Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 14:01:38 (intrekken Alarm Brw) Oms Brandmelding O0044 Winkelcentrum Bellestein Bellestein Ede Prio Hoog Eenheid | Blusgroep spoed Stadspoort Brandweer Ede...
zaterdag 30 mei 2020

DINSDAG 17|09

Zeer grote brand in wok restaurant Ede onder controle

Elf personen ademden rook in en zijn onderzocht door ambulancepersoneel.
EDE - De brandweer is dinsdagavond rond 18.30 uur met  groot materieel uitgerukt naar een brand bij een wok-restaurant Oriental Wok in het centrum van Ede. 
 

Bij de brand aan de Achterdoelen kwam veel rook vrij.  Na een uur was de hardnekkige brand onder controle.

Elf personen ademden rook in en zijn onderzocht door ambulancepersoneel. Niemand van hen hoefde volgens woordvoerder Mark van Zwam van de hulpdiensten naar het ziekenhuis.

 

Mensen die in het restaurant waren tijdens het ontstaan van de brand hebben het pand zelfstandig verlaten. Ook bewoners van omliggende woningen zijn uit hun huizen. 

 

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Volgens Van Zwam heeft het vuur gewoed in de afzuiginstallatie en kon het daardoor snel uitbreiden naar het dak. De schade is aanzienlijk in het pand. 

 

Update

Eén persoon is naar het ziekenhuis gebracht voor verdere behandeling. Het restaurant heeft grote schade opgelopen, drie woningen op dit moment niet bewoonbaar. Salvage (namens verzekering) zorgt voor eerste opvang en afhandeling schade.

Reacties
Angela zegt: spacer
Wat erg dit voor al voor de eigenaar van de wok restaurant en voor de mensen die daar boven wonen
Heel veel sterkte voor deze mensen en voor de eigenaar ik leef met ze mee
Ik kwam graag daar in de wok restaurant bij deze vriendelijke mensen voor hun is het 1 grote drama hun wok restaurant is er niet meer ik heb hier geen worden voor
18-09-19 07:35
Score: 5
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant

Headlines