Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 22:33:52 Dr. A. Kuyperstraat 6741XK Lunteren 28548 Prio Middel Eenheid | Ambulance 07-107

Ambulance 07-107

vrijdag 05 maart 2021

ZATERDAG 26|09

Grote zoektocht in maïsveld Terschuur na melding van overval

Eenheden uit Barneveld, Amersfoort, Leusden en de Landelijke Eenheid kwamen met meerdere wagens ter plaatse waaronder hondengeleiders

TERSCHUUR - De politie en brandweer hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag 26 september uren gezocht naar een aantal verdachten personen in een maïsveld.

 

Rond 02:00 uur kwam een overval melding binnen aan de Hoevelakenseweg in Terschuur. Het bleek niet te gaan om een overval maar om een inbraak waarbij de verdachten werden betrapt, waarna een conflict ontstond en de verdachten op de vlucht sloegen. Eenheden uit Barneveld, Amersfoort, Leusden en de Landelijke Eenheid kwamen met meerdere wagens ter plaatse waaronder hondengeleiders. De politie heeft de omgeving afgezocht, uiteindelijk werd ook de brandweer van Zwartebroek ingezet met een warmtebeeldcamera en de hoogwerker van Barneveld om vanuit de lucht ondersteuning te bieden. De whatsapp groep uit Kootwijkerbroek was ter plaatse met een drone met warmtebeeldcamera.

 

Uiteindelijk is er na ruim twee uur zoeken niemand meer aangetroffen. Later in de nacht zijn er wel drie mannen aangehouden in de omgeving van Harderwijk. Dit in verband met mogelijke betrokkenheid bij een bedrijfsinbraak vrijdagavond rond 23.20 uur. "We onderzoeken of zij ook zijn te linken aan de woninginbraak in Terschuur," aldus de persvoorlichter van de politie. Het gaat om drie mannen van 26, 28 en 36 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats.

Video's
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant

Headlines