Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 22:14:42 (dia) Kerkweg 6717EZ Ede 62226 Prio Middel Eenheid | Ambulance 07-116

Ambulance 07-116

dinsdag 11 mei 2021

Dankzij onze (lokale) adverteerders is dit artikel gratis te lezen. Koop lokaal en steun deze ondernemers!

ZONDAG 15|04

Filmopnames Lyrebird op het Enka terrein in Ede

De film gaat over meestervervalser Han van Meegeren

EDE - Op zondag 15 april was het erg druk op een klein stukje van het Enka terrein in Ede. Hier werden vandaag opnames gemaakt voor een internationale film, met de titel Lyrebird.

 

Al bijna 2 weken geleden begon men met de voorbereidingen van het decor. Er is een stukje Rotterdam nagebootst van rond 1945. De gehele dag werd er gefilmd om het perfecte plaatje te krijgen.

 

De omwonenden zijn door de productie netjes per brief geïnformeerd over de opnames. Ook dat de doorgaande weg die langs de filmset loopt de gehele dag afgesloten zou zijn. De film gaat over meestervervalser Han van Meegeren. Een schilder die werken van Van Hals en Vermeer vervalst heeft.


Na de oorlog dook er een onbekend werk op van Vermeer in de collectie van G├Âring. Na onderzoek bleek dit een vervalsing van van Meegeren te zijn. Van Meegeren werd veroordeeld voor 1 jaar gevangenisstraf, maar de dag voordat hij de cel in moest overleed Van Meegeren aan een hartinfarct op 58 jarige leeftijd.

 

NL FILM & TV B.V. maakt de opnames in Nederland, samen met een Engelse productiebedrijf. Dit doen zij voor en namens een Amerikaanse Imperative Entertainment. Er zullen diverse opnames in Nederland en Engeland plaatsvinden.

Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant

Headlines