Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 21:04:51 Sporthal Dvo Achterstraat Bennekom 6721VM 13800 Prio Middel Eenheid | Ambulance 07-105

Ambulance 07-105

zaterdag 16 februari 2019

ZONDAG 09|08

Twee Edenaren aangehouden bij opstootje op Bevrijdingsplein

De agenten moesten ook klappen uitdelen om de groep tot bedaren te brengen

EDE - De politie heeft op zondag 9 augustus rond 04.30 uur moeten optreden op het Bevrijdingsplein in Ede. Kort daarvoor was er op het Maandereind al een opstootje waarbij meerdere personen elkaar te lijf gingen. Uiteindelijk werden twee Edenaren aangehouden.

BikesSurveillerende agenten (bikers) waren er snel bij en gaven de mensen opdracht te vertrekken. Op het Bevrijdingsplein gingen er vervolgens weer drie met elkaar op de vuist en weer gingen de agenten er tussen in staan om de partijen te scheiden. Daarbij gebruikten ze ook de fiets om zich af te schermen en om de partijen uit elkaar te halen. Andere agenten in de buurt waren ondertussen te hulp geschoten. Bij dit alles moesten agenten ook klappen uitdelen om de groep tot bedaren te brengen. Dat lukte uiteindelijk en met wat duw- en trekwerk werd iedereen uit het centrum begeleid.

Aanhoudingen

Een 19-jarige Edenaar vond het nodig om de agenten te beledigen; deze werd daarop aangehouden. Daarbij verzette de Edenaar zich, zodat er gepast geweld moest worden toegepast. De groep ging zich er mee bemoeien, maar dat had geen effect; de jongen werd geboeid afgevoerd. Een andere 19-jarige Edenaar werd ook aangehouden: hij was net als de anderen meerdere keren gevorderd te vertrekken, maar daar werd geen gehoor aangegeven.

Locatie