Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 22:14:42 (dia) Kerkweg 6717EZ Ede 62226 Prio Middel Eenheid | Ambulance 07-116

Ambulance 07-116

dinsdag 11 mei 2021

Dankzij onze (lokale) adverteerders is dit artikel gratis te lezen. Koop lokaal en steun deze ondernemers!

DONDERDAG 08|04

Nog meer sneeuw in Nederland

Wie dacht dat het alleen bij een witte Pasen zou blijven, heeft het bij het verkeerde eind. Volgens de prognoses gaat het de komende dagen nog meer sneeuwen. In Limburg kan het zelfs tot 10 cm gaan sneeuwen. Het KNMI heeft inmiddels code geel afgegeven en in het hele land worden strooiwagens ingezet om te voorkomen dat de wegen te glad gaan worden. Als je op de weg gaat in Ede en omstreken, is het dus belangrijk om goed uit te kijken.

 

Hoe lang het blijft sneeuwen in Nederland, is voor nu nog niet duidelijk. Verwacht wordt dat het de komende dagen af en aan kan blijven sneeuwen. Ook in Ede wordt er voor vannacht nog sneeuw verwacht. Sneeuw in april is overigens niet uitzonderlijk. Door de klimaatverandering de laatste jaren zijn we gewend geraakt aan warmere temperaturen tijdens deze maand, maar dat is juist niet normaal. Koudere, nattere dagen behoren tot een standaard Nederlands voorjaar. Het slechte weer is een goede reden om binnen te blijven en te spelen bij een online casino in Nederland.

 

Een jaar vol sneeuw

Sowieso zijn we dit jaar gezegend met sneeuw. Na een aantal jaren waarin er totaal geen sneeuw meer viel tijdens de koudere maanden van het jaar, is er dit jaar weer behoorlijk wat sneeuw gevallen. In Friesland werd zelfs stiekem alweer gehoopt op een Elfstedentocht. Zo’n vaart is het uiteindelijk niet gelopen, maar vooral in januari en februari is er een hoop sneeuw gevallen. Tijdens deze maanden waren de temperaturen ook bijzonder laag, waardoor de sneeuw meerdere dagen bleef liggen. Ook beproefden veel mensen hun geluk op het bevroren water. Dat ging over het algemeen goed, er waren maar enkele incidenten waarbij mensen op schaatsen door het ijs zakten. 

 

Tweede Paasdag is niet zo wit geworden als men misschien gehoopt had. Het sneeuwde relatief hard, maar doordat de temperaturen niet zo laag waren was het sneeuw ook weer snel verdwenen. Van sneeuwpret met Pasen was er dus geen sprake. Toch wordt alsnog voorspeld dat er meer sneeuw aankomt, waarbij Limburg het ergst getroffen gaat worden. De verwachting is dat hier tot wel 10 cm sneeuw kan gaan vallen. In dat geval kan er in ieder geval in het zuiden van ons land sneeuwplezier beleefd gaan worden.

 

Sneeuw en klimaatverandering

Vaak wijzen klimaatsceptici op de aanwezigheid van sneeuw als reden om niet in klimaatverandering te geloven. Volgens hen is klimaatverandering gelijk aan de opwarming van de aarde. Toch is dit niet helemaal correct. Alhoewel de verandering van het klimaat zeker gepaard gaat met een opwarming van de aarde (kijk maar naar de gemiddelde temperaturen tijdens iedere maand), houdt klimaatverandering ook in dat extremer weer steeds vaker voor kan komen. Kijk maar naar de afgelopen twee weken. We zijn van 24 graden Celsius en veel zon naar sneeuw en kou gegaan. Dat is eigenlijk niet normaal. Deze extreme schommelingen zijn dan ook een symptoom van klimaatverandering.

Ook interessant

Headlines