Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 00:13:22 Witte De Withstraat 6712HA Ede 64173 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 07-111

Ambulance 07-111

maandag 26 augustus 2019

DINSDAG 06|08

Bekrassing auto in Ede loopt uit op poging doodslag

Door de hoge snelheid en het roekeloze rijgedrag van de verdachte zijn er bijna twee voetgangers overreden

EDE - Zondagavond kreeg de politie meerdere meldingen over iemand die auto's aan het bekrassen was op de Rubensstraat in Ede. Ook waren er meerdere getuigen die belden over de gevaarlijke rijstijl van de verdachte.


De verdachte zou met een hoge snelheid gevlucht zijn. Door de hoge snelheid en het roekeloze rijgedrag van de verdachte zijn er bijna twee voetgangers overreden. De voetgangers konden nog net op tijd aan de kant springen om te voorkomen dat zij aangereden zouden worden. De verdachte is vervolgens uitgestapt en er ontstond een conflict tussen hem en een van de voetgangers.


Door informatie van oplettende getuigen konden agenten het adres van de verdachte achterhalen. Zij hebben zijn woning vervolgens omsingeld en zijn deur "geforceerd" waarna hij kon worden aangehouden.


De verdachte is daarna ingesloten op ons cellencomplex en wordt verdachte van vernieling en poging tot doodslag. Het rijbewijs van de verdachte is gezien zijn gevaarlijke acties ingevorderd en hij zal een rijvaardigheidsonderzoek van het CBR (Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen) krijgen.


Er wordt nu onderzoek gedaan om te kijken of de verdachte ook betrokken is bij de eerdere bekrassingen.

Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie