Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 19:05:58 Graag Contact Met Cellengang Ede Prio Eenheid | Forensisch Arts Ambulance Arnhem GelderlandMidden
maandag 16 september 2019

VRIJDAG 30|05

Politie zoekt getuigen brand rijksmonument Enka Ede

EDE - In het onderzoek naar de brand in het monumentale ENKA-gebouw in Ede is de politie op zoek naar getuigen. Er is vermoedelijk sprake van brandstichting.

 

Maandagavond 19 mei omstreeks 21.30 uur brak er brand uit in het leegstaande pand aan de Dr. Hartogsweg. De brand weer moest eraan te pas komen om het vuur te blussen. De vierde etage werd echter volledig in de as gelegd. Omdat alle nutsvoorzieningen zoals gas, water en elektra in het pand zijn afgesloten kan een technische oorzaak worden uitgesloten.

 

Rood haar

Inmiddels heeft de politie met enkele getuigen gesproken. Daaruit blijkt dat er kort voor het uitbreken van de brand drie jongeren met fietsen zijn gezien die er mogelijk meer van af weten of anders belangrijke getuigen kunnen zijn. Het zou gaan om blanke jongens in de leeftijd van 15 a 16 jaar. Een van hen had rood haar en ze hadden onder meer mountainbikes bij zich. De politie komt graag met hen in contact, maar ook met andere getuigen die zich nog niet gemeld hebben. De politie is bereikbaar op telefoonnummer 0900-8844.

 

Zie ook:

Locatie