Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 15:02:10 Bunschoterhof 6711CP Ede 27367 Prio Middel Eenheid | Ambulance 07-111

Ambulance 07-111

dinsdag 02 maart 2021

DINSDAG 19|01

Gemeente Ede start meldpunt voor gedupeerden kinderopvangtoeslag

Bent u in de problemen gekomen door de kinderopvangtoeslag?

EDE - Ook in Ede wonen gezinnen die slachtoffer zijn van de problemen met de kinderopvangtoeslag. De gemeente wil deze gezinnen snel en zo goed mogelijk helpen. De gezinnen krijgen een vast aanspreekpunt en worden direct geholpen.

 

Duizenden ouders zijn getroffen door de problemen met kinderopvangtoeslag. De Belastingdienst/Toeslagen compenseert hen daar financieel voor. Maar voor wie in de problemen is geraakt is dat niet altijd voldoende. Er kunnen bijvoorbeeld problemen zijn ontstaan rondom huisvesting, schulden, inkomen, zorg en de opvoeding van kinderen. De gemeenten hebben met de rijksoverheid afgesproken dat zij die ouders over de volle breedte hulp bieden.

 

Wethouder Jan-Pieter van de Schans: "Volgens de Belastingdienst zijn ruim 24 gezinnen in gemeente Ede slachtoffer van de problemen rond de toeslag voor kinderopvang. Het liefste zouden we hen zelf vragen of ze hulp nodig hebben. Dat kan helaas niet. Vanwege regels rond privacy mag de Belastingdienst niet aan ons vertellen om wie het gaat. In deze situatie vind ik dat werkelijk onzinnig. Daarom doen we nu via verschillende media een oproep aan mensen om zich te melden. Want deze gezinnen verdienen onze steun."

 

Bent u in de problemen gekomen door de kinderopvangtoeslag?
Dan helpen en ondersteunen wij u zo goed mogelijk. Heeft u hulp nodig? Bel ons op telefoonnummer 14 0318. Geef meteen aan dat u problemen heeft door de kinderopvangtoeslag. Wij helpen u dan direct en u krijgt één aanspreekpunt. Alle informatie over onze hulp leest u terug op www.ede.nl/kinderopvangtoeslag.

 

Kent u een gezin dat in de problemen is gekomen door de kinderopvangtoeslag en hulp kan gebruiken? Vertel dan aan hen dat ze contact met ons op kunnen nemen.

Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant

Headlines