Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 13:11:20 Ehh Gelderse Vallei Willy Brandtlaan 6716RP Ede 49611 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 07-115

Ambulance 07-115

vrijdag 16 april 2021

Archief

Ravage op de Nieuwe Kazernelaan in Ede na botsing met geparkeerde auto's

Gemaakt: Zondag, 29 november 2020 07:23

EDE - Zondagmorgen 29 november rond 4.50 uur heeft een eenzijdig ongeval plaatsgevonden op de Nieuwe Kazernelaan in Ede. Een bestuurder is de macht over het stuur verloren en tegen geparkeerde voertuigen gebotst. In totaal zijn vier voertuigen beschadigd. De bestuurder is door het ambulancepersoneel gecontroleerd en voor verdere controle overgebracht naar het ziekenhuis.

 

De bestuurder is voor verdere controle overgebracht naar het ziekenhuis.

Oplettende buurtbewoner betrapt inbreker aan de Herenhof in Ede

Gemaakt: Zondag, 29 november 2020 16:22

EDE - Zondagmorgen 29 november rond 9.00 uur heeft een oplettende buurtbewoner een inbreker overlopen aan de Herenhof in Ede.

 

De inbreker heeft in twee woningen ingebroken en is op de vlucht geslagen toen hij werd overlopen. Naast een huis waar hij zijn slag heeft geslagen staat buiten de woning koffers met gereedschap. Ook zou hij een fiets hebben buitgemaakt en wat versnaperingen.

 

De politie zoekt een man van rond de 23 jaar, 1.85 meter lang, slank postuur en draagt een pet met Marokkaanse vlag. Hij zou zonder zijn slippers op de vlucht geslagen zijn.

Politie haalt buitenlandse fietser van knooppunt Maanderbroek bij Ede

Gemaakt: Zondag, 29 november 2020 16:35

EDE - Zondagmorgen 29 november rond 11.40 uur werd een buitenlandse fietser van de Rijksweg A12 /A30, ter hoogte van knooppunt Maanderbroek bij Ede gehaald door agenten. De man werd getraceerd ter hoogte van de Heestereng.

 

De fietser zou er al heel wat kilometers op hebben zitten vanuit het buitenland via de snelwegen. De man werd gesommeerd van de snelwegen af te blijven.

Auto raakt in de sloot aan de Harnsesteeg in Bennekom

Gemaakt: Zondag, 29 november 2020 22:34

BENNEKOM - Zondagavond 29 november rond 20.05 uur is op het kruispunt van de Maanderdijk en Harnsesteeg in Bennekom door onbekende oorzaak een auto in de sloot terechtgekomen. De auto is over een duiker heen gereden.

 

De bestuurster is hierbij niet gewond geraakt. Samen met de politie heeft ze de verzekeringspapieren ingevuld. De auto werd door een berger meegenomen.

Kind op fiets aangereden door auto op de Kamerlingh Onnesweg in Ede

Gemaakt: Maandag, 30 november 2020 17:39

EDE - Maandagmiddag 30 november rond 14.45 uur heeft een ongeval plaatsgevonden aan de Kamerlingh Onnesweg in Ede.

 

Een kind op een fiets werd door een auto aangereden. Hoe dit kon gebeuren, is niet duidelijk. Het kind is door het ambulancepersoneel gecontroleerd.

Bronzen beeld Herr Heinrich van sokkel gereden in Ede

Gemaakt: Dinsdag, 01 december 2020 16:11

EDE - Dinsdagmorgen 1 december rond 9.50 uur meldde de politiemeldkamer dat het bronzen beeld Herr Heinrich aan de Grotestraat in Ede was vernield.

 

Vermoedelijk heeft een voertuig het beeld van zijn sokkel gereden. Handhavers doen onderzoek hoe dit heeft kunnen gebeuren en of ze de schuldige kunnen vinden.

 

Sinds eind vorige week siert het beeld Herr Heinrich de Grotestraat in hartje Ede. De naam van het kunstwerk verwijst naar de bekende Duitse schrijver Heinrich Heine. De schepping van de onlangs overleden Duitse kunstenaar Waldemar Otto is een geschenk van het HVA cultuurfonds Ede voor de Edese bevolking.

Extra aandacht op school na huiselijk geweld

Gemaakt: Dinsdag, 01 december 2020 17:37

REGIO WEST VELUWE VALLEI - Politie, leerplicht en basisscholen in de regio West Veluwe Vallei gaan nog beter samenwerken om kinderen die thuis geweld meemaken te ondersteunen. Deze nieuwe werkwijze, die 'Handle with Care' heet zorgt ervoor dat informatie vanuit de verschillende partijen eerder en beter gedeeld wordt in het belang van het kind.

 

De gemeenten Barneveld, Ede, Nijkerk en Scherpenzeel (regio West Veluwe Vallei) gaan als eerste regio in Nederland starten met deze methode. Er zijn 131 scholen die zich hebben aangesloten bij de werkwijze Handle With Care. Een mooi resultaat waarmee we in de toekomst veel kinderen beter kunnen ondersteunen als zij in aanraking zijn gekomen met geweld .

 

Handle with care
De politie geeft na een incident met geweld aan school door dát er iets is gebeurd, zonder te vertellen wát er is gebeurd. Leerkrachten kunnen hun leerlingen zo beter steunen, bijvoorbeeld door niet bestraffend te reageren op huiswerk dat niet af is of met wat extra aandacht. Zo voelt het kind zich gehoord en gezien. Kinderen die thuis geweld meemaken, hebben vaak last van angst en stress en voelen zich alleen met hun ervaringen. Ze gaan de volgende dag gewoon naar school. Nu weten leerkrachten vaak niet dat het kind recent thuis geweld heeft meegemaakt.

 

Leon Meijer;"Kinderen brengen veel tijd door op school, samen met hun vriendjes en vriendinnetjes en de juf of meester. Dit is naast hun eigen huis een vertrouwde omgeving. Als kinderen thuis geweld meemaken is het fijn dat door een goede samenwerking tussen politie, leerplicht en basisscholen de juf of meester even wat extra aandacht kan geven aan het kind. Ik ben dan ook blij dat alle scholen in Ede hieraan meewerken.

 

Onderzoek
Handle with Care is een initiatief van Augeo Foundation. Augeo-directeur Mariëlle Dekker: "Uit onderzoek blijkt dat snelle steun voor kinderen die huiselijk geweld meemaken cruciaal is. Veel kinderen krijgen posttraumatische stressklachten. School is voor deze kinderen een extra belangrijke, veilige plek. Als ze daar steun ervaren, kan dat hun veerkracht versterken en de schade van geweld helpen beperken."

 

Geweld hoort nergens thuis
Handle with Care maakt deel uit van het actieprogramma 'Geweld hoort nergens thuis' van het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport en het ministerie van Justitie en Veiligheid.

Woning met rieten dak in Ederveen gespaard door snelle inzet brandweer

Gemaakt: Woensdag, 02 december 2020 03:43

EDERVEEN - Aan de Nieuweweg in Ederveen heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een forse brand gewoed in een woning met rieten dak. De brandweer werd volgens 112 Meldingen Ede omstreeks 02:00 gealarmeerd vanwege een schoorsteenbrand. Al snel bleek deze zich ontwikkeld te hebben in het rieten dak. De brandweer zette daarop zo'n 10 voertuigen in waaronder rieten dak specialisten uit Kootwijkerbroek en Elst.

 

De brandweer heeft het brandende riet geblust en van het dak verwijderd en kon daarmee de woning sparen. Wel liep de woning veel schade op. De oorzaak van de brand is een schoorsteenbrand. De brandweer denkt nog een behoorlijke tijd nodig te hebben om het vuur goed uit te krijgen.

Vrachtwagen botst achterop personenauto op de Galvanistraat in Ede

Gemaakt: Donderdag, 03 december 2020 06:59

EDE - Op de Galvanistraat in Ede zijn donderdagmorgen rond 05:55 uur een auto en een vrachtwagen in botsing gekomen. Een vrachtwagen knalde achterop de personenauto. Een inzittende raakte gewond en is in een ambulance behandeld. uiteindelijk hoefde niemand mee naar het ziekenhuis.

 

Volgens een getuige wilde de automobilist de vrachtwagen inhalen waarna het mis ging. De politie onderzoekt de toedracht van de aanrijding. De Galvanistraat is in beide richtingen dicht.

Verdachte van winkeldiefstal bij de Hema in Lunteren verzet zich bij aanhouding

Gemaakt: Donderdag, 03 december 2020 17:35

LUNTEREN - Donderdagmiddag 3 december rond 16.30 uur is er een winkeldievegge aangehouden in de Hema aan de Dorpsstraat in Lunteren.

 

De aanhouding ging gepaard met veel verzet door de verdachte. De vrouw is meegenomen naar het politiebureau in Ede.

Uitslaande brand legt schuur in de as aan de Zonneoordlaan in Ede

Gemaakt: Zaterdag, 05 december 2020 18:09

EDE - Aan de Zonneoordlaan in Ede is zaterdagmiddag 5 december een uitslaande brand uitgebroken is een schuur. De brandweer was snel ter plaatse maar kon de schuur niet meer redden.

 

Volgens 112 Meldingen Ede werd de brandweer om 17:41 uur opgeroepen. De vrijwillige ploegen van Lunteren en Ede Centrum werden ingezet. In de schuur staat een ketel die verbonden is met een gasleiding. De brandweer heeft besloten om de ketel niet te blussen maar gecontroleerd af te laten branden. Over de oorzaak van de brand is niets bekend.

Auto vliegt in brand op de A50 tussen Hoenderloo en Arnhem

Gemaakt: Maandag, 07 december 2020 16:47

BEEKBERGEN / ARNHEM - De brandweer is maandagmiddag rond 12.10 uur gealarmeerd voor een autobrand op de A50 ter hoogte van afrit Hoenderloo in de richting van Arnhem.

 

Bij aankomst van de brandweer stond de auto al volledig in brand. De brandweer had het vuur snel onder controle maar kon niet voorkomen dat de auto volledig uitbrandde. De inzittenden van de auto konden het voertuig op tijd verlaten. Door de autobrand ontstond er een flinke file op de A50. 

 

De auto is afgesleept door de berger.

Veenendaalse dief van designerschoenen opgepakt in Ede

Gemaakt: Maandag, 07 december 2020 22:57

EDE - De politie in Ede heeft maandagavond 7 december twee jongens aangehouden na een diefstal in Veenendaal. Dit gebeurde omstreeks 20:20 uur aan de Maanderbroekweg. Eén van de twee verdachten werd onwel en moest worden onderzocht in een ambulance. Na controle door het ambulancepersoneel werd hij overgebracht naar het politiebureau.

 

Een 30-jarige man op de Nordenheem in Veenendaal bood op internet een paar designerschoenen te koop staan. De 16-jarige koper kwam kijken maar was niet van plan te betalen. Hij ging ervandoor en sprong bij een andere jongen achterop op een scooter.

 

Mede dankzij een getuige zijn beide verdachten 13 minuten na de melding aangehouden. Als blijk van waardering heeft de wijkagenten vandaag een mooie bos bloemen bezorgd bij de getuige.

Kop-staartbotsing tussen twee personenauto's op de Bovenweg in Bennekom

Gemaakt: Dinsdag, 08 december 2020 17:09

BENNEKOM - Dinsdagmiddag 8 december rond 16.00 uur heeft een kop-staartbotsing plaatsgevonden op de Bovenweg in Bennekom.

 

Twee personenauto's kwamen met elkaar in botsing. De bestuurster van de aangereden auto is nagekeken in de ambulance.

Woning aan de Vanenburg in Ede vol stoom door losgeschoten cv koppeling

Gemaakt: Woensdag, 09 december 2020 03:35

EDE - In de nacht van dinsdag op woensdag 9 december, rond 0.45 uur is er een brand gemeld in een woning aan de Vanenburg in Ede. Bij aankomst van de brandweer stond de woning vol stoom en de temperatuur was hoog. Ook is er sprake van waterschade.

 

De brandweer heeft de hoofdafsluiter dichtgedraaid van de verwarming en heeft met een waterstofzuiger het water opgezogen. Stichting Salvage is ingeschakeld om eventueel onderdak voor de bewoners te regelen.

Scooterrijder gewond bij aanrijding met auto op de Dr. W. Dreeslaan in Ede

Gemaakt: Woensdag, 09 december 2020 18:12

EDE - Woensdagmiddag 9 december rond 17.35 uur heeft een aanrijding plaatsgevonden tussen een scooterrijder en een auto op de Dr. W. Dreeslaan in Ede. Bij de aanrijding raakte de scooterrijder gewond. Het slachtoffer werd gecontroleerd door het ambulancepersoneel en vervolgens overgebracht naar het ziekenhuis.

 

Hoe de aanrijding heeft kunnen gebeuren, is niet duidelijk. Onderzoek zal moeten uitwijzen wat de toedracht van de aanrijding is geweest. Het overige verkeer ondervond veel hinder bij de afhandeling van het ongeval.

Vroege winkeldiefstal bij Albert Heijn in Bennekom

Gemaakt: Vrijdag, 11 december 2020 15:31

BENNEKOM - Vrijdagmorgen 11 december rond 7.35 uur vond een winkeldiefstal plaats bij supermarkt Albert Heijn aan de Dorpsstraat in Bennekom.

 

De supermarkt was net open toen de dief werd gesnapt. Door agenten werd deze persoon aangehouden en overgebracht naar het cellencomplex.

Gasleiding geraakt bij graafwerkzaamheden aan de Morsestraat in Ede

Gemaakt: Vrijdag, 11 december 2020 15:34

EDE - Vrijdagmorgen 11 december rond 8.35 uur is bij graafwerkzaamheden op een bouwterrein aan de Morsestraat in Ede een gasleiding geraakt.

 

De brandweer heeft metingen verricht en geconstateerd dat er geen gevaar is voor de omgeving. De netbeheerder zal de kapotte gasleiding herstellen.

Traumahelikopter ingezet voor incident in woning Bennekom

Gemaakt: Vrijdag, 11 december 2020 16:24

BENNEKOM - Vrijdagmiddag 11 december rond 15.10 uur heeft een incident afgespeeld in een woning aan de Beatrixlaan in Bennekom.

 

Wat er precies aan de hand is geweest, is niet bekend. Vermoedelijk gaat het om een medische noodsituatie. Een traumateam werd ingezet om het ambulancepersoneel te assisteren, maar bleek uiteindelijk niet meer nodig.

 

De politie doet op de locatie onderzoek naar wat er precies is gebeurd.

Gasleiding geraakt bij werkzaamheden in tuin aan de Boedelhof in Ede

Gemaakt: Zaterdag, 12 december 2020 16:49

EDE - Zaterdagmorgen 12 december rond 10.10 uur is bij werkzaamheden in een voortuin van een woning aan de Boedelhof in Ede een gasleiding geraakt.

 

Bij werkzaamheden is veel schade ontstaan zelfs de gasmeter heeft schade opgelopen in de meterkast. De brandweer heeft de omgeving afgesloten en de situatie is onder controle. Liendert zal de schade gaan herstellen.

Brandweer Ede verwijdert slot van gestolen scooter

Gemaakt: Zaterdag, 12 december 2020 17:55

EDE - Zaterdagmiddag om 17.10 uur heeft de brandweer de politie geassisteerd met het openknippen van een slot van een scooter aan de Lichtenbeek in Ede.

 

Bewoners hadden de scooter al enkele dagen zien staan in hun straat en alarmeerden de politie.

Vijf voertuigen betrokken bij ongeval op de A12 in Ede

Gemaakt: Zaterdag, 12 december 2020 18:12

EDE - Bij een ongeval op de A12 tussen meerdere auros is flinke schade ontstaan. Een automoblist knalde in de vangrail. Niemand raakte ernstig gewond maar de schade is behoorlijk.

 

Vijf auto's klapten op elkaar in de richting van Veenendaal naar Ede. De schade is behoorlijk.

Auto met stro volledig uitgebrand aan de Laarweg in Harskamp

Gemaakt: Zaterdag, 12 december 2020 19:50

HARSKAMP - Zaterdagavond 12 december werd de brandweer opgeroepen voor een autobrand aan de Laarweg in Harskamp. Bij aankomst bleek een bestelwagen volledig in brand te staan.

 

De auto lag vol met stro en de kentekenplaten ontbreken.

Auto verdwenen bij aankomst hulpdiensten na ongeval Lage Valkseweg in Lunteren

Gemaakt: Zaterdag, 12 december 2020 20:00

LUNTEREN - Op de Lage Valkseweg N801 in Lunteren is zaterdagavond een auto van de weg geraakt en tegen een boom gebotst. Volgens 112 Meldingen Lunteren werden de hulpdiensten om 19:35 uur opgeroepen.

 

Bij aankomst van de hulpdiensten bleek het voertuig echter al verdwenen. Het is niet bekend waar het voertuig, evenals de bestuurder gebleven zijn. Op de plek van het ongeval ligt veel olie, de brandweer daar absorptie korrels heeft gestrooid. De politie is op zoek naar een beschadigde auto en zoekt getuigen van het voorval. 

Flinke ruzie na aanrijding op kruising in Ede

Gemaakt: Zondag, 13 december 2020 16:15

EDE - Op de kruising Kastelenlaan met de Loevestein in Ede is zondagmiddag rond 14:30 uur een man aangehouden na een aanrijding. Wat er precies gebeurd is, is nog onduidelijk maar twee bestuurders zouden ruzie gehad hebben. De politie heeft een staaf in beslag genomen, vermoedelijk gebruikt als slagwapen. Volgens een getuige heeft een van de bestuurders de andere geslagen. Ook de andere bestuurder is met de politie meegegaan voor verhoor. De politie doet onderzoek naar het voorval.


Bij één van de auto's lijkt ook bewust de spiegel en de zij ruit vernield te zijn. De politie heeft al enkele getuigen gesproken.

Ruiter gewond na harde val van paard in Hoenderloo

Gemaakt: Zondag, 13 december 2020 16:26

HOENDERLOO - De hulpdiensten zijn zondagmiddag rond 13.00 uur met spoed uitgerukt naar de Kampheuvellaan in Hoenderloo. Twee ambulance's en een traumahelikopter rukte uit.

 

Een persoon is tijdens het paardrijden van het paard gevallen en kwam hard ten val. De traumahelikopter werd voor de zekerheid opgeroepen maar hoefde uiteindelijk niet te landen. Het slachtoffer is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Het paard is opgevangen.

Brandweer Stadspoort staat voor gesloten hek bij brandmelding in Ede

Gemaakt: Maandag, 14 december 2020 04:28

EDE - In de nacht van zondag op maandag 14 december, rond 03.07 uur, werd een brand gemeld bij Greif Tholu B.V. aan de Francis Baconstraat in Ede.


Brandweer Stadspoort was snel ter plaatse maar kon het terrein niet op omdat het automatische schuifhek gesloten bleef. De aanwezige sleutelbuis werkte niet correct. Met ladders zijn de brandweerlieden over het hek geklommen om te onderzoeken wat de melding inhield. Na ongeveer een half uur kwam een medewerker het schuifhek openen. Of er daadwerkelijk iets heeft gebrand is niet bekend.

 

Een sleutelbuis of brandweerkluis is ontworpen om in geval van nood, de brandweer snel toegang te verschaffen tot een pand.

Veel schade na frontale aanrijding op kruising in Ede

Gemaakt: Maandag, 14 december 2020 16:44

EDE - Maandagmiddag 14 december rond 14.50 uur heeft een ongeval plaatsgevonden op de kruising van de Frankeneng met de Galvanistraat in Ede.

 

Twee auto's zijn op de kruising met elkaar in botsing gekomen. De schade aan de auto's is behoorlijk. Een bergingsbedijf heeft de auto's geborgen. Door het ongeval was er een flinke verkeersopstopping ontstaan.

Gaspedaal in plaats van rem, vier auto's met schade in Ede

Gemaakt: Dinsdag, 15 december 2020 16:06

EDE - Dinsdagmiddag 15 december rond 12.45 uur heeft een aanrijding plaatsgevonden op het parkeerterrein van de Albert Heijn XL aan de Vening Meineszstraat in Ede.

 

De bestuurder van de rode Daihatsu Charade wilde op de rem trappen, welke uiteindelijk het gaspedaal bleek. Vermoedelijk stond automaat auto niet in de R in plaats van de D. De auto schoot achteruit en ramde drie geparkeerde auto's. De schade aan de vier auto's is behoorlijk. Bij het ongeval zijn geen gewonden gevallen.

Automobilist raakt van de A30 in Ede en komt onder aan talud tot stilstand

Gemaakt: Dinsdag, 15 december 2020 16:25

EDE - Dinsdagmiddag 15 december rond 14.25 uur heeft een eenzijdig ongeval plaatsgevonden aan de Rijksweg A30 in Ede. Een automobilist is met zijn voertuig van de snelweg geraakt, door een hekwerk gegaan en onderaan het talud tot stilstand gekomen. De bestuurder is hierbij gewond geraakt en behandeld in een ambulance en vervolgens overgebracht naar het ziekenhuis.

 

Een berger zal de zwaar beschadigde auto afslepen.