Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 09:45:47 Bellen Met Cellengang Ede Prio Eenheid | Forensisch Arts Ambulance Arnhem GelderlandMidden
maandag 20 mei 2019

WOENSDAG 28|11

Duizenden bewoners vakantieparken Veluwe illegaal

Ook bewonen honderden mensen de parken om bewust buiten het zicht van autoriteiten te blijven, onder meer vanwege crimineel gedrag

VELUWE - Duizenden mensen wonen illegaal op een vakantiepark gelegen in één van de elf gemeenten op de Veluwe. Het gaat onder andere om spoedzoekers, arbeidsmigranten en kwetsbare groepen die een toevluchtsoord zoeken vanwege persoonlijke problemen.

 

Dat blijkt woensdag uit een onderzoek dat het ministerie van Binnenlandse Zaken samen met de provincie Gelderland en elf Gelderse gemeenten heeft laten doen naar permanente bewoning van recreatieparken.

 

Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en het programma Vitale Vakantieparken om meer inzicht te krijgen in de aard en omvang van permanente bewoning op de Veluwse vakantieparken. Minister Ollongren van BZK heeft het rapport vandaag naar de Tweede Kamer gestuurd.

 

Uit het onderzoek komt naar voren dat het gaat om ouderen en jongvolwassenen bewoners met een alternatieve woonbehoefte of levensstijl, spoedzoekers en arbeidsmigranten. Maar ook om kwetsbare groepen die zoeken naar een toevluchtoord vanwege persoonlijke problemen. Gezamenlijk bewonen ze tussen de drie- en vijfduizend recreatie-objecten.

Foto's
1/1
Reacties
gert zegt: spacer
bouw vooral geen huizen bij. we hebben al 30 jaar genoeg betaalbare woninggen.... (carcasme uit) en nu snel woningen bijbouwen voordat de onrust komt....
28-11-18 21:54
Score: 12
Holiday zegt: spacer
Geef nu gewoon ouderen, gepensioneerden toestemming om daar te mogen wonen en pak de rest dan ook aan.
Slagboom open van 9:00 uur tot 22:00 uur, daarna mag er niet meer gereden worden op een park.
Nu rijden ze om 5:30 uur al over het lawaaiige grind naar hun werk of komen ze ´s nachts om 4:00 uur weer terug op de camping waar mensen voor hun rust liggen te slapen.
29-11-18 15:09
Score: 3
S zegt: spacer
Vind ik ook, laat ouderen daar wonen.
Dan hebben jonge gezinnen meer ruimte in de stad.
02-12-18 10:46
Score: 0
meh zegt: spacer
Bullshit, als mensen daar niet permanent mogen wonen trap dan ook de ouderen daar weg.
03-12-18 19:37
Score: -1
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie