Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 00:37:38 Postweg Lunteren 6741MK 100886 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 07-108

Ambulance 07-108

zondag 16 december 2018
TOP NIEUWS

GISTEREN 15|12

EDE - De brandweer van Ede is zaterdag 15 december uitgerukt voor een brand in een container bij basisschool De Zuiderpoort aan de Kerkweg in Ede. Het gaat om een grote papiercontainer.

 

De brandweer heeft de brand geblust. De oorzaak is vermoedelijk brandstichting.

VRIJDAG 14|12

EDE - Op de Frankeneng in Ede heeft vrijdag 14 december een aanrijding tussen een voetganger en een bestelwagen plaatsgevonden. Daarbij raakte de voetganger gewond.

 

De bestuurder van het witte busje heeft na het ongeval zijn voertuig op de weg gezet als beveiliging van het slachtoffer. Het slachtoffer is na behandeling ter plaatse met spoed naar het ziekenhuis vervoerd.

 

Hoe het ongeval kon gebeuren is niet duidelijk. Een traumahelikopter werd opgeroepen maar is later afgemeld.

VRIJDAG 14|12

LUNTEREN - Kledingwinkel Freewear in Lunteren is vrijdag rond het middaguur ontruimd vanwege een vreemde geur.

 

De kledingwinkel aan de dorpstraat is ontruimd en de brandweer is ter plaatse gekomen om metingen te verrichten. Naast de brandweer kwam ook de Officier van dienst en de politie ter plaatse. In eerste instantie werd gedacht aan een gaslucht. Maar dat bleek niet uit de metingen.

 

Ook in de panden boven en naast de kledingwinkel zijn metingen uitgevoerd. Wat de vreemde lucht heeft veroorzaakt is niet duidelijk. Rond 13:00 uur mochten personeel en klanten weer naar ...

1/1

DONDERDAG 13|12

LUNTEREN - Deze kids zijn al klaar voor de jaarwisseling! Donderdagmorgen reikte de burgemeester de eerste vuurwerkbrillen uit aan groep 8 van basisschool De Sprong in Lunteren.

 

Ook de groep 8 leerlingen van andere deelnemende basisscholen in de gemeente ontvangen een vuurwerkbril voor een veilige jaarwisseling.

1/1

DONDERDAG 13|12

EDE - Buiten is het steeds langer donker. Binnen branden gezellige lichtjes. Maar denkt u ook aan het licht op uw fiets?

 

Goede fietsverlichting is erg belangrijk voor de veiligheid van u als fietser en andere weggebruikers. Toch fietst nog lang niet iedereen met licht aan. Bijvoorbeeld omdat u vergeet uw lamp te repareren of losse lampjes mee te nemen. Toch is het belangrijk om dit goed te regelen. Uit onderzoek blijkt dat fietsers met verlichting twintig procent minder kans hebben op ongelukken.

 

Lichtjes uitdelen

Daarom vragen we in december aandacht voor veiligheid ...

DONDERDAG 13|12

Jongeren die zich melden als slachtoffer van fraude, zijn meestal online opgelicht. Het gaat vaak om aankopen als schoenen, games of telefoons. Scholieren.com maakte een filmpje speciaal voor deze doelgroep.

 

We kopen steeds meer online, zeker rond de feestdagen. Maar helaas groeit ook het aantal meldingen van nepwebwinkels. Daarom gaat Luca de straat op om te testen hoe goed scholieren nepwebwinkels kunnen herkennen.

 

De video is gemaakt in samenwerking met Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid.

MAANDAG 10|12

EDE - Maandagmiddag heeft er weer een controle plaats gevonden in het kader van de actie "fietsen in het centrum voetgangersgebied." Hier hebben toezichthouders toch meerdere malen op moeten treden.

 

In totaal zijn er zes bekeuringen uitgeschreven. Eén voor het rijden met een snorfiets en vijf voor het fietsen in het voetgangersgebied. Blijf vooral lopen dat houdt het voor iedereen veilig en plezierig!

Agenda

Zaterdag 14 september

10:00
Hoogezand

Headlines

Kabinet wil telefoonverbod op de fiets
EDE 24Webvertising