Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 22:51:37 C2 Cva Unit Gelderse Vallei Willy Brandtlaan Ede 6716RP 15103 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 07-105

Ambulance 07-105

donderdag 21 februari 2019

WOENSDAG 16|05

Brandweerkazerne Ede is doorkomstplaats Roparun

Kom ze aanmoedigen en geniet van pannenkoeken!

EDE - In de nacht van zondag 20 op maandag 21 mei (pinksterweekend) is Ede doorkomstplaats van de Roparun op de route van Hamburg naar Rotterdam. Tussen 3.15 uur en 8.00 uur worden 85 teams gastvrij ontvangen in de brandweerkazerne met de lekkerste pannenkoeken van Nederland. Iedereen is welkom om deze toppers aan te moedigen.

 

Ede is een doorkomstplaats van de Roparun op de route van Hamburg naar Rotterdam. De verzorgings- en doorkomstplaats is de brandweerkazerne aan de Klinkenbergerweg. Daar worden de estafettelopers, hun begeleiders en publiek ontvangen. Het eerste jaar was in 2013 en Ede is inmiddels een zeer bekend en geliefde doorkomst voor de deelnemende teams. Er is gelegenheid om te eten, te drinken, te slapen, te douchen of gewoon even pauze te houden. De lopers komen tussen 3.15 uur en 8.00 uur Ede binnen.

 

Prijzen en pannenkoeken

Al 5 jaar op rij is Ede in de prijzen gevallen als beste doorkomststad. Niet in de laatste plaats vanwege de geweldige pannenkoeken die door een team van vrijwilligers worden gebakken. Dit heeft de afgelopen jaren een totaalbedrag van € 75.000 opgeleverd. Dit wordt besteed aan lokale organisaties op gebied van palliatieve zorg.

 

Motto Roparun

'Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven'.

 

De Roparun is een estafetteloop voor een goed doel met startlocaties in Parijs en Hamburg en een gezamenlijke finish in Rotterdam. Een Roparunteam bestaat uit maximaal acht lopers die dus ieder gemiddeld zo'n 65 kilometer lopen oftewel meer dan anderhalve marathon(!). De afgelopen 26 edities van de Roparun is al meer dan 78 miljoen euro opgehaald voor zorg voor mensen met kanker.

 

Moedig aan, samen met de burgemeester

Tijdens de Roparun 2018 is de brandweerkazerne weer open voor het publiek. Iedereen is welkom om de teams aan te moedigen. Burgemeester René Verhulst fietst een stuk met de teams mee vanaf de Driesprong om aan te moedigen.

 

Doorkomststad Ede is mogelijk gemaakt door de werkgroep Roparun Ede en vele vrijwilligers onder leiding van Co Vink van de brandweer.

Foto's
1/1
Locatie
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie