Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 21:35:14 Prof. Oudpark 6716EJ Ede 115697 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 07-116

Ambulance 07-116

maandag 21 september 2020

ZONDAG 22|03

Help je huisarts én de andere helden in de zorg

Help onze helden in de hulpverlening aan genoeg mondkapjes

NEDERLAND - Het vraag- en aanbodplatform ppeneeded.com is gelanceerd. De website wil particulieren en bedrijven koppelen aan de zorgverleners. Sinds de uitbraak van het coronavirus is er sprake van een toename in vraag naar mondkapjes. De initiatiefnemers willen een tekort aan mondkapjes voor de zorgverleners voorkomen.

 

Zorgverleners zetten as we speak alles op alles om patiënten zo goed mogelijk te helpen in de strijd tegen het coronavirus. Een komend tekort aan mondkapjes dreigt het voor hen extra moeilijk te maken om hun werk veilig te kunnen doen. Een tekort dat niet alleen ontstaat in ziekenhuizen, maar steeds vaker ook bij huisartsen, kleine zorginstellingen en verloskundigen.

 

Om te voorkomen dat het gebrek aan mondkapjes toeneemt en kleinere lokale hulpverleners buiten de boot vallen wil de website in kaart brengen welke hulpverleners precies mondkapjes nodig hebben en waar deze juist beschikbaar zijn. Dat kan bij andere zorginstellingen, hulpverleners of bij particulieren zijn. Onze focus ligt daarbij op de kleinere organisaties en lokale hulpverleners in de zorg. De website sturen vraag en aanbod door naar het Rode Kruis zodat er vanuit daar een gecoördineerde verdeling wordt gemaakt om er zo voor te zorgen dat deze mondkapjes terechtkomen bij degenen die het op dat moment het meeste nodig hebben.

 

Hoe het werkt

Via het formulier op ppeneeded.com kunnen zorgverleners aangeven hoeveel en welke soort mondkapjes er nodig zijn, daarnaast hebben particulieren en ondernemingen de mogelijkheid aan te geven hoeveel zij er nog beschikbaar hebben. Vervolgens worden vraag en aanbod door het platform met elkaar gematcht. De verspreiding van de mondkapjes wordt, volgens ppeneeded.com, zoveel mogelijk afgestemd met ROAZ (Regionaal Overleg Acute Zorgketen) en organisaties die daarin samenwerken om ervoor te zorgen dat de mondkapjes terecht komen bij degenen die deze op dat moment het meeste nodig hebben. Om daar aan toe te voegen: Mondkapjes worden alleen geleverd aan zorgaanbieders die officieel in Nederland geregistreerd staan.'

Foto's
1/1
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant

Headlines