Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 23:51:09 Valkestein 6714BB Ede 6803 Prio Middel Eenheid | Ambulance 07-105

Ambulance 07-105

zaterdag 16 januari 2021

Archief

Vaten met mogelijk drugsafval aangetroffen in Ede

Gemaakt: Woensdag, 26 augustus 2020 20:41

EDE - Woensdagavond 26 augustus rond 18.40 uur zijn meerdere vaten met mogelijk drugsafval aangetroffen aan de Schampsteeg in Ede.

Handhavers van de gemeente Ede hebben het gebied rondom de vaten afgezet met lint. In overleg met de brandweer gaat actie worden ondernomen.

Gewonde bij aanrijding op de Galvanistraat in Ede

Gemaakt: Vrijdag, 28 augustus 2020 16:12

EDE - Op de Galvanistraat in Ede is vrijdagmorgen rond 07:00 uur een ongeval gebeurd. Twee auto's knalde op elkaar bij de afrit van de A30 komende vanuit de richting van de A12.

 

Eén persoon uit de personenauto raakte gewond en is naar het ziekenhuis De Gelderse Vallei gebracht. Een tweede inzittende uit de personenauto en de twee inzittenden van de bestelbus raakte niet gewond. Vanwege het ongeval zat de kruising enige tijd dicht. De politie onderzoekt de aanrijding en zal bekijken of 1 van de betrokkenen door rood is gereden. De schade aan de auto is aanzienlijk.

Brandweer doet onderzoek naar gaslucht in woning Bennekom

Gemaakt: Vrijdag, 28 augustus 2020 16:37

BENNEKOM - Vrijdagmiddag 28 augustus rond 14.10 uur heeft de brandweer onderzoek gedaan in een woning aan de Lindelaan in Bennekom.

 

In de woning werd een gaslucht geroken. De brandweer heeft diverse metingen verricht en het bleek te gaan om een gaslekkage. Liander is ter plaatse gekomen om het lek te repareren.

Pizzabezorger aangereden door bestelbus op kruising in Ede

Gemaakt: Vrijdag, 28 augustus 2020 18:59

EDE - Op vrijdagavond 28 augustus heeft er op de kruising Slotlaan / Hogerhorst een aan aanrijding plaats gevonden tussen een pizzabezorger op een scooter en een busje.

 

De pizzabezorger kwam van de Hogerhorst en wilde de Slotlaan oprijden en heeft hierbij een busje geraakt. De witte bus stond op de baan om rechtsaf te slaan. Maar wilde rechtdoor. Tot voor kort was dit een baan voor rechtsaf slaan en rechtdoor. Toen het verkeerslicht voor rechtsaf op groen sprong dacht de bestuurder dat hij rechtdoor kon rijden.

 

De pizzabezorger is met zijn knie tegen het busje geklapt. Hij is nagekeken in de ambulance maar hoefde niet mee met de ambulance.

Vrachtwagen met te hoge lading botst tegen viaduct op de A30 bij Lunteren

Gemaakt: Zaterdag, 29 augustus 2020 16:03

LUNTEREN - Op de A30 bij Lunteren is vrachtwagen met te hoge lading op een viaduct gebotst. Het omgeval gebeurde rond 12:00 uur op de A30 richting Barneveld bij het viaduct met de Nederwoudseweg.

 

De vrachtwagenchauffeur hoorde een enorme klap, en zag hoe de onderdelen achter de vrachtwagen in het rond vlogen. Rijkswaterstaat wist de snelweg snel vrij te maken van brokstukken. De file richting Barneveld bleef daardoor beperkt.

 

Vanwege het incident is voorlopig wel de afrit Scherpenzeel afgesloten. De politie onderzoekt hoe het incident heeft kunnen gebeuren.

Luntersekade in Ederveen afgesloten vanwege verwijdering loshangende takken

Gemaakt: Zaterdag, 29 augustus 2020 17:34

EDERVEEN - De brandweer van Ederveen is zaterdagmiddag enige uren bezig geweest aan de Luntersekade met het verwijderen van loshangende takken. Ongeveer twee weken na de storm hangen nog steeds takken gevaarlijk los in de bomen.

 

Met hulp van de hoogwerker uit Ede heeft de brandweer meerdere takken verwijderd uit zeker 6 verschillende bomen. Hiervoor sloot de brandweer de Luntersekade zo'n twee uur af voor verkeer.

Brandweer spoelt riool aan de Coba Ritsemastraat in Ede na sterke terpentinelucht

Gemaakt: Zaterdag, 29 augustus 2020 17:58

EDE - Zaterdagmiddag 29 augustus rond 17.00 uur werd de brandweer ingeschakeld na een sterke terpentinelucht aan de Coba Ritsemastraat in Ede.

 

Het vermoeden bestaat dat iemand aan het klussen is geweest en de terpentine in het riool heeft geloosd. De brandweer heeft het riool doorgespoeld om de terpentine te verdunnen.

Nest jonge duiven gered uit omgevallen boom aan de Sportparkweg in Ede

Gemaakt: Zondag, 30 augustus 2020 04:55

EDE - In de nacht van zaterdag op zondag 30 augustus, rond 1.00 uur, kreeg de brandweer van Ede een melding van stormschade aan de Sportparkweg.

 

Bij aankomst van de brandweer bleek er in de boom een nest met jonge duiven te zitten. De jonge duiven zijn in een bak mee gegaan naar de brandweerkazerne. Hier hebben medewerkers van de dierenambulance de duiven opgehaald.

Dr. W. Dreeslaan in Bennekom afgesloten vanwege koeien op de weg

Gemaakt: Zondag, 30 augustus 2020 16:34

BENNEKOM - Zondagmiddag 30 augustus rond 13.20 uur werd de Dr. W. Dreeslaan - N781 in Bennekom door politie afgesloten, nadat er koeien over de provinciale weg liepen.

 

Hoe de dieren hebben kunnen losbreken, is niet bekend. Uiteindelijk wisten de agenten samen met de eigenaar de koeien terug het weiland in te krijgen.

Twee gewonden na val met brommer op de Klinkenbergerweg in Ede

Gemaakt: Maandag, 31 augustus 2020 03:50

EDE - Zondagavond 30 augustus rond 23.45 uur heeft een ongeval plaatsgevonden op de Klinkenbergerweg in Ede.

 

Een brommer met daarop twee personen is door nog onbekende oorzaak onderuit gegaan. Twee personen raakten daarbij gewond. Één weghelft is door het ongeval afgesloten.

 

Door de val is forse schade ontstaan aan onder andere een hekwerk en een auto. De twee slachtoffers zijn per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Auto raakt van de weg in Lunteren en belandt in de sloot

Gemaakt: Donderdag, 03 september 2020 16:06

LUNTEREN - Donderdagmorgen 3 september rond 7.50 uur heeft een eenzijdig ongeval plaatsgevonden aan de Scharrenburgersteeg in Lunteren.

 

Een automobilist is met zijn auto van de weg geraakt en in een sloot beland. Bij het eenzijdige ongeval is niemand gewond geraakt. De politie heeft een wegdeel afgesloten.

 

Een bergingsbedrijf heeft de auto uit de loot gehaald en geborgen.

Gewonde bij kop-staart aanrijding op de Lage Valkseweg in Wekerom

Gemaakt: Vrijdag, 04 september 2020 17:37

WEKEROM - Vrijdagmiddag 4 september rond 17.05 uur heeft een kop-staart aanrijding plaatsgevonden op de Lage Valkseweg - N801 in Wekerom.

 

Twee auto's zijn achterop elkaar gebotst, hierbij raakte één persoon gewond. De weg is gedeeltelijk afgesloten.

Vier voertuigen betrokken bij kop-staart aanrijding op de Rijksweg in Ede

Gemaakt: Zaterdag, 05 september 2020 19:05

EDE - Zaterdagavond 5 september rond 18.30 uur heeft een ongeval plaatsgevonden op de Rijksweg - N224 in Ede.

 

Vier voertuigen raakten betrokken bij een kop-staartbotsing. Één persoon raakte gewond en is naar het ziekenhuis vervoerd. De verkeers ongevallen analyse is opgeroepen om het ongeval te onderzoeken.

 

Door de afsluiting van de A12 is het extra druk op de weg en ondervindt het verkeer veel hinder.

Brandweer blust schoorsteenbrand bij woning aan de Boslaan in Lunteren

Gemaakt: Zaterdag, 05 september 2020 21:27

LUNTEREN - In een woning aan de Boslaan in Lunteren is zaterdagavond rond 20:30 uur een schoorsteenbrand uitgebroken. De brandweer rukte met een tankautospuit en een hoogwerker uit.

 

De oudere bewoner kon op tijd naar buiten. De brandweer heeft het vuur gedoofd en de schoorsteenpijp geveegd. Ook heeft de brandweer de woning geventileerd. Door de brand hing er behoorlijk wat rook in de woning.

Kinderen krijgen traumabeertje na ongeval met bakfiets in Ede

Gemaakt: Zondag, 06 september 2020 16:44

EDE - Zondagmiddag 6 september rond 13.20 uur heeft er een aanrijdingl plaatsgevonden tussen een auto en een bakfiets op de Stadspoort in Ede.

 

In de bakfiets zaten twee kinderen die ongedeerd bleven. Ze hebben na hun heftige ervaring een traumabeer gekregen. De moeder van de kinderen is behandeld in een ambulance waarna ze voor verdere controle is overgebracht naar het ziekenhuis.

 

Het ongeval gebeurde bij een afrit naar de winkels. Het punt is een onoverzichtelijke situatie.

Belg en Duitser met elkaar in botsing op de A30 bij Lunteren

Gemaakt: Zondag, 06 september 2020 20:40

LUNTEREN - Een auto met Duist kenteken en een auto met Belgisch kenteken zijn zondagavond rond 20:15 uur op de A30 bij Lunteren met elkaar in botsing gekomen. De Duitser botste achterop de Belgische auto.

 

De schade is groot maar niemand is gewond geraakt. Volgens de inzittenden van de Belgische auto reed de bestuurder van de Audi heel erg raar en slingerde.

Wielrenner gewond bij aanrijding op de Frankeneng in Ede

Gemaakt: Dinsdag, 08 september 2020 14:00

EDE - Op de Frankeneng in Ede is dinsdagmorgen 8 september een wielrenner gewond geraakt bij een aanrijding met een automobilist. Tijdens het oversteken werd de man geschept.

 

De man is met de ambulance meegenomen naar het ziekenhuis. De schade aan de fiets is aanzienlijk. Het ongeval gebeurde rond 07:00 uur op de kruising met de Max Planckstraat.

Brandweer blust brand in schuur aan de Matendijk in Wekerom

Gemaakt: Woensdag, 09 september 2020 15:52

WEKEROM - Woensdagmorgen 9 september werd de brandweer gestuurd naar de Matendijk in Wekerom voor een schuurbrand. Bij aankomst werd opgeschaald naar Middel brand om meer eenheden ter plaatse te krijgen.

 

Bij de brand kwam veel rook vrij. De brandweer had het vuur snel onder controle en kon erger voorkomen. Wat er precies in brand heeft gestaan is onbekend.

Brandweer ingeschakeld voor kat in hoge boom Ede

Gemaakt: Donderdag, 10 september 2020 16:43

EDE - Donderdagmiddag 10 september rond 12.10 uur aan de Gerard Doustraat in Ede is een kat in een hoge boom geklommen.

 

Een buurtbewoner heeft hierop de brandweer gebeld, omdat het diertje klagelijk aan het mauwen was. De brandweer heeft met de hoogwerker geprobeerd bij de kat te komen, maar het beest klom steeds hoger. Uiteindelijk heeft de brandweer de actie gestaakt.

 

De kat zit nog steeds in de boom en het is afwachten of de kat er alsnog zelf uitkomt, of dat de brandweer opnieuw ingeschakeld moet worden.

Vier voertuigen betrokken bij kop-staart aanrijding op de N224 in Ede

Gemaakt: Donderdag, 10 september 2020 17:34

EDE - Donderdagmiddag 10 september rond 15.50 uur heeft een kop-staart aanrijding met vier voertuigen plaatsgevonden aan de Verlengde Arnhemseweg - N224 in Ede.

 

Bij de aanrijding zijn drie bestelbussen en een personenwagen betrokken. Eén persoon is na controle van de ambulanceverpleegkundige overgebracht naar het ziekenhuis. Door het ongeval was een deel van de weg afgesloten. Het verkeer werd om-en-om langs het ongeval geleid.

 

Een auto wilde afslaan en de achteropkomende bestuurder had dit niet tijdig in de gaten.

Auto in de vangrail na aanrijding op de A12 in Bennekom

Gemaakt: Vrijdag, 11 september 2020 18:05

BENNEKOM - Vrijdagmiddag 11 september rond 17.00 uur heeft een ongeval plaatsgevonden op de Rijksweg A12 in Bennekom. Een personenauto is achterop een voorganger gebotst. Een auto belandde door de klap in de vangrail, de andere auto raakte beschadigd.

 

Een persoon werd in een opgeroepen ambulance gecontroleerd maar niemand hoefde naar het ziekenhuis. Een berger komt de auto's bergen.

Fietser ernstig gewond na botsing met brommerrijder op de Molenstraat in Ede

Gemaakt: Vrijdag, 11 september 2020 21:23

EDE - Op de Molenstraat in Ede is vrijdagavond 11 september een fietser ernstig gewond geraakt. De fietser werd door een brommerrijder geschept net over het spoor richting de Telefoonweg. Het slachtoffer raakte ernstig gewond.

 

Naast twee ambulances kwam ook een traumahelikopter met aan boord een Mobiel Medisch Team ter plaatse. Het slachtoffer is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. Het ongeval gebeurde volgens 112 Meldingen Ede rond 20:50 uur.

Hennepknipperij opgerold in woning aan de Wijenburg in Ede

Gemaakt: Zaterdag, 12 september 2020 17:39

EDE - Op zaterdagmiddag 12 september heeft de politie een hennepknipperij opgerold in een woning aan de Wijenburg in Ede. Bij deze actie zijn 3 personen aangehouden, die op dat moment in de woning aanwezig waren.

 

Alle hennep is in beslag genomen en zal worden vernietigd. Ook heeft de politie een berging opengebroken, maar daar hebben ze niets aangetroffen. Hoe de politie de knipperij op het spoor is gekomen is niet bekend.

Bestuurder snorscooter in botsing met auto op oversteekplaats Copernicuslaan in Ede

Gemaakt: Zondag, 13 september 2020 15:00

EDE - Op de Copernicuslaan in Ede  is zondagmorgen rond 08:45 uur een ongeval gebeurd. Een bestuurder van een snorscooter knalde in de zijkant van een auto. De man op de scooter raakte hierbij gewond. Het slachtoffer is in de ambulance behandeld.

 

De aanrijding gebeurde op de oversteekplaats van het Lange Parkpad. Hoe ernstig de verwondingen waren is niet bekend. Beide bestuurders bleken niet onder invloed te zijn.

Vlam slaat in afzuigkap van woning aan de Krimweg in Hoenderloo

Gemaakt: Zondag, 13 september 2020 21:57

HOENDERLOO - De brandweerlieden van Hoenderloo en Apeldoorn zijn zondagavond even na zeven uur gealarmeerd voor een woning brand. Aan de Krimweg was de vlam in de pan geslagen en vervolgens de afzuiginstallatie in geschoten.

 

De brandweer van Hoenderloo had het vuur snel onder controle, brandweer Apeldoorn kwam net een overdruk ventilator ter plaatse. Nadat het vuur was geblust en de woning was geventileerd kon de brandweer retour naar de kazerne.

Man uit Lunteren heeft blauwe flitslampen in zijn auto gebouwd

Gemaakt: Maandag, 14 september 2020 17:34

LUNTEREN - Een man uit Lunteren had in zijn Audi blauwe flitsers ingebouwd. Hij hield al enige tijd vol dat hij bij een geheime afdeling binnen de politie werkzaam was. Dit bleek niet het geval te zijn.

 

De agenten hebben de man de flitsers direct laten verwijderen en inbeslaggenomen om misbruik in de toekomst te voorkomen. Er wordt proces verbaal tegen hem opgemaakt.

Uitslaande brand in chalet op Park Berkenrhode in Wekerom

Gemaakt: Maandag, 14 september 2020 21:52

WEKEROM - Op maandagavond 14 september rond 21.25 uur is brand ontstaan in een chalet op park Berkenrhode aan de Roekelseweg in Wekerom.

 

De brandweer schaalde de brand op waardoor er meerdere eenheden werden ingezet. Onbekend is nog hoe het vuur heeft kunnen ontstaan. Het zou gaan om een leegstaand chalet.

 

Voor zover bekend vielen er bij de brand geen gewonden. Onderzoek zal moeten uitwijzen wat de oorzaak van de brand is.

Brandweer doet onderzoek naar vreemde lucht bij garagebox aan de Sterkenburg in Ede

Gemaakt: Dinsdag, 15 september 2020 16:49

EDE - Dinsdagmiddag 15 september rond 13.45 uur heeft de brandweer onderzoek gedaan naar een vreemde lucht bij een garagebox aan de Sterkenburg in Ede.

 

Met azijn zou zijn geprobeerd om onkruid te verwijderen. De brandweer heeft metingen gedaan en uiteindelijk konden ze niets doen.

Man valt uit scootmobiel en raakt gewond in Ede

Gemaakt: Dinsdag, 15 september 2020 17:06

EDE - Dinsdagmiddag 15 september rond 14.55 uur heeft een eenzijdig ongeval plaatsgevonden met een scootmobiel aan de Ernst Casimirlaan in Ede.

 

Een man is uit zijn scootmobiel gevallen en gewond geraakt. Hij is behandeld in een ambulance waarna hij voor verder behandeling overgebracht is naar het ziekenhuis. Hoe de man uit de scootmobiel kon vallen blijft een raadsel.

Frontale aanrijding in bocht op de Laarweg in Harskamp

Gemaakt: Dinsdag, 15 september 2020 21:28

HARSKAMP - Op de Laarweg in Harskamp is dinsdagavond 15 september een ongeval gebeurd. Twee personenauto's knalde in een boscht op elkaar net voorbij de Lange Heideweg. Niemand raakte ernstig gewond.

 

De Laarweg is door het ongeval afgesloten voor verkeer. Eén van de auto's kwam in de sloot tot stilstand. Een van de betrokken bestuurders nam de binnenbocht.