Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 10:29:51 Groenendaal 6715BK Ede 25558 Prio Middel Eenheid | Ambulance 07-110

Ambulance 07-110

woensdag 26 februari 2020

Archief

Zeer grote brand in wok restaurant Ede onder controle

Gemaakt: Dinsdag, 17 september 2019 20:18
EDE - De brandweer is dinsdagavond rond 18.30 uur met  groot materieel uitgerukt naar een brand bij een wok-restaurant Oriental Wok in het centrum van Ede. 
 

Bij de brand aan de Achterdoelen kwam veel rook vrij.  Na een uur was de hardnekkige brand onder controle.

Elf personen ademden rook in en zijn onderzocht door ambulancepersoneel. Niemand van hen hoefde volgens woordvoerder Mark van Zwam van de hulpdiensten naar het ziekenhuis.

 

Mensen die in het restaurant waren tijdens het ontstaan van de brand hebben het pand zelfstandig verlaten. Ook bewoners van omliggende woningen zijn uit hun huizen. 

 

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Volgens Van Zwam heeft het vuur gewoed in de afzuiginstallatie en kon het daardoor snel uitbreiden naar het dak. De schade is aanzienlijk in het pand. 

 

Update

Eén persoon is naar het ziekenhuis gebracht voor verdere behandeling. Het restaurant heeft grote schade opgelopen, drie woningen op dit moment niet bewoonbaar. Salvage (namens verzekering) zorgt voor eerste opvang en afhandeling schade.

Meerdere kinderen betrokken bij ongeval Lunteren

Gemaakt: Zaterdag, 21 september 2019 22:24

LUNTEREN - Op de Postweg in Lunteren zijn zaterdagavond 21 september 2019 drie personenauto's met elkaar in botsing gekomen.

 

Bij de Bisschopweg ging het rond half 9 mis. In één van de auto's zaten zes personen waaronder een aantal kinderen. Ook in een tweede auto zaten kinderen maar na controle van de drie ter plaatse gekomen ambulance teams hoefde niemand naar het ziekenhuis. De schade aan de auto's was wel aanzienlijk. Een bergingsbedrijf heeft twee auto's afgesleept. Door het ongeval was de Postweg dicht. 

 

Bij het ongeval waren in totaal 11 inzittenden waaronder 6 kinderen betrokken.

Fietser aangereden door lijnbus in Ede

Gemaakt: Maandag, 23 september 2019 17:31

EDE - Op de kruising van de Rembrandtlaan en de Jan Th. Tooroplaan in Ede heeft maandag 23 september rond 17:10 uur een aanrijding tussen een fietser en een lijnbus plaatsgevonden.

 

De fietser is ter plaatse door het ambulancepersoneel nagekeken maar hoefde niet naar het ziekenhuis vervoerd te worden. Hoe de aanrijding kon gebeuren is niet bekend.

Omstanders verlenen eerste hulp bij aanrijding tussen fietsster en personenauto in Ede

Gemaakt: Donderdag, 26 september 2019 17:23

EDE - Op de kruising van de Jan Th. Tooroplaan en de Vincent van Goghstraat in Ede heeft donderdag 26 september een aanrijding tussen een fietser en een personenauto plaatsgevonden. Daarbij is de fietsster gewond geraakt.

 

Aan het slachtoffer werd door omstanders eerste hulp verleend in afwachting van de ambulance. Inmiddels wordt de vrouw door het ambulancepersoneel nagekeken. Het verkeer wordt door omstanders geregeld.

Vrouw met getrokken wapen uit auto gehaald na wilde achtervolging

Gemaakt: Vrijdag, 27 september 2019 15:50

LUNTEREN - Een 55-jarige vrouw uit Ede is donderdagavond 26 september ingereden op een politiewagen. Agenten wilden een controle uitvoeren op de Westzoom in verband met een geslotenverklaring daar. De bestuurster reageerde niet op stoptekens en ging ervandoor. Daarna is zij op het voertuig van de agenten ingereden.


Op deze locatie zijn werkzaamheden aan de weg. Tot grote ergernis van wegwerkers en omwonenden bleek er sprake te zijn van mensen die de geslotenverklaring negeerden. Tijdens de controle rond 23.00 uur zagen agenten achter hen een voertuig rijden die het afgesloten gebied inreed. Daarom gaven zij het voertuig een stopteken, maar deze haalde de politiewagen in en reed door. Ook op het tweede stopteken en de blauwe zwaailichten werd niet gereageerd.

 

Politiewagen geraakt
Even verderop zette de bestuurster de auto aan de kant, maar wilde zij alsnog niet meewerken en reed weer met hoge snelheid weg. Er volgde een achtervolging die stopte ter hoogte van de Meulunterseweg. Terwijl één agent uit wilde stappen, reed de bestuurster op de politiewagen in. De agent kon nog net op tijd wegstappen.

 

De bestuurster ging er weer met hoge snelheid vandoor, maar kon uiteindelijk klemgereden worden in een schuur. Gezien de ernst van het feit (inrijden op een agent) hebben de agenten bij de aanhouding hun vuurwapen getrokken. De vrouw is aangehouden en naar het politiebureau gebracht. Het voertuig is in beslaggenomen en de schade wordt bekeken. Er raakte gelukkig niemand gewond.

Wasmachine in brand in woning aan de Margrietlaan in Bennekom

Gemaakt: Vrijdag, 27 september 2019 16:20

BENNEKOM - Op de Margrietlaan in Bennekom werd vrijdagmorgen een woningbrand gemeld. Politie en brandweer kwamen ter plaatse.

 

Bij aankomst bleek dat er een wasmachine op de 1e verdieping was gaan branden. De bewoonster heeft goed gehandeld door direct de stekker uit het stopcontact te halen, en de brandweer te alarmeren.

De brandweer had het vuur snel onder controle. Er was sprake van stevige rookontwikkeling. Salvage kom ter plaatse om de bewoonster te ontzorgen.

Flinke ravage na aanrijding op kruising Kastelenlaan in Ede

Gemaakt: Zaterdag, 28 september 2019 17:38

EDE - Op de kruising Slotlaan met de Kastelenlaan in Ede heeft zaterdagmiddag rond 17:00 uur een flinke aanrijding plaatsgevonden. Twee auto's kwamen met elkaar in botsing, door de klap kwam een auto op het fietspad en raakte weer een verkeerslicht.

 

Twee ambulances kwamen ter plaatse. Vier inzittenden zijn door ambulancemedewerkers onderzocht. Vanwege de afhandeling van het ongeval was de kruising deels afgesloten. De schade is aanzienlijk. Doordat een verkeerslicht is geraakt gingen alle stoplichten uit op de kruising.

Brand in pand aan de Fahrenheitstraat in Ede blijkt warm gelopen machine

Gemaakt: Maandag, 30 september 2019 18:16

EDE - De brandweer van Ede Stadspoort werd maandagmiddag rond 17:40 uur gestuurd naar de Fahrenheitstraat in Ede. In het pand ging een brandalarm af.

 

De vrijwilligers van de brandweer Stadspoort zijn op onderzoek uit gegaan naar de exacte brandhaard. De politie heeft de Fahrenheitstraat tijdelijk afgesloten. Uiteindelijk betrof het geen brand maar een warm gelopen machine.

Messen, boksbeugel, illegaal vuurwerk en softdrugs aangetroffen bij controle voertuigen in Ede

Gemaakt: Maandag, 30 september 2019 22:39

EDE - Handhaving Ede voerden maandagavond samen met politie Ede een controle uit op twee voertuigen in verband met een verdachte situatie in het buitengebied. Bij deze controle zijn de volgende zaken aangetroffen: messen, boksbeugel, illegaal vuurwerk, softdrugs.

 

Twee verdachten zijn aangehouden.

Geschrokken kinderen krijgen traumabeertje na aanrijding op de A12 bij Ede

Gemaakt: Dinsdag, 01 oktober 2019 19:08

EDE - Op de A12 bij Ede zijn dinsdagavond twee auto's met elkaar in botsing gekomen. De bestuurders konden naar een parkeerplaats rijden om de schade af te handelen.

 

Meerdere personen werden in de ambulance onderzocht waaronder een paar kinderen. De kinderen kregen van een weginspecteur van Rijkswaterstaat traumabeertjes.

 

De schade aan de auto's was behoorlijk. Zover bekend raakte niemand ernstig gewond.

Brand in schuur met hooi aan de Klomperweg in Lunteren

Gemaakt: Woensdag, 02 oktober 2019 17:49

LUNTEREN - In een schuur aan de klomperweg in lunteren is woensdagmiddag brand uitgebroken. Dit gebeurde omstreeks 16:30 uur.

 

Vanwege de rook en van asbest in het dak van de schuur heeft de brandweer opgeschaald naar middelbrand. De brandweer van Lunteren en Ederveen kwamen ter plaatse om de brand die was uitgebroken in een stapel hooi in de schuur te blussen. Met hooivorken heeft de brandweer het riet uit de schuur gehaald en buiten afgeblust. De brand veroorzaakte veel rook en deze trok ook over de naastgelegen A30. Rond 17:30 uur was de brand geblust en kon de brandweer gaan inpakken.

Wederom afval gedumpt op carpoolplaats in Lunteren

Gemaakt: Woensdag, 02 oktober 2019 20:28

LUNTEREN - Op de carpoolplaats aan de Scharrenburgersteeg in Lunteren is wederom een grote hoeveelheid afval aangetroffen. Ditmaal zijn er vijf tractorbanden, verhuisdozen en sloopafval gedumpt.

 

Het is niet de eerste keer dat de gemeente afval moet ruimen op de carpoolplaats. Begin dit jaar werden er tientallen vuilniszakken met drugsafval gevonden, terwijl er in mei een gedumpte Poolse auto uitgebrand werd aangetroffen. Nu staat er een Mercedes uit Litouwen op de parkeerplaats. De politie heeft de kenteken platen in beslag genomen. De reden ervan is niet bekend.

Brandweer Ederveen rukt uit voor schoorsteenbrand

Gemaakt: Woensdag, 02 oktober 2019 22:25

EDERVEEN - Woensdagavond werd de brandweer van Ederveen gealarmeerd voor een schoorsteenbrand op de Jasmijnstraat. In een woning was een kachel die een raar geluid maakte en begon te stinken. De hoogwerker uit Veenendaal werd ook gealarmeerd. Door middel van de hoogwerker is het schoorsteenkanaal nagekeken.

 

Een schoorsteenveger zal langskomen om het kanaal te vegen,

Scooterrijder gewond bij aanrijding in De Valk

Gemaakt: Donderdag, 03 oktober 2019 16:04

DE VALK - Op de Valkseweg in De Valk is donderdagmorgen rond 07:00 uur een ongeval gebeurd. Op de kruising met de Puurveenseweg botste een auto tegen een scooterrijder. De scooterrijder raakte gewond hierbij en is naar het ziekenhuis in Ede gebracht.

 

De automobilist sloeg vanuit de richting Wekerom rechtsaf de Puurveenseweg in. Daarbij merkte hij de scooterrijder op het fietspad te laat op. Het gevolg was een aanrijding.

Auto's in de sloot na aanrijding op de Kraatsweg in Harskamp

Gemaakt: Donderdag, 03 oktober 2019 17:03

HARSKAMP - Bij een aanrijding op de Kraatsweg in Harskamp zijn twee auto's in de sloot beland. De auto's raakten zwaar beschadigd. Brandweer en ambulance kwamen met spoed ter plaatse.

 

Het ambulancepersoneel onderzoekt de inzittenden. Het is nog onbekend of er iemand gewond is geraakt.

Brandweer Ede rukt uit voor dakbrand aan de Reehorsterweg

Gemaakt: Donderdag, 03 oktober 2019 19:47

EDE - De hulpdiensten zijn donderdag 3 oktober uitgerukt voor een dakbrand aan de Reehorsterweg in Ede. Er bleek een melding binnen te zijn gekomen van rook vanaf het dak van een woning.

 

Het bleek na onderzoek te gaan om smeulende resten uit de open haard. De brandweer gaat uit voorzorg de schoorsteen nog even schoonmaken.

Brand in flat Van der Hagenstraat Ede blijkt BBQ

Gemaakt: Zaterdag, 05 oktober 2019 18:08

EDE - Zaterdagmiddag werd de brandweer van Ede opgeroepen voor een brand in de Elskamp flat aan de Van der Hagenstraat.

 

Bij aankomst bleek het niet te gaan om een brand maar een BBQ op het balkon van een woning op de 4e etage. De politie gaat in gesprek met de bewoners.

IJzeren staaf doorboort auto in Ede

Gemaakt: Maandag, 07 oktober 2019 17:06

EDE - Een ijzeren staaf heeft in Ede maandagmorgen 7 oktober een auto doorboord. Het slachtoffer raakte ernstig gewond.


Bij het ongeluk op de Molenstraat werd ook een traumahelikopter opgeroepen. De politie laat weten dat het om een eenzijdig ongeval gaat, waarbij de bestuurder een hekwerk raakte. Daarna schoot de staaf door de auto.

 

Het slachtoffer is naar het ziekenhuis vervoerd, over de ernst van zijn verwondingen is niets bekend.

Brandweer van Lunteren en Renswoude rukken uit voor 'brand'

Gemaakt: Maandag, 07 oktober 2019 22:02

LUNTEREN - Aan de Postweg in Lunteren is maandagavond brand uitgebroken in een werkplaats. De brandweer van Lunteren en Renswoude rukte rond 20:00 uur uit naar Snellen Stenen.

 

Gelukkig bleek het om een geplande oefening te gaan. Ook een OvD uit Ede en de hoogwerker uit barneveld deden mee aan de oefening. Bij een bedrijfsongeval was iemand klem komen te zitten onder een heftruck. Ook was er brand ontstaan op een zolderverdieping met een doorslag naar een andere ruimte waar nog een grote dieseltank stond. De brandweer korpsen konden na ongeveer een uur weer inpakken. De brandweer korpsen bedanken Snellen Stenen voor het beschikbaar stellen van de locatie.

 

Voor de brandweer korpsen is het doel van de oefening de onderlinge samenwerking te versterken bij incidenten. Zeker omdat het korps Renswoude onderdeel is van de Veiligheids Regio Utrecht en de korpsen van Barneveld en Lunteren onderdeel zijn van de Veiligheids en Gezondheidsregio Gelderland Midden.

Auto over de kop aan de Zuiderkade in Ede

Gemaakt: Dinsdag, 08 oktober 2019 06:50

EDE - Aan de Zuiderkade in Ede is dinsdagmorgen rond 06:15 uur een ongeval gebeurd. Een automobilist ging met de auto over de kop. Brandweer Ede Stadspoort en de HV uit Veenendaal kwamen ter plaatse.

 

Een persoon raakte gewond en werd in de ambulance behandeld. Over de oorzaak van het ongeval is nog niets bekend.

Veel schade bij aanrijding op de Bovenbuurtweg in Ede

Gemaakt: Dinsdag, 08 oktober 2019 16:26

EDE - Op de kruising Bovenbuurtweg met de Hoekelumse Brinkweg in Ede heeft dinsdagmorgen rond 10:00 uur een aanrijding plaatsgevonden tussen twee personenauto's. Niemand raakte gewond maar de schade aan beide voertuigen is aanzienlijk.

 

Twee auto's moesten afgesleept worden door een bergingsbedrijf. De kruising was enige tijd afgesloten.

Brandweer rukt uit voor brandalarm bij Woonzorgcentrum De Pleinen

Gemaakt: Woensdag, 09 oktober 2019 18:36

EDE - De brandweer van Ede is woensdagmiddag 9 oktober uitgerukt voot een automatisch brandalarm bij woonzorgcentrum De Pleinen aan de Pollenstein.

 

De melding kwam iets voor half vijf binnen bij de brandweer. Het is onbekend of er ook daadwerkelijk brand was.

Gasleiding geraakt bij werkzaamheden aan de Marconistraat in Ede

Gemaakt: Donderdag, 10 oktober 2019 13:16

EDE - Donderdag rond 08:45 uur werd de brandweer gealarmeerd voor een gaslek aan de Marconistraat in Ede. Een bewoner was bezig met werkzaamheden in de tuin waarbij hij een gasleiding heeft geraakt.

 

De bewoner schakelende Liander in die vervolgens de brandweer heeft gebeld. De brandweer is ter plaatse gekomen en heeft ook geconstateerd dat er een gasleiding is geraakt. De brandweer kon na een uurtje weer huiswaarts keren.

Drugsdealer van de straat gehaald in Ede

Gemaakt: Donderdag, 10 oktober 2019 16:54

EDE - Vanaf april 2019 ontving de politie in Ede signalen vanuit de wijken dat er door een persoon zou worden gedeald in drugs. De afgelopen maanden hebben zij hier onderzoek naar gedaan.


Op 22 augustus zijn afnemers van deze dealer op heterdaad aangehouden. Bij deze afnemers troffen agenten de door hen gekochte harddrugs aan. Aan het einde van de dag is de dealer op het station Ede-Wageningen, net voordat hij de trein wilde pakken, aangehouden. Hij heeft zich bij de aanhouding nog verzet, maar dat mocht niet baten.


Alle aangetroffen drugs zijn in beslag genomen. Ook is het vervoersmiddel van de dealer in beslag genomen, deze gebruikte hij namelijk om zijn drugs door Ede te vervoeren.


Het onderzoek is bijna afgerond en het dossier zal worden ingezonden naar justitie. De dealer moet zich gaan verantwoorden voor de rechter.

Automobilist rijdt door na aanrijding met fietsster op rotonde Bovenbuurtweg

Gemaakt: Vrijdag, 11 oktober 2019 15:37

EDE - Vrijdag 11 oktober heeft de politie in Ede een aangifte opgenomen van een vrouw die verklaarde vanmorgen een aanrijding te hebben gehad waarbij zij ten val is gekomen. Dit omstreeks 11:00 uur op de rotonde van de Bovenbuurtweg met de Jan Th. Tooroplaan. De bestuurder van de auto is na de aanrijding doorgereden zonder zijn gegevens achter te laten.


De fietsster heeft naast een kapotte fiets ook last van haar nek. De politie is nu op zoek naar de bestuurder van de auto. Aangezien het een druk verkeerspunt is verwacht de politie dat er getuigen zijn van deze aanrijding.


Heeft u iets gezien? Dan hoort de politie dat graag via telefoonnummer 0900-8844.

Auto op zijn kant bij aanrijding in Lunteren

Gemaakt: Zaterdag, 12 oktober 2019 17:01

LUNTEREN - Op de Van hogendorpstraat in Lunteren is zaterdagmiddag een auto op zijn kant beland na een aanrijding met een andere auto. Bij de aanrijding raakte een persoon lichtgewond.

 

De exacte oorzaak van de aanrijding is nog onbekend. Een berger sleept beide auto's af.

Bestuurder onder invloed rijdt tegen de vangrail op de A12, passagier gewond

Gemaakt: Zondag, 20 oktober 2019 10:50

EDE - Op de A12 bij Ede is zondagmorgen iets voor half 10 een ongeval gebeurd van Veenendaal naar Ede.

 

Net na de afslag Veenendaal ter hoogte van de Maanderbroekweg knalde een auto in de vangrail. De twee mannen belandde bij het eenzijdige ongeval in de betonnen middenvangrail. Twee rijstroken zijn richting Arnhem tijdelijk dicht. De bestuurder bleek onder invloed te zijn en is aangehouden. De passagier is naar het ziekenhuis gebracht.

Agenten uit Barneveld en Wageningen schieten collega's te hulp in Ede

Gemaakt: Zondag, 20 oktober 2019 18:09

EDE - Als je als agent over de portofoon hoort dat er collega's in de problemen zitten laat je direct al je werk vallen om zo snel mogelijk bij de collega's in nood te komen. Afgelopen nacht kwamen agenten in zo'n situatie terecht.


Wat in Ede begon met het aanspreken van personen in een groep die vuurwerk aan het afsteken waren, eindigde met bovenstaande kreet door de portofoon. Binnen no time stonden er politie eenheden uit Ede, Wageningen en Barneveld om de betreffende agenten te ontzetten. Eindresultaat is 1x aanhouding terzake belemmering/wederspannigheid en vernieling.

 

Behalve een kapotte bril kwamen de agenten er gelukkig ongeschonden vanaf. De schade wordt uiteraard verhaald.

Wat kan alcohol toch een boel slechte dingen losmaken in de mens.

Politie Ede zoekt eigenaren fietsen

Gemaakt: Maandag, 21 oktober 2019 17:20

EDE - De politie is Ede is op zoek naar de eigenaren van onderstaande fietsen. Zij hebben namelijk het vermoeden dat deze fietsen van diefstal afkomstig zijn, helaas is hier tot op heden nog geen aangifte van gedaan.

 

Op dit moment zit er een verdachte vast en wordt er onderzoek gedaan. Mocht u één van de fietsen herkennen neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844.

Veel schade bij aanrijding op de Doctor Willem Dreeslaan in Ede

Gemaakt: Dinsdag, 22 oktober 2019 06:28

EDE - Op de kruising Doctor Willem Dreeslaan met de A12 in Ede heeft maandagavond een ongeval plaatsgevonden. Door onbekende oorzaak zijn twee auto's met elkaar in botsing gekomen.

 

De bestuurders zijn door ter plaatse gekomen ambulancepersoneel gecontroleerd maar hoefden niet naar het ziekenhuis. De auto’s zijn door de berger afgesleept.

 

Ten tijde van de afhandeling was een deel van het kruispunt afgesloten, wat sommige automobilisten negeerden.