Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 16:00:10 Opaalstraat 6713VD Ede 82284 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 07-101

Ambulance 07-101

zaterdag 19 juni 2021

Dankzij onze (lokale) adverteerders is dit artikel gratis te lezen. Koop lokaal en steun deze ondernemers!

DONDERDAG 04|06

Grote zoekactie in Otterlo na ANPR hit in Voorthuizen

De politie was met meerdere voertuigen aanwezig in Otterlo in de hoop de verdachten alsnog aan te kunnen houden

OTTERLO - De politie heeft donderdagochtend een grote zoekactie in Otterlo op touw gezet. Reden daartoe was het feit dat de politie een auto die kort daarvoor achtervolgd werd, onbeheerd aantrof in de buurt van De Zanding.

 

Rond 06.20 uur werd het kenteken van de auto op een buitenweg in Voorthuizen opgemerkt door een ANPR-camera. Dat is een systeem dat de meldkamer alarmeert wanneer gezochte voertuigen worden gesignaleerd. Toen de agenten het voertuig wilde staande houden ging de auto er vandoor. Na een achtervolging trof de politie de bewuste auto in de buurt van De Zanding in Otterlo onbeheerd aan.

 

De politie was met meerdere voertuigen aanwezig in Otterlo in de hoop de verdachten alsnog aan te kunnen houden. Op alle uitvalswegen maar ook in diverse wijken stond een politieauto of -motor. Voor de zoektocht werd ook de politiehelikopter ingezet. Tot nu toe zijn er geen aanhoudingen verricht.

 

Benzine

Tijdens het onderzoek vonden rechercheurs spullen in de auto, mogelijk explosieven. Ook de brandweer was op de parkeerplaats aanwezig. Rechercheurs vertrouwden het niet en schakelden de EOD in. Die oordeelde dat er geen explosiegevaar was. In de zwarte Audi RS6 lag wel een voorraad benzine.

 

 

Het aangetroffen voertuig is in beslag genomen en wordt afgesleept.

Foto's
1/1
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant

Headlines