Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 17:20:57 S Heerenloo Loc Apeldoornseweg Apeldoornseweg 6733SC Wekerom 95580 Prio Middel Eenheid | Ambulance 07-119

Ambulance 07-119

vrijdag 07 augustus 2020

MAANDAG 04|05

Agenten in Wekerom treffen 30.000 euro cash aan in doos voor kattenvoer

Een 36-jarige man uit Leusden is aangehouden voor witwassen

WEKEROM - De politie heeft zondag 3 mei op de Apeldoornseweg in Wekerom een 36-jarige man uit Leusden aangehouden voor witwassen. In zijn auto troffen de agenten gesealde bundels met bankbiljetten aan. In totaal 30.000 euro. Het geld in in beslag genomen.


Medewerkers van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid zagen tijdens de controle van de auto in het middenconsole twee telefoons liggen waarvan ze er één herkenden als een zogenaamde 'cryptotelefoon'. Dat zijn telefoons die doorgaans gebruikt worden om te communiceren zonder dat de politie kan meeluisteren. In een plastic tas trof de politie een kartonnen doos aan. Op die doos stond de afbeelding van een poes en het opschrift: 'Beutel-variation mit Fleisch und Sauce'; dus kattenvoer. Echter in de doos zat dit keer geen kattenvoer maar bundels geld, netjes geseald en in totaal 30.000 euro. De bestuurder kon geen logische verklaring geven over de herkomst van het geld en werd als verdachte van witwassen aangehouden. De telefoons zijn ook in beslag genomen.

 

De politie stelt een onderzoek in naar de herkomst van het geld.

Foto's
1/1
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant

Headlines