Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 16:00:10 Opaalstraat 6713VD Ede 82284 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 07-101

Ambulance 07-101

zaterdag 19 juni 2021

Dankzij onze (lokale) adverteerders is dit artikel gratis te lezen. Koop lokaal en steun deze ondernemers!

DINSDAG 26|05

Komt er meer ruimte voor de terrassen in het centrum van Ede?

Horeca ondernemers in Ede mogen van 1 juni t/m 1 november hun terras verruimen

EDE - Horecaondernemers, inwoners en ook wij als gemeenten zijn blij dat, als alles goed gaat, op 1 juni de horeca weer op kan starten en de terrassen weer open kunnen. Het is voor horecaondernemers nog een hele klus om hun zaak en terras zodanig in te richten dat de 1,5 meter afstand gewaarborgd kan worden. Daarom is burgemeester Verhulst met de accountmanagers van de gemeente Ede in gesprek gegaan met Koninklijke Horeca Nederland en de Stichting SBE.

 

Puzzel
Samen onderzoeken we welke ruimte er letterlijk is voor de terrassen. Kunnen we de bestaande terrassen tijdelijk wat groter kunnen maken? Of zijn er plekken in het centrum waar we extra ruimte voor uitbreiding van terrassen kunnen maken? Alles om te zorgen dat het normale aantal zitplekken ondanks de 1,5 meter regel toch behouden kan worden.

 

Een behoorlijke puzzel, dat zult u wel begrijpen. We moeten daarbij namelijk ook rekening houden met de veiligheid in het centrum, het winkelend publiek, de markt etc.

 

De gemeente Ede verwacht met een voorstel voor de kaders te komen. Hiermee kunnen ondernemers met een terrasvergunning aan de slag om hun terras volgens deze kaders in te richten.

Foto's
1/1
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant

Headlines