Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 17:48:14 Nieuwe Maanderbuurtweg Ede 6717BC 24136 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 07-107

Ambulance 07-107

zondag 24 maart 2019

VRIJDAG 09|03

Slijpkruikgebied onderdeel van landgoed Kernhem

Omwonenden blijven nauw betrokken bij de verdere ontwikkeling van het park

EDE - Het Slijpkruikgebied in Ede is helemaal opnieuw ingericht. Hierdoor is het landgoed Kernhem een stukje over de N224 heen gegroeid. Het gebied heeft een meer parkachtig karakter gekregen en de lanenstructuur loopt nu helemaal door vanaf het landgoed Kernhem.

 

Resultaat

Het Slijpkruikgebied ligt ten zuiden van de N224 en wordt intensief gebruikt door bewoners van onder meer de Zeeheldenbuurt, De Indische Buurt en De Vogelbuurt. In nauw overleg met de omwonenden is het park de voorbije maanden getransformeerd van een sleets gebied naar een mooie parkachtige omgeving met elementen van de Engelse landschapsstijl. Langs de N224 zijn nieuwe houten hekwerken geplaatst. Als afronding van het project zijn deze week nieuwe bankjes geplaatst.

 

Wethouder Willemien Vreugdenhil is blij met het resultaat. ,,Het Slijpkruikgebied was door de jaren heen wat rommelig geworden. Samen met de omwonenden hebben we nu een mooi park gemaakt, dat goed aansluit op landgoed Kernhem. Als straks het gras weer gaat groeien en de bomen uitlopen, wordt het een hele fijne plek voor de hele buurt.''

 

Toekomstplannen

Omwonenden blijven nauw betrokken bij de verdere ontwikkeling van het park. Zo zijn er nog plannen om een natuurlijke speeltuin en een kunstwerk te maken.

Foto's
1/1
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie