Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 20:52:52 Rembrandtlaan 6717NP Ede 62210 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 07-105

Ambulance 07-105

dinsdag 11 mei 2021

Dankzij onze (lokale) adverteerders is dit artikel gratis te lezen. Koop lokaal en steun deze ondernemers!

WOENSDAG 18|11

Corona Impact Monitor: lichte toename werkloosheid en faillissementen

Op basis van de monitor is de verwachting dat de werkloosheid en het aantal faillissementen in 2021 verder zullen toenemen

EDE - De coronacrisis is nog niet sterk terug te zien in de werkloosheidscijfers en het aantal faillissementen in de gemeente Ede. Wel is er sprake van een lichte stijging. Dat komt naar voren uit actualisatie van de Edese Impactmonitor Covid-19. Deze monitor laat zien wat de invloed is van het coronavirus op de lokale economie en samenleving.

 

Werkloosheid
Op basis van de monitor is de verwachting dat de werkloosheid en het aantal faillissementen in 2021 verder zullen toenemen. 'De steunmaatregelen doen hun werk maar het effect voor de lange termijn is nog onzeker.' Aldus wethouder Leon Meijer.

 

Kwetsbare positie
Meijer: 'Waar we ons met name zorgen over maken is dat vooral inwoners in een kwetsbare positie door de coronacrisis worden getroffen. Neem bijvoorbeeld mensen met een psychische kwetsbaarheid. Door de coronamaatregelen zijn werk, dagbesteding of andere activiteiten buitenshuis voor hen veelal weggevallen. Hiermee is structuur en contact met andere verdwenen. Bij sommige mensen leidt dat tot gevoelens van eenzaamheid en somberheid.' Partijen in de sociale basis bundelen de krachten in het platform informele zorg en bieden inwoners in quarantaine waar mogelijk ondersteuning.

 

Toenemende druk
Een andere trend die de Impactmonitor laat zien is dat de druk op de maatschappelijke opvang en de gemeentelijke sociale teams door de coronamaatregelen is toegenomen. Meijer: 'Het is goed dat we de actuele ontwikkelingen met behulp van de Impactmonitor nauwgezet kunnen volgen, daardoor kunnen we snel handelen als dat nodig is.'

 

De gemeente Ede heeft als een van de eerste gemeenten in Nederland een coronamonitor ingesteld. Daarin verzamelt de gemeente allerlei data die een indruk geven van de coronacrisis op het leven en het werken in de gemeente Ede.

Foto's
1/1
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant

Headlines