Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 12:41:14 Groenendaal Ede 6715BE 24531 Prio Middel Eenheid | Ambulance 07-105

Ambulance 07-105

dinsdag 26 maart 2019

DINSDAG 06|03

Wethouder Weijland start sloop Somaterrein

Op het Somaterrein wordt een nieuwe woonwijk ontwikkeld

EDE - Wethouder Johan Weijland gaf maandag 5 maart het startsein voor de sloop van het voormalige Soma college. De sloop is nodig om de ontwikkeling van een nieuwe woonwijk mogelijk te maken. Het gebouw staat nog als enige bebouwing op het terrein; voor het overige was het al vrijgemaakt voor de komende ontwikkelingen. De sloop moet uiterlijk in mei van dit jaar klaar zijn.

 

Soma college

In het Soma college zijn jarenlang toekomstige machinisten van groot materieel opgeleid. Na het vertrek van de school is het gebouw voor diverse andere doeleinden gebruikt.

 

Hergebruik

De sloopwerkzaamheden worden uitgevoerd door firma Beijer uit Rhenen. Bijzonder is dat dit bedrijf bij haar werk uitgaat van het hergebruik van de materialen. Het sloopwerk wordt daarom zorgvuldig en in fases uitgevoerd. Een aantal medewerkers van firma Beijer zijn ook zelf opgeleid door het Soma college.

 

Nieuwe woonwijk

Op het Somaterrein wordt een nieuwe woonwijk ontwikkeld. Er komen tussen de 113 en 118 woningen, zowel koop als sociale huur. Een deel van de woningen, ongeveer 55, wordt door woningstichting Woonstede gebouwd. Het andere deel komt in handen van een nader te selecteren projectontwikkelaar, die voor de bebouwing gaat zorgen. Op dit moment ligt het bestemmingsplan ter inzage. Lees hier meer informatie.

 

Planning

Het bouwrijp maken staat gepland voor eind 2018 en begin 2019. Het bouwen van de woningen gebeurt in 2019 en 2020.

Foto's
1/1
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Headlines