Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 17:28:36 Irenelaan 6721EA Bennekom 82327 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 07-101

Ambulance 07-101

zaterdag 19 juni 2021

Dankzij onze (lokale) adverteerders is dit artikel gratis te lezen. Koop lokaal en steun deze ondernemers!

DINSDAG 26|05

Samen met Burgemeester Verhulst maakte Handhaving Ede vandaag een statement tegen geweld richting handhavers

Sinds de coronamaatregelen van kracht zijn, neemt de druk op de boa's steeds verder toe

EDE - Een buitengewoon opsporingsambtenaar (boa) van de gemeente Ede moest zaterdag naar het ziekenhuis nadat hij een hoofdwond had opgelopen bij een aanhouding op de Posthoornstraat. Een andere handhaver kwam met kneuzingen aan hand en pols ook niet ongeschonden uit de strijd.

 

Handhaving Ede maken vandaag samen met Burgemeester Verhulst een statement tegen het geweld richting handhavers door het hele land.

 

Sinds de coronamaatregelen van kracht zijn, neemt de druk op de boa's steeds verder toe. Volgens de Nederlandse Boa Bond komt daar ook steeds vaker geweld bij kijken. De bond maakt zich daarnaast hard voor betere bewapening van boa's om zichzelf te kunnen verdedigen. Nu hebben boa's doorgaans alleen handboeien bij zich. De bond pleit ervoor boa's uit te rusten met een wapenstok en pepperspray.

 

Edese boa's beschikken al over een wapenstok en willen die graag houden.

 

"Bij onze werkzaamheden kunnen wij van alles tegenkomen, waarbij we het helaas niet altijd op kunnen lossen met een gesprek. Om onze taak goed en veilig uit te kunnen voeren moeten wij ook de juiste uitrusting hebben. Daarom pleiten wij na 20 jaar een wapenstok te hebben gedragen voor het behoud hiervan en vragen wij steun vanuit de minister!"

Foto's
1/1
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant

Headlines