Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 22:33:52 Dr. A. Kuyperstraat 6741XK Lunteren 28548 Prio Middel Eenheid | Ambulance 07-107

Ambulance 07-107

vrijdag 05 maart 2021

DONDERDAG 12|11

Hoogste punt nieuw schoolgebouw Ederveen bereikt

In het nieuwe scholencomplex is straks plaats voor ongeveer 685 leerlingen

EDERVEEN - Een mijlpaal voor de bouw van het nieuwe scholencomplex van de Calvijnschool en de Julianaschool in Ederveen: het hoogste punt is bereikt. In het nieuwe scholencomplex is straks plaats voor ongeveer 685 leerlingen. In het gebouw komt ook een gymzaal en is ruimte voor het bestuursbureau van De Viermaster (vereniging voor protestants christelijk onderwijs) en paramedische voorzieningen.


Zowel de reformatorische Calvijnschool als de hervormde Julianaschool zitten in een pand dat niet langer voldoet aan de eisen van de huidige tijd. De Calvijnschool is op dit moment gehuisvest in een hoofdgebouw van zo'n 50 jaar oud en geeft haar lessen op vijf verschillende locaties. Het nieuwe complex biedt onderdak aan beide scholen. Het wordt een duurzaam gebouw, met een sedum dak, zonnepanelen en natuurlijk goede isolatie. De bouw van het nieuwe complex wordt gecoördineerd door Kleissen bouwmanagement en advies en uitgevoerd door Zegers bouw.

 

Leon Meijer, wethouder onderwijs: "We vierden in klein comité en op gepaste afstand het hoogste punt van het nieuwe gebouw voor twee scholen. Een prachtig en duurzaam gebouw waar de leerlingen van deze twee scholen straks onderwijs krijgen. En dat niet alleen, de school biedt na schooltijden ook onderdak aan buurt en verenigingsactiviteiten. Een prachtige aanvulling voor het dorp."

 

Frans Stufken, Calvijnschool: "In de afgelopen 14 jaar is het aantal leerlingen op de Calvijnschool verdubbeld van 249 in 2006 tot 501 in 2020. We kampen al jaren met ruimtegebrek. Op dit moment zitten er 11 groepen in tijdelijke huisvesting op verschillende locaties in Ederveen. Vanaf 2008 zijn we intensief met de gemeente Ede in gesprek. Het bleek al snel dat uitbreiden op de huidige locatie niet mogelijk is, omdat het perceel te klein is om voldoende pleinruimte over te houden. Daarna zijn er verschillende onderzoeken gedaan en hebben we gezocht naar een geschikte locatie. Uiteindelijk heeft de gemeenteraad besloten de nieuwbouw van beide scholen naar voren te halen. We zijn blij dat het uiteindelijk zover is gekomen en dat nu de nieuwbouw in een zover gevorderd stadium is dat het hoogste punt is bereikt."

 

IJsbrand van der Veer, Julianaschool: "De Julianaschool is opgericht in 1955 als Hervormde school, een initiatief vanuit de hervormde gemeente van Ederveen. Vanaf 2006 hoort de school bij protestants-christelijke schoolvereniging De Viermaster. Wij zijn een echte dorpsschool met ruim tweehonderd leerlingen. Sinds de oprichting is het huidige schoolgebouw regelmatig uitgebreid en aangepast, maar het voldoet niet meer aan de eisen van het onderwijs in deze tijd. We zijn daarom blij met de nieuwe school."

Foto's
1/1
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant

Headlines