Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 15:02:10 Bunschoterhof 6711CP Ede 27367 Prio Middel Eenheid | Ambulance 07-111

Ambulance 07-111

dinsdag 02 maart 2021

WOENSDAG 20|01

Gemeente zet in op behoud populier Hugo de Grootlaan

We schatten in dat de boom minstens 100 jaar oud is

BARNEVELD - In de zomer van 2020 is onderzoek gedaan naar de toestand van de grote Canadese populier in Barneveld. Onderzoek was nodig omdat de kroon van de boom heel zwaar is. Hierdoor kunnen er mogelijk onveilige situaties ontstaan. Op verzoek van omwonenden is er een tweede onderzoek uitgevoerd. Hieruit blijkt dat flink snoeien van de kroon, voor nu, genoeg is.

 

Tweede onderzoek
Tijdens het tweede onderzoek is nadrukkelijk gekeken naar de veiligheid voor de omgeving. De gemeente wil inzetten op het behoud van de oude populier. Dit betekent dat we de uitkomsten van het tweede onderzoek volgen en we de boom binnenkort snoeien. Dat doen we de komende jaren regelmatig. Hierdoor kan de boom nog enkele jaren blijven staan en garanderen we de veiligheid voor inwoners.

 

Waarde voor omgeving
De populier is een beeldbepalende boom in de buurt en daardoor ook van emotionele waarde. Daarnaast versterkt de grote boom de biodiversiteit voor de omgeving.

 

Boom op leeftijd
De populier is wel op leeftijd. We schatten in dat de boom minstens 100 jaar oud is. Dat zien we aan de stamomtrek. De boom leeft al langer dan de gemiddelde levensverwachting van een populier. Met extra onderhoud kan de boom dus nog enkele jaren blijven staan. Maar hij loopt wel naar zijn einde. Als de conditie van de boom over enkele jaren toch verslechtert, vraagt de gemeente een kapvergunning aan. We kijken bij de conditie vooral of we de veiligheid kunnen garanderen.

Foto's
1/1
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant

Headlines