Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 12:41:14 Groenendaal Ede 6715BE 24531 Prio Middel Eenheid | Ambulance 07-105

Ambulance 07-105

dinsdag 26 maart 2019

DINSDAG 27|02

Facelift voor boerderij “Groot Tepelenburg” in Harskamp

De historische agrarische gebouwen op de boerderij worden gerestaureerd en er komt gedeeltelijke nieuwbouw

HARSKAMP - Boerderij 'Groot Tepelenburg' aan de Tepelenburgerweg 4 in Harskamp krijgt een facelift. Er komen in totaal vier vrijstaande woningen. De historische agrarische gebouwen op de boerderij worden gerestaureerd en er komt gedeeltelijke nieuwbouw. Hiermee wordt een markant punt in Harskamp met een eigentijds tintje in zijn oude glorie hersteld. Het college van burgemeester en wethouders keurde vandaag het bestemmingsplan voor het erf goed.

 

Schuurwoning

Naast de bestaande boerderij met deel worden ook de korenschuur en de kapschuur omgevormd tot schuurwoningen. Met een vierde nieuw te bouwen 'schuurwoning' is de metamorfose van de boerderij compleet. Ook de al aanwezige kleine gebouwen krijgen een nieuwe functie in dit plan. De bestaande paardenstal en kippenschuur gaan dienst doen als bijgebouw bij de 'kapschuurwoning' en de 'schuurwoning'. Op het erf stond in het verleden ook een schaapskooi. De oorspronkelijk fundering hiervan is nog altijd aanwezig en dient als basis om de schaapskooi te herbouwen. De schaapskooi wordt daarna een bijgebouw van de 'korenschuurwoning'.

 

Leilindes

Ook de oorspronkelijke beplanting en bomen, waaronder de leilindes voor de boerderij, blijven behouden. Aan de oostzijde van het perceel wordt een Klompenpad aangelegd.

 

Zuinig

Wethouder Willemien Vreugdenhil: ,,In Ede zijn we zuinig op ons landschap. Karakteristieke boerderijen horen daar bij. Ik ben blij dat met dit plan een cultuurhistorisch waardevol perceel in Harskamp behouden blijft en hersteld wordt.''

Locatie
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Headlines