd en zal worden afgesleept.

Brommer met twee opzittenden knalt op bestelbus in de Edese wijk Rietkampen

Gemaakt: Woensdag, 10 maart 2021 16:35

EDE - Bij een aanrijding tussen een bestelbus en een brommer op de Laan der Verenigde Naties in de Edese wijk Rietkampen is woensdagmiddag net voor 15.00 uur veel schade ontstaan. Gelukkig raakte niemand ernstig gewond.

 

Twee personen op een brommer reden op de geluidswal toen de bestuurder van de brommer vanaf de geluidswal in de richting van bioscoop Pathé wilde invoegen op de doorgaande weg. De brommer met de twee personen knalde hierbij op een tegemoetkomend busje.

 

Wonder boven wonder raakte niemand ernstig gewond. Ambulance is ter plaatse geweest, maar niemand is meegenomen naar het ziekenhuis.

Brandweer druk met schade door lentestorm, boom valt op woning in Bennekom

Gemaakt: Donderdag, 11 maart 2021 16:14

BENNEKOM - Het weer in Nederland verloopt vandaag erg onstuimig. Een kortdurende zuidwesterstorm trekt langs de westkust richting het Waddengebied. Vanaf een uur of vier vanmiddag is het dan allemaal weer voorbij. In het binnenland worden windvlagen met snelheden tussen 80 en 100 kilometer per uur verwacht. Tijdens dergelijke windstoten kan schade aan gebouwen ontstaan en kunnen bomen omwaaien of zware takken afbreken.

 

Een boom waaide door de storm om en kwam op het dak terecht van een woning aan de Bovenweg in Bennekom. Meerdere dakpannen zijn naar beneden gevallen en het dak onder de dakpannen is aanzienlijk beschadigd. Een boomstam is door het plafond naar binnengevallen, waarna een deel van de vloer op de tweede etage, vlak naast een kinderbedje, terecht was gekomen. De brandweer is gekomen en zal voor een veilige situatie zorgen.

 

De schade aan de woning is enorm en Stichting Salvage is gekomen om de bewoners bij te staan met de schade-afhandeling.

Hennepkwekerij aangetroffen in bedrijfspand aan de Veenderweg in Ede

Gemaakt: Donderdag, 11 maart 2021 19:47

EDE - Donderdagmiddag 11 maart heeft de politie in Ede een hennepkwekerij ontmanteld. Meer dan 250 planten werden aangetroffen in een bedrijfspand aan de Veenderweg.

 

Bij buurtonderzoek bleken er al veel verdachte zaken te zijn gezien, maar niet gemeld bij de politie. Meld verdachte zaken altijd via 0900-8844.

Fietser gewond bij aanrijding met auto op de Kranenburg in Ede

Gemaakt: Vrijdag, 12 maart 2021 17:36

EDE - Vrijdagmiddag 12 maart rond 15.30 uur heeft een verkeersongeval plaatsgevonden op de splitsing de Kranenburg met de Sterkenburg in Ede.

 

Een fietser en auto zijn op de t-splitsing met elkaar in botsing gekomen. De fietser is hierbij gewond geraakt. Na controle in de ambulance is het slachtoffer overgebracht naar het ziekenhuis. Het ongeval gebeurde vermoedelijk door een voorrangsfout van een van de weggebruikers.

Scooterrijder ernstig gewond bij eenzijdig ongeval in Lunteren

Gemaakt: Vrijdag, 12 maart 2021 20:20

LUNTEREN - Op de Dorpsstraat in Lunteren is vrijdagavond 12 maart een scooterrijder zwaargewond geraakt bij een eenzijdig ongeval. Volgens 112 Meldingen Ede werd om 20:09 uur ook traumahelikopter Lifeliner 2 opgeroepen.

 

De scooterrijder, een 29-jarige man uit Lunteren, is door nog onbekende reden ten val gekomen. Het slachtoffer wordt in een ambulance behandeld aan zijn verwondingen. Een Mobiel Medisch Team (MMT) is per traumahelikopter aangekomen om het ambulancepersoneel te ondersteunen.

Auto botst frontaal tegen boom op de Otterloseweg in Hoenderloo

Gemaakt: Zaterdag, 13 maart 2021 16:01

HOENDERLOO - Bij een eenzijdig ongeval op de Otterloseweg tussen Hoenderloo en Ugchelen zijn zaterdagmiddag meerdere inzittenden van een personenauto gewond geraakt.

 

Het ongeval gebeurde rond 14.15 uur. Door nog onbekende oorzaak raakte de bestuurder van de auto de macht over het stuur kwijt en belandde frontaal tegen een boom. De auto raakte ook nog een andere boom waarna de auto midden op de weg tot stilstand kwam.

 

Hulpdiensten kwamen met spoed ter plaatse. De inzittenden, waaronder een klein kindje werden door het ambulancepersoneel onderzocht en behandeld. Uiteindelijk werden meerdere inzittenden meegenomen met de ambulance naar het ziekenhuis.

 

De Otterloseweg was lange tijd afgesloten voor onderzoek en de afhandeling van het ongeval. Een Berger heeft de zwaar beschadigde auto afgesleept. De toedracht van het ongeval wordt nog onderzocht.

Persoon gewond na val van hoogte in leegstaand pand aan de Loevestein in Ede

Gemaakt: Zaterdag, 13 maart 2021 22:16

EDE - Op het voormalige terrein van Nationale-Nederlanden aan de Loevestein in Ede is zaterdagavond een 30-jarige man uit Ede enkele meters naar beneden gevallen. Wat die daar te zoeken had is onduidelijk, de politie onderzoekt dit.

 

Het slachtoffer is met hulp van de brandweer naar de  ambulance gebracht en naar het ziekenhuis vervoerd. Hij zou van 2 hoog in een kelder gevallen zijn.

Bromfietser onder invloed van drugs crasht tijdens achtervolging door Ede

Gemaakt: Zondag, 14 maart 2021 04:39

EDE - Agenten zagen op de Spinderweg in Ede een bromfiets voorbij rijden. Wat opviel was dat beide opzittenden geen helm droegen. Toen wij achter de bromfiets reden was direct duidelijk dat de bestuurder niet wilde stoppen. Het werd een achtervolging waarbij de bestuurder grote risico's nam om weg te komen van de politie en snelheden haalde van zo'n 70 tot 80 km/u. Hierbij pleegde de bestuurder ook meerdere verkeersovertredingen.

 

De politie kon, doordat er relatief weinig verkeer op straat reed, de achtervolging veilig voortzetten. De achtervolging begon op de Jachtlaan en leidde via de Klaphekweg, Veenderweg, Proosdijpark, Floreslaan, Proosdijerveldweg, Lunterseweg, Kernhemseweg tot aan de oversteek met de N224/Amsterdamseweg. Tijdens de achtervolging reed hij meermaals tegen de richting in over voetpaden, fietspaden en negeerde diverse rode verkeerslichten.

 

Bij de oversteek van de N224 met de Amsterdamseweg verloor de bestuurder de macht over de bromfiets waarbij hij een greppel inreed. Hierna kon de politie de bestuurder direct aanhouden.

 

De verdachte bleek onder invloed van drugs te hebben gereden en had bij zijn fouillering harddrugs en een verboden mes op zak. Daarnaast wordt hem artikel 5 van de wegenverkeerswet ten laste gelegd (gevaar en/of hinder veroorzaken). De bromfiets, de harddrugs en het mes zijn inbeslaggenomen voor onderzoek.

 

De bromfiets bleek op de rollerbank 80 km/u te rijden en was voorzien van een kenteken dat niet op dit apparaat behoorde. Al met al een waslijst aan zaken waarvoor proces-verbaal zal worden opgemaakt.

Voetganger aangereden door auto in Harskamp, zwaargewond naar ziekenhuis

Gemaakt: Zondag, 14 maart 2021 16:29

HARSKAMP - Een voetganger is in de nacht van zaterdag op zondag 14 maart ernstig gewond geraakt nadat hij werd geschept door een auto op de Harderwijkerweg in Harskamp.

Het ongeval gebeurde volgens 112 Meldingen Harskamp omstreeks 01:15 uur.

 

De bestuurder van de personenauto reed in de richting van Harskamp toen er plotseling vanuit de berm een voetganger opdook. De automobilist kon een ongeval niet aanrijding voorkomen.

Voorbijgangers verleende eerste hulp totdat de ambulancedienst ter plekke was.

 

De man raakte bij het ongeval ernstig gewond. De politie doet onderzoek naar de exacte toedracht van het ongeval. Vanwege het ongeval is de Harderwijkerweg tussen Harskamp en Stroe lange tijd afgesloten geweest.

Brandweer naar Riedel in Ede vanwege ammoniak lekkage

Gemaakt: Zondag, 14 maart 2021 19:10

EDE - Bij de Riedel fabriek aan de Frankeneng in Ede is zondagavond 14 maart een ammoniak lekkage geconstateerd. Er is direct alarm geslagen.

 

De brandweer is aanwezig en verricht metingen. Er zou niemand meer aanwezig zijn in de bewuste ruimte. Er zijn specialisten van de Riedel aanwezig om de brandweer te assisteren.

Schade bij kop-staart aanrijding op de Dr. W. Dreeslaan in Ede

Gemaakt: Dinsdag, 16 maart 2021 17:14

EDE - Op dinsdag heeft er aan het eind van de middag op de Dr. W. Dreeslaan in Ede een kop-staartbotsing plaatsgevonden. Hierbij waren er meerdere voertuigen betrokken. Er kwam een ambulance ter plaatse voor controle maar niemand hoefde mee naar het ziekenhuis.

 

Vanwege het ongeval op de Dr. W. Dreeslaan moet al het verkeer vanaf Ziekenhuis Gelderse Vallei richting de A12 tijdelijk over één rijbaan rijden. Een auto is zwaar beschadigd en kan zelf niet meer op eigen kracht weg. Het andere voertuig kon wel met wat schade hun weg vervolgen. Het is onduidelijk hoe het ongeluk heeft plaatsgevonden.

Drugs in speeltuin Ede?

Gemaakt: Woensdag, 17 maart 2021 19:05

EDE - Woensdagmiddag kreeg handhaving Ede een melding dat kinderen in een speeltuin een zakje met witte bolletjes hadden gevonden en hiervan geproefd hadden. Toen de handhavers ter plaatse kwamen zagen zij dat met de kinderen gelukkig alles goed ging.


De witte bolletjes leken op het eerste gezicht slechts plastic bolletjes die vaak in vochtvreters e.d. verwerkt zitten. Om uit te sluiten dat deze bolletjes gebruikt waren in een verpakking met drugs, is op het bureau een test gedaan, hierbij werd gelukkig negatief getest op een groot aantal verschillende drugs en kon de moeder weer gerust gesteld worden.

Traumahelikopter landt in Ede na ernstig ongeval op de Kernhemseweg

Gemaakt: Zaterdag, 20 maart 2021 03:58

EDE - Vrijdagavond rond 23.45 uur heeft een ernstig ongeval plaatsgevonden op de Kernhemseweg in Ede. Een personenauto is door onbekende oorzaak van de weg geraakt en tegen een boom gebotst. De hulpdiensten zijn massaal uitgerukt, een opgeroepen traumahelikopter met aan boord een Mobiel Medisch Team landde nabij het ongeval.

 

Twee inzittenden zijn behandeld in een ambulance. De bestuurder werd met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd maar bleek uiteindelijk niet ernstig gewond. De politie onderzoekt de oorzaak van het ongeval.

 

In de berm vlakbij de auto trof de politie lachgas cilinders aan.

Sporter wordt onwel en overlijdt op korfbalveld DVO Bennekom

Gemaakt: Zaterdag, 20 maart 2021 16:03

BENNEKOM - De hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter met aan boord een Mobiel Medisch Team (MMT), zijn zaterdagmiddag uitgerukt voor een medische noodsituatie in sporthal DVO aan de Achterstraat in Bennekom.

 

Volgens 112 meldingen Bennekom zou het gaan om een reanimatie (inzet AED). Een jongeman zou tijdens het sporten op het veld onwel geworden zijn. Ondanks de inzet van de hulpdiensten is het slachtoffer overleden.

Auto raakt van de weg op de Goorsteeg in Ede

Gemaakt: Zaterdag, 20 maart 2021 20:56

EDE - Op de Goorsteeg in Ede heeft zaterdagavond een ernstig ongeval plaatsgevonden. Omstreeks 19:30 uur is een auto van de weg geraakt en in de sloot tot stilstand gekomen.

 

Omstreeks 19:30 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd. Vanwege de ernst van de melding kwamen brandweer, politie en ambulance met spoed ter plaatse. Ook werd een traumahelikopter gealarmeerd, maar die is niet ter plaatse gekomen. De bestuurder, een 53 jarige man uit Lunteren, is onderzocht door medewerkers van de ambulance en vervolgens overgebracht naar het ziekenhuis. De auto kwam uit de richting van Ederveen en is net na het viaduct over de A30 met de rechterwielen in de berm terecht gekomen en vervolgens in de sloot tot stilstand gekomen.


De politie onderzoekt of de bestuurder tijdens het ongeval onder invloed was van drank of drugs. De auto is door een bergingsbedrijf uit de sloot getrokken en afgevoerd. Vanwege het ongeval was de Goorsteeg nabij het viaduct afgesloten voor het verkeer.

 

Update

De bestuurder was onder invloed van alcohol. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Tractor in de sloot aan de Meikade in Ede

Gemaakt: Zondag, 21 maart 2021 03:11

EDE - Op de Meikade in Ederveen is zaterdagavond een tractor in de sloot beland. Het ongeval gebeurde om ongeveer 20:30 uur aan het begin van de Meikade vlakbij de Rijksweg. De bestuurder van de tractor raakte niet gewond.

 

Politie en brandweer die op de terugweg waren van het ongeval op de Goorsteeg zijn kort ter plaatse geweest, maar hoefden niet ingezet te worden en gingen al snel weer retour. De tractor is met een graafmachine uit de sloot getrokken en bleek slechts licht beschadigd.

Politie en gemeente Ede houden grote actie op recreatieterreinen Bospark, Goudsberg en Scheleberg

Gemaakt: Maandag, 22 maart 2021 18:24

EDE - Afgelopen weken voerde de gemeente Ede samen met de politie, Openbaar Ministerie en de provincie een grote actie uit op recreatieparken Bospark, Scheleberg en de Goudsberg. Doel van deze actie is een controle op activiteiten die het recreatief gebruik van het park belemmeren en mensen ervan te weerhouden de parken te gebruiken voor criminele activiteiten. De gemeente Ede wil dat de recreatieparken gebruikt worden waarvoor zij zijn bedoeld, namelijk recreëren.

 

De afgelopen maanden is het meerdere keren voorgekomen dat criminelen aangehouden zijn op of rondom een vakantiepark. Gebleken is dat criminelen de parken regelmatig gebruiken als toevluchtsoord voor hun activiteiten. Burgemeester René Verhulst: "Ik vind dit ontoelaatbaar. De parken zijn om vakantie te vieren en te recreëren, dan is het niet de bedoeling dat je in aanraking komt met criminelen. Ik spreek dan ook nadrukkelijk de verhuurders van vakantiehuizen aan om goed te checken aan wie ze hun vakantiehuis verhuren. Door hier aandacht voor te hebben maak je het mensen met slechte intenties al moeilijker om voor een vakantiepark te kiezen."

 

De aanhoudingen van de afgelopen maanden zijn voor de gemeente Ede aanleiding om een aantal controles uit te voeren op wie er precies op de parken verblijven en met welk doel. Dat heeft geleid tot een aantal opvallende constateringen, zoals:

  • Een aantal personen met antecedenten op het gebied van drugs, huiselijk geweld, en andere activiteiten
  • Een ongeldig kenteken op voertuig
  • Verschillende boetes vanwege rijden zonder rijbewijs en een boete vanwege het niet op eerste vordering tonen van identiteitsbewijs
  • Iemand die zwaar onder invloed was van verdovende middelen
  • En daarnaast twee openstaande CJIB-vordering die contant betaald moesten worden

 

Verder is er een corona-feest beëindigd en zijn meerdere personen aangetroffen onder verdachte omstandigheden, waaronder twee minderjarigen. Ook is geconstateerd dat veel recreatieobjecten voor niet-recreatief gebruik worden gebruikt, waaronder wonen en huisvesting van arbeidsmigranten / arbeidskrachten uit Oost-Europa.

 

Veiligheid en leefbaarheid
Toerisme en recreatie zijn in de gemeente Ede een belangrijke economische sector. De kwaliteit van de meeste recreatieparken is dan ook goed. Bij parken waar deze kwaliteit onder druk komt te staan door criminele activiteiten wordt ingegrepen met controles. De controles werden uitgevoerd door een zogenaamd interventieteam van het Ariadneproject van de provincie Gelderland.

Brandweer blust autobrand aan de Nobelstraat in Ede

Gemaakt: Dinsdag, 23 maart 2021 21:29

EDE - Dinsdagavond rond 21.04 uur is brand ontstaan in een geparkeerde auto aan de Nobelstraat. De opgeroepen brandweer heeft de brand is geblust.

 

De brand trok veel bekijks van buurtbewoners. Brandstichting wordt niet uitgesloten, de politie doet onderzoek.

Auto van begrafenisondernemer belandt op zijn kop in weiland Otterlo

Gemaakt: Donderdag, 25 maart 2021 03:30

OTTERLO - Op de Apeldoornseweg N304 in Otterlo is woensdagavond 24 maart een bestelbus van een begrafenisondernemer van de weg geraakt en op zijn kop in een weiland tot stilstand gekomen. De bestuurder kon zelfstandig het voertuig verlaten en is onderzocht in een ambulance. De bestuurder hoefde niet mee naar het ziekenhuis. 


De begrafenisauto reed richting Otterlo toen de bestuurder in een bocht de macht over het stuur verloor. De weg was tijdens de afhandeling van het ongeval in één richting afgesloten.

Hulpdiensten rukken massaal uit vanwege mogelijk drugslab in Bennekom

Gemaakt: Vrijdag, 26 maart 2021 03:57

BENNEKOM - De politie is donderdagavond met meerdere eenheden uitgerukt naar de Bovenbuurtweg in Bennekom. Daar was een melding vandaan gekomen over een vreemde lucht.

 

De geur was zo sterk dat een drugslab werd vermoed en ook de brandweer werd gewaarschuwd. De brandweer heeft metingen uitgevoerd maar niet aangetroffen. Van een drugslab bleek geen sprake. Het is nog onduidelijk waar de chemische lucht vandaan kwam.

Grote schuur aan de Apeldoornseweg in Otterlo door brand verwoest

Gemaakt: Vrijdag, 26 maart 2021 14:44

OTTERLO - Een uitslaande brand heeft vrijdagmorgen 26 maart een grote schuur verwoest aan de Apeldoornseweg in Otterlo, even ten noorden van Ede. Volgens 112 Meldingen Otterlo brak de brand omstreeks 06:00 uur uit.

 

De brandweer wist overlag naar een ander gebouw te voorkomen. De werkplaats is volledig uitgebrand. Er is beperkte verspreiding van asbest in een naastgelegen weiland. Volgens de brandweer is er geen gevaar voor omwonenden.

 

Voor de brand werden eenheden uit Ede, Harskamp en Otterlo ingezet. Een ploeg uit Voorthuizen verrichtte metingen. Hoe de brand kon ontstaan, is nog niet bekend.

Auto belandt op zijn kant na aanrijding op de N224 in Ederveen

Gemaakt: Vrijdag, 26 maart 2021 15:36

EDERVEEN - Op vrijdagmiddag 26 maart heeft een een aanrijding plaatsgevonden op de N224 ter hoogte van Ederveen. Bij de aanrijding is een auto op zijn kant beland.

 

Het ongeval vond plaats op de kruising N224 met de Oudendijk. De blauwe auto kwam vanuit de richting Ede. Een tegenligger vanuit Veenendaal wilde afslaan richting de Oudendijk. De bestuurster zag de naderende auto te laat met behoorlijke aanrijding als gevolg.

 

De bestuurder van de blauwe auto is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurster van de andere auto is bevrijd door de brandweer en ook naar het ziekenhuis vervoerd.

 

De N224 zal nog enige tijd afgesloten zijn, de VOA komt ter plaatse voor een onderzoek.

Auto crasht tegen duiker op de Lage Valkseweg in Lunteren

Gemaakt: Zaterdag, 27 maart 2021 03:23

LUNTEREN - Op de Lage Valkseweg in Lunteren heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 27 maart een ernstig ongeval plaatsgevonden. Rond 01:45 uur raakte een auto van de weg in de sloot en kwam tegen een duiker tot stilstand. De bestuurder zat bekneld en werd door de hulpdiensten bevrijd.

 

Een omwonende hoorde een flinke klap en heeft 112 gebeld. Volgens 112 Meldingen Lunteren is om 01:47 uur een traumahelikopter opgeroepen. Het Mobiel Medisch Team kwam ter plaatse met de auto vanwege het slechte weer. De man is met spoed naar het UMC in Utrecht gebracht. Het letsel is niet bekend, hij liep in elk geval wel een gebroken bovenbeen op. De Lage Valkseweg N801 was lange tijd afgesloten voor al het verkeer. De auto zal door een bergingsbedrijf geborgen worden.

Gewonde en ravage na verkeersongeval op de Klinkenbergerweg in Ede

Gemaakt: Zaterdag, 27 maart 2021 14:59

EDE - Zaterdagmorgen 27 maart rond 11.25 uur is er een flinke ravage ontstaan door een ongeval op de Klinkenbergerweg in Ede. Twee personen auto's waren hier hard in botsing gekomen.

 

Een oudere man is door het ambulancepersoneel behandeld aan zijn verwondingen maar vervoer naar het ziekenhuis bleek niet nodig. Door het ongeval was de weg volledig afgesloten voor het overige verkeer.

 

Over de oorzaak van het ongeval is nog niks bekend. Beide auto's raakte zwaar beschadigd en zijn meegenomen door een bergingsbedrijf.

Man steelt hond in omgeving van vakantiepark in Otterlo

Gemaakt: Zaterdag, 27 maart 2021 18:28

OTTERLO - De politie in Otterlo is op zoek naar een man met zwart krullend haar. De man heeft zaterdag een hond heeft meegenomen uit de omgeving van vakantiepark De Wije Werelt in Otterlo.


Via Burgernet wordt het publiek opgeroepen uit te zien naar de man en de hond. De hond is een boerenfox met bruine oren en een rode halsband om. Van de man is geen verder signalement bekend alleen dat hij zwart, krullend haar heeft. Hoe hij met de hond vertrokken is, is eveneens niet bekend.

 

De politie heeft 1 tip ontvangen en doet verder onderzoek. Wie meer informatie heeft, wordt gevraagd direct 112 te bellen.

 

Bobby

Volgens dierenasiel De Hof van Ede gaat het om Bobby. In de nacht van donderdag op vrijdag werd een boerenfox terrier gestolen tijdens inbraak bij asiel 't Hof van Ede. Bobby heeft speciaal voer nodig anders wordt hij ziek dus het is belangrijk dat we Bobby zo snel mogelijk kunnen verzorgen.

 

Iets meer dan een week geleden werd in Bennekom border collie Mira door een vrouw meegenomen.