Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 14:21:21 Bgm-01 Dv Vervuild Wegdek Baan Alfa Genieweg Isk-rondwg Zuid Harskamp 282235 Prio Middel Eenheid | Plv. commandant ISK Brandweer Ede GelderlandMidden
woensdag 27 januari 2021

WOENSDAG 02|12

Man kijkt mee tijdens pinnen en steelt daarna pinpas

Alleen al in Gelderland wordt hij verdacht van zeker elf zaken van pinpasfraude

GELDERLAND - Zaterdag 28 november heeft de politie na lang onderzoek een man van 44 zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden in een hotel in Almere. Alleen al in Gelderland wordt hij verdacht van zeker elf zaken van pinpasfraude.

 

De man wordt ervan verdacht over de schouders van mensen mee te kijken tijdens het pinnen. De personen werden afgeleid en daarna was hun pinpas verdwenen. Soms werd direct daarna naast hen al een bedrag van hun rekening gepind. Ook werden aankopen gedaan. In deze zaken gaat het om zeker enkele duizenden euro's die zijn gepind.

 

Mogelijk meer zaken dan nu bekend
De tot nu toe bekende zaken speelden in het Noordoostelijke deel van Gelderland in een periode van meer dan een jaar. Er wordt echter vermoed dat de verdachte ook betrokken is bij zaken buiten de Eenheid Oost-Nederland. De verdachte is inmiddels voorgeleid bij de rechter-commissaris en zit nog vast.

Foto's
1/1
Reacties
Alie zegt: spacer
Ik vraag mij al heel lang af of kassa medewerkers worden getraind om deze figuren uit de buurt te houden van pinnende mensen?
Hier moet toch extra op gelet worden? Bij een pinautomaat wordt het moeilijker, een kleine dichte omheining, maken waar maar 1 persoon inpast..
02-12-20 17:40
Score: 8
san zegt: spacer
nee helaas alie dat wordt niet gedaan
02-12-20 17:55
Score: 3
Joep zegt: spacer
Tja, je kan ook gewoon standaard je hand ervoor houden... Is een eenvoudiger oplossing lijkt me...
03-12-20 12:23
Score: 3
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant

Headlines